Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Колку што знам Удинезе и Каљари имаат сопствени стадиони. . Зошто за Рома се спомнува како "втор клуб после Јувентус?" ?
Колку што знам Удинезе и Каљари имаат сопствени стадиони. . Зошто за Рома се спомнува како "втор клуб после Јувентус?" ?
Стадионот(Реџио Емилија) е на Реџиана, трета лига.И Сасуоло имаат свој, Мапеи(како и да е) е нивни ако НЕ се лажам.
Каљари на постоечкиов стадион кј шо игрет ќе ја завршат оваја сезона и ќе го рушат за да почнат со изградба на нов. Трибините 16.000 седишта ќе ги демонтирет и преместат на друг терен до нив и ќе ги игрет утакмиците таму. Од ко ќе го завршат то планирет Август месец да почнат да го градат новиот стадион(21.000 седиште) на местото од поранешниот стадион (Сант Елија) и да го отворат во 2020 за 100 годишнината од клубот. Ко влегоја од Серија Б најавија дека планирале над 55 милиони евреи да акнет за новиот стадион.Втор клуб после Јувентус што ќе гради целосно нов стадион.
Удинезе и Каљари ги одкупија и ги реновираа старите стадиони !
Оф топик, ептен ми е интересен дијалектотКаљари на постоечкиов стадион кј шо игрет ќе ја завршат оваја сезона и ќе го рушат за да почнат со изградба на нов. Трибините 16.000 седишта ќе ги демонтирет и преместат на друг терен до нив и ќе ги игрет утакмиците таму. Од ко ќе го завршат то планирет Август месец да почнат да го градат новиот стадион(21.000 седиште) на местото од поранешниот стадион (Сант Елија) и да го отворат во 2020 за 100 годишнината од клубот. Ко влегоја од Серија Б најавија дека планирале над 55 милиони евреи да акнет за новиот стадион.
ЛРП, да преведа Локален Рурален Патриот еднакво на селанин. Барем знам дек сум од село, не глумам со сила граѓанин ко овије љиотиве.Оф топик, ептен ми е интересен дијалектот![]()