Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Чек чек сеа за Александрија во ЛЕ мора да играт прва лига неможи во европски куп ако си втора лига тогаш со Калчополи знам правилото беше то. Демек ќе ги пуштат автоматски прва лига изгледа пред оние кој се борат за бараш од втора.
Алесандрија можи да не одат во ЛЕ само поради папирологија. Сумљам дека имаат извадено такви документи инаку мислам дека нема причина зошто да не одат.[DOUBLEPOST=1454015588][/DOUBLEPOST]
_39192467_peter203.jpg

sp2.gif

74250585-dida-of-milan-celebrates-with-the-trophy-gettyimages.jpg

EURO4.jpg

JulioCesarCup2.jpg

Real+Madrid+v+Atletico+de+Madrid+UEFA+Champions+YAMKOyzejEQl.jpg

manuel-neuer-soccer-champions-league-final-borussia-dortmund-vs-bayern-munich.jpg

Сите освоија ЛШ само Џиџи не !!

2006-Buffon-bacia-la-Coppa.jpg

20131120161357_07BuffonSG.jpg

Последно уредено:
Алесандрија можи да не одат во ЛЕ само поради папирологија. Сумљам дека имаат извадено такви документи инаку мислам дека нема причина зошто да не одат.[DOUBLEPOST=1454015588][/DOUBLEPOST]

2006-Buffon-bacia-la-Coppa.jpg

20131120161357_07BuffonSG.jpg
Па не е ко до немаат и овие погоре светско освоено. :D :D

_39192467_peter203.jpg

sp2.gif

74250585-dida-of-milan-celebrates-with-the-trophy-gettyimages.jpg

EURO4.jpg

JulioCesarCup2.jpg

Real+Madrid+v+Atletico+de+Madrid+UEFA+Champions+YAMKOyzejEQl.jpg

manuel-neuer-soccer-champions-league-final-borussia-dortmund-vs-bayern-munich.jpg

Сите освоија ЛШ само Џиџи не !!

Денис се поздрави со навивачите вчера, иде у Аргентина у Индипендиенте мислам, Бориело доаѓа како замена за него
Не сум знаел то, видов само Ранко ко се позз со навивачите на Интер.

Иначе и Јакинта освои светско а Меси не :D[DOUBLEPOST=1454017046][/DOUBLEPOST]
Значи за фарсополи можам да верглам до утре и да се карам со некој ама неутрално ќе пробам да ти објаснам. Јувентус беше деградиран во втора лига и не постои на табелата на Серија А. Значи НЕ е шампион за таа година. Според ова нема никаква логика да игра во ЛШ. Од друга страна ако Александрија го освои купот таа автоматски се изборува за учество во ЛЕ. Во моментов ми текнуваат Кајзерслаутерн, Бирмингем, Алеманија Ахен кои учествувале во ЛЕ или порано УЕФА куп како второлигаши поради успехот во домашниот куп.
Можеби зато реков за ЛШ сум сигурен дека второ лигаш неможи пошто се одзема 4то место на тој што се пласирал по некоја логика значи мора да се прва лига, за ЛЕ не знам реков ама мислев дека за ЛЕ неможи :)

Ептен ме исековте... :X3: Ама и со овие трофеи, пак се нивоа подоле од Џиџи.:angel:

Значи Јержи Дудек и Валдез се подобри голмани од Буфон.. :(

За роденденот твој 48ми,

Милијарда посто сум сигурен дека второ лигаш во Италија неможeше да учествува во ЕУ куповите мн копја се кршеа а потшо ти си 48 не знам дали ти текнува :D
Брат значи најсериозно не те сфаќам што сакаш да кажеш. Велиш дека второлигаш не може да учествува во ЛШ. Па тоа е најлогичната работа во светот бидејќи тим од втора лига нема никакви можности да обезбеди место кое носи во ЛШ. Првото место од втора лига носи прва лига, а титула во купот носи ЛЕ. Е сега споредбата со Јуве 2006 не ти ја сфаќам 2%. Значи сезоната 05/06 Јуве официјално ја заврши на 20то место. Аналогно на тоа следуваше Серија Б, каде што и тимот ја одигра сезоната 06/07. Не знам како може со 20то место Јуве да добие пласман во групите наредната сезона.

Алесандрија ако го освои купот ќе има право да игра во ЛЕ, само доколку има лиценца за истата. Нема врска дали е трета или петта лига, едноставно ако освои куп и ако плати лиценца ќе игра таму.

Брат значи најсериозно не те сфаќам што сакаш да кажеш. Велиш дека второлигаш не може да учествува во ЛШ. Па тоа е најлогичната работа во светот бидејќи тим од втора лига нема никакви можности да обезбеди место кое носи во ЛШ. Првото место од втора лига носи прва лига, а титула во купот носи ЛЕ. Е сега споредбата со Јуве 2006 не ти ја сфаќам 2%. Значи сезоната 05/06 Јуве официјално ја заврши на 20то место. Аналогно на тоа следуваше Серија Б, каде што и тимот ја одигра сезоната 06/07. Не знам како може со 20то место Јуве да добие пласман во групите наредната сезона.

Алесандрија ако го освои купот ќе има право да игра во ЛЕ, само доколку има лиценца за истата. Нема врска дали е трета или петта лига, едноставно ако освои куп и ако плати лиценца ќе игра таму.
Прашвав дали можи од втора ЛЕ да играт, и наместо ЛШ пишав ЕУ купови нвм. уживај :D

Игуаин изгледа си ебал све што си има денеска на пријателска утакмица.

Каков дебилен менаџер е тој Сари мајко мила, го прегоре за 6 месеци :facepalm:

и со него и без него, пак ќе освоиме... не може константно 1 тим да се потпира само на 1 играч..
Далеку од тоа дека Наполи се потпира само на Игуаин... би рекол дури дека Јуве повеќе се потпира на Дибала отколку Наполи на Гонзало...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom