Serie A 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
На кого му смета моќен Интер???:)) имаше пенал над Едер иначе.

Него имаше и интересни ситации на Сасуоло-Милан,нека постира неко да видиме што се дешавало.
Милан целосно ја украде утакмицата, голот требаше да им го поништат и кон крајот не свирнаа чист пенал од Палета мислам.

Инаку она над Едер беше 100% пенал, другите одлуки горе-долу беа на место. Аматерски потег на почетокот беше тоа од Ханданович што ја фати топката кога му ја врати Перишиќ, тој како голман мора да знае дека такво враќање е недозволено. Пред неколку години Де Роси се обиде да му ја врати така на Де Сантис ама овој не ја фати со раце и ја исфрли веднаш.

Пред се, ЧИСТА победа на Рома, апсолутно заслужена, 100 пати подобар противник беа. Ама една работа не ми е јасна и не можам преку неа да пројдам, како бе може секогаш да не јебат судии односно да судат контра нас. Прво она за вториот гол беше чист фаул од Раџа, второ имаше чист пенал над Едер нормално недосуден. Епа крв ти ебам у пичка Таљавенто, најодвратен судија заедно со Роки дегенерикот, мамата да ви ја изнаебам.

Иначе Интер ништо не играше денес, Пиоли со ова си потпиша шут карта во мај. Откако е во Интер сите дерби мечеви ги изгуби освен оној со Милан, и ај што ги изгуби него беше тотално надигран и имаше скроз промашена тактика.

стварно сомнителна ситуација... @Маци- , премотај до 50та секунда го има пеналов од близу...
многу тешко да се процени дали го удри у другата нога . Пред да го видам видеово и ја мислам дека ја пипна со левата, пошо топката имаше чудна траекторија (поточно чудно ефе)... дури и коментаторите останаа збунети, еден вика si, друг no :D

како и да е, имаше поклонет пенал за сасуоло така да... а и милан си ја заслужи победава според играта.

Милан целосно ја украде утакмицата, голот требаше да им го поништат и кон крајот не свирнаа чист пенал од Палета мислам.

Инаку она над Едер беше 100% пенал, другите одлуки горе-долу беа на место. Аматерски потег на почетокот беше тоа од Ханданович што ја фати топката кога му ја врати Перишиќ, тој како голман мора да знае дека такво враќање е недозволено. Пред неколку години Де Роси се обиде да му ја врати така на Де Сантис ама овој не ја фати со раце и ја исфрли веднаш.
Каков пенал од палета што збориш. Неколку пати без везе свиреше офсајд при чиста шанса за гол. Милан колку што е оштетуван сезонава од судии никој не е. Сасуоло си имаше исто пенал само Берарди го утна цел гол.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

имаше ЧИСТ фаул у напад од црњово (данкан), после што куцка напраи фаул и поклонија пенал за сасуоло.
И ако идеме по таа логика, кога бака го изведуваше пеналот, барем 6 души влегоа у 16ник, што би требало да значи повторување на пеналот.

Каков пенал од палета што збориш. Неколку пати без везе свиреше офсајд при чиста шанса за гол. Милан колку што е оштетуван сезонава од судии никој не е. Сасуоло си имаше исто пенал само Берарди го утна цел гол.

Палета-Политано. Второ полувреме беше, Палета со десната нога се обиде да ја исфрли топката, ама наместо тоа го однесе противничкиот играч.

Плус тоа жолтиот за симулација на Берарди беше крајно дискутабилен, а и пеналот за Милан не беше којзнае што, а и покрај тоа што требаше да се поништи заради тоа што два пати ја удри Бака.

Палета-Политано. Второ полувреме беше, Палета со десната нога се обиде да ја исфрли топката, ама наместо тоа го однесе противничкиот играч.

Плус тоа жолтиот за симулација на Берарди беше крајно дискутабилен, а и пеналот за Милан не беше којзнае што, а и покрај тоа што требаше да се поништи заради тоа што два пати ја удри Бака.
А да кажеш дека прерано влегоа играчите на сасуоло во 16 за пеналот не ти текнува? Буквално играч скоро зад Бака имаше пред да шутне. И ни п од Пенал не беше тоа од Палета. И немој да бидеш смешен ко тренерот на Сасуоло кој изјави дека ради тој картон за симилација Берарди бил вознемирем и затоа го утнал пеналот.

Не дека ќе смениме нешто, но стварно претераа овие, незнам што сме им згрешиле толку многу па вака да судат против нас.

Има некоја статистика колку пенали има добиено РОМА, чинам многу се. Имаше и пред ова недела некој непостоечки пенал. Гледав некоја статистика Рома има најмногу пенали добиено, повеќе и од Јувентус замислете. :D
Juve e na dno na tabela za dobieni penali do sea u prvenstvovo 2 dali imame samo..

Pa so empoli palermo krotone igravme prethodnive tekmi so tie li da kiksneme..
znam sladoled no ete ne e samo tie tekmi ima i drugi..Mn ste konstantni 7 boda se mnogu za Italijanska liga baska Juve koga gi brani..
Mene mi ide da se izedem za tie kiksojte kaj Empoli i Cagliari a derbive se gi dobivme osven taa kaj vas vo Torino..No ima vreme tek na Juve mu idat taka posilni natprevari moze ke izleze sansa :)

znam sladoled no ete ne e samo tie tekmi ima i drugi..Mn ste konstantni 7 boda se mnogu za Italijanska liga baska Juve koga gi brani..
Mene mi ide da se izedem za tie kiksojte kaj Empoli i Cagliari a derbive se gi dobivme osven taa kaj vas vo Torino..No ima vreme tek na Juve mu idat taka posilni natprevari moze ke izleze sansa :)
Kollu sto pamtam ostana samo u rim i neapol gostuvanje i viola doma ... drugo sve projdovme dvomeci so "jakite"

Kollu sto pamtam ostana samo u rim i neapol gostuvanje i viola doma ... drugo sve projdovme dvomeci so "jakite"

3 пати ќе играме со Фиорентина? Мајсторка изгледа, со оглед дека двете завршија по 2-1 :D

Од потешките освен двете горе, со Милан треба да се спомене, иако е дома.

Од јаките играме уште со Милан дома, Наполи на гости и Рома на гости... Али со римјаниве ќе се сретнеме 36 коло кога веќе може да биде и одлучен шампионатот :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom