- Член од
- 7 септември 2014
- Мислења
- 3.430
- Поени од реакции
- 2.113
Значи форса нерешено недела 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Требаше Брозга да го турат тука, попретставителен е.Види ги Икарди и Занети ама застанале божем возеле колички за малтер.
Ако Милан не заврши во топ 6 тогаш нема ЛЕ без да го освои купот. Првите две места одат директно во ЛШ, третото игра бараж во последното квалификациско коло. Четвртото обезбедува директен пласман во ЛЕ, додека петтото обезбедува квалификации за ЛЕ. Победникот на купот обезбедува директен пласман во ЛЕ, но доколку истиот има обезбедено пласман во топ 5 во лигата, тогаш тоа право се пренесува на тимот пласиран на шесто место (со таа разлика што правото директно да се пласира во ЛЕ го добива 5то пласираниот, а квалификациите се префрлаат на 6то пласираниот).
Заклучот е дека Милан за да обезбеди пласман во ЛЕ треба да заврши на 4то, 5то или 6то место или пак да биде надвор од топ 6, ама да го освои купот.
Кастиел кога че ти го прочитам ова "Среќа па..." серка ме фаќа.Среќа па вие со Рома што изигравте милина за гледање беше. Воопшто не беше мртвило.![]()
Значи Милан или Алесандрија догодина во ЛЕIf the Coppa Italia champion has already qualified for the major European tournament by placing in the top three of Serie A, the third UEFA Europa League spot goes to the losing finalist. If both Coppa Italia finalists finish among the top five teams in Serie A, the 6th classified team in Serie A is awarded the UEFA Europa League spot.
Иди во wc. Што да ти кажам друго.Кастиел кога че ти го прочитам ова "Среќа па..." серка ме фаќа.
Најозбилно.
Погрешно.If the Coppa Italia champion has already qualified for the major European tournament by placing in the top three of Serie A, the third UEFA Europa League spot goes to the losing finalist. If both Coppa Italia finalists finish among the top five teams in Serie A, the 6th classified team in Serie A is awarded the UEFA Europa League spot.
Чек чек сеа за Александрија во ЛЕ мора да играт прва лига неможи во европски куп ако си втора лига тогаш со Калчополи знам правилото беше то. Демек ќе ги пуштат автоматски прва лига изгледа пред оние кој се борат за бараш од втора.Значи Милан или Алесандрија догодина во ЛЕ![]()