Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Не Манчио, сите знаеме дека Рафа е крив за ова што му се случува на Интер, освен за победите во првите 5 кола. За тоа е „виновен“ Мурињо, додека пак за вчерашниов пораз, повторно Рафа, кој ги прегоре играчите на тренингот пред 5 години.

Јуве со - 10 од првиот моментално сигурно нема да освои ->

Според мене ќе освои Наполи мада може и Рома да умеша прсти. Ќе видиме.

Јуве не освојува па што сака нека е.
Сметам дека Наполи може да освои само место во Лига на Европа, ништо повеќе. И тоа му е знак прашалник. Иако победија 2-1 со Јуве, немаат игра за титула. Што и се докажа против Сампдорија,Карпи и Емполи.Само против Лацио имаше убедлива победа, а со Јуве не беше толку силен колку што изигра слабо Јувентус. Ниту пак на хартија имаат некој јак состав. Многу се зависни од Хамшик и Игуаин.

Рома има игра, има силен состав, само да влезат во форма, мислам дека се најголеми фаворити.

Имало првенства во Италија кога 9 бодовна разлика се топела во 4 кола, така да не би отпишувал никој тим кој на хартија има квалитет за борба за Скудетото.

Before Fiorentina

FedeNerazzurra @_FedeNerazzurra
Inter can now believe in the Scudetto.

After Fiorentina

Make no mistake about it. This team aims to make top three. And we are still in the position to do that. CL is our goal.

:icon_lol::icon_lol:

Очигледно, повеќе луѓе користат еден акаунт. Што не е јасно? :D

Before Fiorentina

Inter can now believe in the Scudetto.

After Fiorentina

Make no mistake about it. This team aims to make top three. And we are still in the position to do that. CL is our goal.

:icon_lol::icon_lol:

Имаше една слика кога ја постави за играчите на Виола кога не шлапнаа 4-0 пред 2-3 години..не се сеќавам што пишеше ама пресмешна беше ,мислам дека нешто поврзано со Барселона..не се сеќавам :D

Тоа е најголемиот проблем со Јојо, одличен играч е ама повредите го ебаваат многу. Затоа и не можеше да фати ритам во Англија. Ќе изиграше два натпревара а потоа два месеци по болници ќе шеташе.

Mayor: ’Progress on Fiorentina stadium’
By Football Italia staff

The mayor of Florence, Dario Nardella says there has been ‘tangible progress’ in Fiorentina’s stadium project.

The Viola are planning to build a new 40,000-seater arena in the city, but the project has been caught up in bureaucracy.

“We’ve made tangible progress,” Nardella assured as he spoke to Gr Parlamento.

“After the new law on stadiums, we’ve started the procedure. The city council has declared that the construction of the stadium is in the public interest.

“Fiorentina’s questions have been answered with some requirements, and we’ve moved toward the final realisation of the project.

“We’re already 30 per cent there. By February or March, Fiorentina will present the final project, and in 2016, if all goes well, the first work on the ground can begin.”

The Viola have gone top of the League after last night’s win at San Siro, crushing Inter 4-1, and Nardella praises the club’s owners, the Della Valle family.

“I’m very happy. I sing along with the fans in my city. Now we’re ready to be hold on to that position. It won’t be easy, but Fiorentina have shown the humility to be able to do well.

“The Della Valle’s have moved forward, never giving up, even in the face of some criticism from Fiorentina fans, who are historically hard to please.

“They’ve built an atmosphere of confidence year-on-year, and were able to overcome difficult and delicate spells in which the expected results did not arrive.

“You have to work for the long-term, not the short-term, that’s the attitude of the Della Valle’s, and I’ve always admired it.”

Се повредува Јовче,Миранда и Муриљо се камења,Кондомија е камен,Манчини е најслаб тренер,треба да се врати кај големиот Михајлович на часови,Перишич е фејл,телес е 3 класи послаб од неговото височество Падоин,Икарди е 3 пати послаб од Манџукич,Љаич е тука негде со мунтари по квалитет,Интер игра најслабо од сите конкуренти и е у зоната на испаѓање додека другиве по 5-6 победи имаат врзано и така...
Сеа сите срекни и задоволни!
Ако испуштив нешто дополнете слободно
Бонус - Сите Интераши трубеа дека ке бидат шампиони и сеа останатите со право си ги дупат!

Остај ти Интер-Фиорентина, моментално имаш најлош аватар на цел форум!! :pos::pos:
Тоа Вајсмилер ми еба стомајки. Прва кладба у живот што ја добил.

Година 2030, Марли, 98 годишен дедо, успешен бизнисмен, светот го знае како пионер на троловите, прво почна со една школа за млади тролови во родното Јагуновце па бизнисот го прошири и во локалните села Боговиње, Теарце, Седларце и Џепчиште.
Потоа преку градот Тетово конечно успеа во животот и се пресели во Скопје каде преку Илинден со веќе отворени 60 школи за млади тролови низ Македонија успеа да се пресели во Братислава каде специјализираше ултра-мастер трол и сега е во Англија каде ужива во пензијата и пишува книги и прирачници за тоа како да го подобрите тролањето. Снимен е и филм за неговиот живот и дело а главен актер е богот Адам Сендлер.
Професор доктор Ди Мастер Трол Марли од Брвеница.

Да не испадне дека се вадам за поразот и не го признавам, чиста победа на Виола, да се разбереме.
Ама со тоа дека не` демолирале, Соуса го измочал Манчини а-у не можам да се сложам. Виола даде 4 гола од кои првите 2 беа да не речам на среќа, ни самите не беа свесни дека за 25 минути дадоа 3 гола и водат со 3-0 у сред Милано.
60 минути со играч повеќе и 3-0 резултат и Карпи ќе изгледа како Барселона.
Пак ќе кажам не дека нешто ја деградирам играта на Виола и резултатот нивен од вчерашната утакмица па и на изминатите 5 утакмици ама по тоа од вчера не може да се заклучи дека Виола изиграла некој којзнае каков фудбал.

Како и да е, интересна екипа е Фиорентина, сезонава ги гледав 2 пати, вчера со Интер и пред тоа со Милан, се гледа дека останала играта на Монтела малце надополнета со нешто ново од Соуса. Делува на интересен тренер овој, само да не го тупи како Руди Гарсија, многу слично играат некако, го тупат многу.

Пак се фаќате за титулата на Манчини у 93та минута, па маме му ебам лига не се игра една утакмица или 5 минути.
Eве како ја завршил сезоната:
3828559329+6489
Абре човек, ти сакаш да ја смениш димензијата на фудбалот да го претставиш на некој си твој начин!? Тоа е фудбал, среќа е секогаш потребна, топката е округла. Просто речено игрта е таква. Да било со 1 разлика да речеме на среќа, ама со повеќе е. Во милион други натпревари се постигнувал гол на среќа па што, тоа е фудбал и е составен дел од играта. И да небеа свесни дека дадоа 3 гола, а Интер уште поосвестен играше ко он да води 3-0. И 1-0 и 7-0 да завршеше Фиорентина имаше конкретна игра и покомпактен тим (во тие 30 мин пред црвениот). И смени ја таа слика како омот од хорор филм ми е ко ќе погледнам. :icon_mrgr:

Без паламудење, никакви среќи меќи, лекција си одржа Виола на летаргичниот Интер вчера и тоа е тоа. Според мене имаат капацитет виолетовите до трето место, мислам дека Фиоре&Наполи грчевито ќе се борат за тоа место, Интер и Милан уште некоја година ќе причекаат за ЛШ... Иако рано сепак тоа е моја претпоставка

12063473_1000886303317368_3908183770983598664_n.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom