Serie A 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ај реално малце,и ја ги мразам Јувентус ама што толку ги осакати Интер стварно неам појма...На Кандрева беше жолт картон дека спречи контра,а за картонот на Медел беше веројатно дека многу скокаше. Можеше со мирна совест да му даде на Гаљардини исто картон,ама не му даде. Изненаден сум од играта на Интер реално,според мене подобар противник во прво полувреме,многу добри шанси имаа преку Гаљардини по корнерот и шутот на Марио,можеше и да проигра ама одлучи да шутира...Самата реакција на Буфон се кажа

Ај реално малце,и ја ги мразам Јувентус ама што толку ги осакати Интер стварно неам појма...На Кандрева беше жолт картон дека спречи контра,а за картонот на Медел беше веројатно дека многу скокаше. Можеше со мирна совест да му даде на Гаљардини исто картон,ама не му даде. Изненаден сум од играта на Интер реално,според мене подобар противник во прво полувреме,многу добри шанси имаа преку Гаљардини по корнерот и шутот на Марио,можеше и да проигра ама одлучи да шутира...Самата реакција на Буфон се кажа
По корната на Интер имаше три пенали еден врз Икарди со лакт од страна на Киелини еден врз Дамброзио и шутот на Гаљардини беше со рака блокиран од Бонучи...

Последно уредено од модератор:
По корната на Интер имаше три пенали еден врз Икарди со лакт од страна на Киелини еден врз Дамброзио и шутот на Киелини беше со рака блокиран од Бонучи...
Првото само го видов за воља на вистината,имаше влечење/туркање ама тука има мал милион контакти и можеби судијата не беше у добра позиција..Ајде,ќе даде Интер 2 гола у второ полувреме и у вторник РОМА,РОМА,РОМА :D

Дефинитивно брука се Јувентус со судииве, и големиот тим коа водел не се влечел кај беше тој како се викаше што го тврдеше ова?? Шутрање топки на прекини што подалеку, Манџукич 5 минути грч има, аут изведување 5 минути итн итн...

poraz si e poraz dali sudijata e za ebanje ili za plajkanje manje bitno , cestito pobeda do navivacite na timot J .

Сакав да пишам нешто ама експертизиве на Дарко ме оставија без зборови.

Честито пораз интераши, да ви се множат на наш терен, за убаво, за арно. Израмнет меч беше за волја на вистината, го реши индивидуален потег, ама тоа е.

Чудете се и понатаму зашто Рома или Наполи не дошле ни блиску до освјување на титулата, они немаат ваков ветер во грб од судиите на секој натпревар...

Натпреваров беше чист како солза, криво ми е што изгубивме ама јебига тоа е. Нема што тука да се плука по судии и да се бара вина. Јувентус постигна гол и ја затвори играта, имаа криза на моменти и штета што не бевме поконкретни да ја искористиме. И двете екипи имаа неискористени шанси на неколку наврати. Јас сум задоволен од играта на Интер, играа пожртвувано и машки и беа достоен противник.

Честито победа.

Интер Мердаааааааа :гомце: .. Дарко Лепило , Рицоли е наш човек :love: како и сите судии .. ај сега легни си замотај се со термо ќебе и исплачи се, не плачи тука јавно не се брукај... :sleep:

Плачите по судии колку сакате, секогаш Јувентус е трн у око на секој кој што неможе да победи, и чисти голови не ги реализира. Се спаси Интер 2 пречки од Дибала у првите минути, да влезеа ке изгубевте 10-0 па тогај плачите по судии, судејќи по колку ви е пичка тренерот. Иначе Интер секоја чест за изиграното на Јувентус Арена не заслужија да победат но ни да изгубат, тимот да се надогради наредниве 2 години и Сериа А ќе биде уште по компетитивна.

Па на нив несомнено им се сите победи чисти како солза, само тоа фаврозириање од судиите никој не го приметува, ама нормално не може Италијанскиот тим во споственост на ликови кои се мотори на индустријата во Италија да се стави во најмала рака на еднаква вага со останатите тимови еве на пример со Наполи, нека му се дува во грб и на Наполи, нека и се даде и на Рома шанса ама тоа е...
сеа

Затоа Јувентус последен пат освои Лига на Шампиони кога Фиат ја исфрли оваа серија на Пунтовци а нареден пат кога ќе освои тоа ќе биде кога Фиат ќе го лансира Интер-Планетарниот Крузер Пунто

Значи освојувал и Милан, ама затоа во ЛШ имал главен збор, кога освојувал и Интер и Интер освоил ЛШ, па барем Европа Лига да освоеа, ама тоа е во Европа нема ситни фаворизирања, јебига.

Сериозна личност на 40+ години, Италијанец , тежок Романиста , секогаш со коментари после дерби утакмици во Серија А на неговиот личен ФБ профил...

"Si può essere tifosi o meno...ma la forza della Juve é impressionante...non ricordo una squadra cosi dominante da quando seguo il calcio, neanche il Milan di Capello. Una grandissima società che quest'anno può fare e merita di fare il triplete...cosi poi magari dal prossimo anno lasceranno qualcosa anche agli altri!!! Davvero una Juve impressionante..."

Ако некој не разбира многу у кратки црти ...

Силата на Јуве е импресионирачка, не се сеќавам на тим толку доминантен од кога пратам фудбал (збори за Серија А јасно ) дури ни Милан на Капело... Голем тим кој годинава и заслужува да освои триплете, така можеби од следната година ќе пуштат и другите да освојат нешто !! Навистина импресионирачки Јуве ...[DOUBLEPOST=1486332451][/DOUBLEPOST]
Па на нив несомнено им се сите победи чисти како солза, само тоа фаврозириање од судиите никој не го приметува, ама нормално не може Италијанскиот тим во споственост на ликови кои се мотори на индустријата во Италија да се стави во најмала рака на еднаква вага со останатите тимови еве на пример со Наполи, нека му се дува во грб и на Наполи, нека и се даде и на Рома шанса ама тоа е...
сеа

Затоа Јувентус последен пат освои Лига на Шампиони кога Фиат ја исфрли оваа серија на Пунтовци а нареден пат кога ќе освои тоа ќе биде кога Фиат ќе го лансира Интер-Планетарниот Крузер Пунто

Значи освојувал и Милан, ама затоа во ЛШ имал главен збор, кога освојувал и Интер и Интер освоил ЛШ, па барем Европа Лига да освоеа, ама тоа е во Европа нема ситни фаворизирања, јебига.

Ти ако имаш изгледано повеќе од двете утакмици на Јуве со Интер годинава јас КУРОТ го сечам.

Ти ако имаш изгледано повеќе од двете утакмици на Јуве со Интер годинава јас КУРОТ го сечам.

Јувентус е тимот кој е во споственост на најбогатите Италијанци, тим за кој најмногу Италијанци навиваат и тим кој секогаш имал многу репрезентативци од Италија, нормално е дека голем дел од Италијанците ќе навиваат за Јувентус во ЛШ иако не е нивен тим, Јувентус на секој натпревар се фаврозирира и со ситни и со крупни судиски одлуки, од таму е разликата што Јувентус нема никаков успех надвор од Италија...

Тоа го имаат увидено управата на Интер и затоа сезонава купи толку Италијанци се надеваат дека во најмала рака ќе добијат фер шанса, зашто ако правиме реално муабет во 20 минута ако се свирнеше пенал за Интер никој немаше да каже дека е измислен пенал а тоа ќе го сменеше текот на настаните.

Во неколку ситуации се даваше предност па после 20 секунди се свиреше назад непостоечки прекршок, имаше милион пати кога судијата ја прекина непотребно играта, ги кршеше акциите итн итн, да не зборам за црвениот на Перишич и безврска досудениот прекршок на корнерот кој можеше многу лесно и пенал да се свирне...

@Darko_ufo , можеби ете имало мало фаворизирање вечерва.. ајде нека биде така.
Но кажи ми освен Јуве-Интер и Интер-Јуве , дали си гледал други натпревари сезонава од Јуве... ете извади ми тука барем 2-3 ситуации во кој Јуве бил фаворизиран и одлуката директно влијаела на конечниот резултат. Ако го направиш тоа јас ќе шетам гол околу Јавачот на Коњ сред Скопје ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom