Serie A 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
^^
Aaaa за секунда ме претече :D ама ете ќе го оставам постов празен, само нека го погледни аватаров

Џони брат Реал шест години по ред испаѓаше во 1/8 финале. Дали семоќните Лион, Монако, Ливерпул и слични тогаш беа појаки од Реал само затоа што имаа играно полуфинале или финале?

Кога го спомена вашиот Интер со Манчини тогаш дека имал подобар пласман во ЛШ, дека играле полуфинале отвори ги право првите 13 кола од 04/05 сезоната каде што Интер беше непоразен, но со 11 нерешени. Јувентус тогаш имаше страшен тим, па не зафркавај тој тим беше база на репрезентацијата тоа лето 2006.

Извинете што не е преведено. Интересен текст од дебата меѓу навивач на Лацио и Реал
Го постирам тука заошто на свој начин важи за сите италијански клубови во споредба со некои вештачки клубови од другите лиги:cuc:

Koja je draž navijati za klub od kojeg očekujes da pobedi apsolutno svaku utakmicu?
Ne možete me ubediti da Real i Barcu volite istom emocijom kao što mi volimo italijanske klubove.
SVAKI italijanski klub je doživeo ogromne uspone i ogromne padove i tu se prepoznaju pravi navijači.
A ne razmažena stoka koja zviždi svom timu koji je osvojio Ligu Šampiona pre par meseci. Taj isti tim.

Ti kao Madridista nikada neces znati kakav je osecaj kada čekaš početak utakmice i znaš da šanse nisu na vašoj strani,ali se nadaš da će izginuti i dati sve od sebe. Jer možeš samo da dobiješ, ništa da izgubiš. Gadite mi se i Realovi i Barsini navijači, nemaš pojma koliko uživam kada vas nakanta neki drugi klub.
Sad ćes ti reci da ja kao Lazial možda i nikada neću znati kako je biti prvak Evrope. Ni ne treba mi, jer mi Flokarijev gol Juventusu u poslednjim sekundama znači mnogo više. Jer mi Kloseov gol u derbiju protiv Rome u 93' znači jos vise...

Gubili smo tolike utakmice od autsajdera, raspadali se po šavovima i evo gde smo sad. BAM! Potpisujem ti da radost Madridista ako opet osvojite LŠ neće moći da se meri sa euforijom Laziala ako završimo 2. na kraju sezone. I onda se vidimo sledece godine u LŠ. Ako vas slučajno pobedimo imaćemo legendu koja će živeti zauvek! FORZA LAZIO!

а додека Јувентус имаше добро изграден тим но немаше некои индивидуалци кои можат со потег да решат натпревар туку компактна екипа на чело со тренерот Капело....

А зошто ли му требало на таква компактна екипа некој си индивидуалец? Јувентус беше јако осигуран на сите места, на таков тим незнам кој играч би бил индивидуалец кој би можел да направи разлика на теренот...:unsure:

Под индивидуалец се подразбира човек кој знае да направи разлика на терен, нешто како што беше Суарез во Ливерпул. Им замина летото во Барса и овие 3-4 месеци неможеа да се совземат во нападот. Во Јувентус немаше таква "индивидуална" криза, сите работеа како тим.[DOUBLEPOST=1427363104][/DOUBLEPOST]
Извинете што не е преведено. Интересен текст од дебата меѓу навивач на Лацио и Реал
Го постирам тука заошто на свој начин важи за сите италијански клубови во споредба со некои вештачки клубови од другите лиги:cuc:

Koja je draž navijati za klub od kojeg očekujes da pobedi apsolutno svaku utakmicu?
Ne možete me ubediti da Real i Barcu volite istom emocijom kao što mi volimo italijanske klubove.
SVAKI italijanski klub je doživeo ogromne uspone i ogromne padove i tu se prepoznaju pravi navijači.
A ne razmažena stoka koja zviždi svom timu koji je osvojio Ligu Šampiona pre par meseci. Taj isti tim.

Ti kao Madridista nikada neces znati kakav je osecaj kada čekaš početak utakmice i znaš da šanse nisu na vašoj strani,ali se nadaš da će izginuti i dati sve od sebe. Jer možeš samo da dobiješ, ništa da izgubiš. Gadite mi se i Realovi i Barsini navijači, nemaš pojma koliko uživam kada vas nakanta neki drugi klub.
Sad ćes ti reci da ja kao Lazial možda i nikada neću znati kako je biti prvak Evrope. Ni ne treba mi, jer mi Flokarijev gol Juventusu u poslednjim sekundama znači mnogo više. Jer mi Kloseov gol u derbiju protiv Rome u 93' znači jos vise...

Gubili smo tolike utakmice od autsajdera, raspadali se po šavovima i evo gde smo sad. BAM! Potpisujem ti da radost Madridista ako opet osvojite LŠ neće moći da se meri sa euforijom Laziala ako završimo 2. na kraju sezone. I onda se vidimo sledece godine u LŠ. Ako vas slučajno pobedimo imaćemo legendu koja će živeti zauvek! FORZA LAZIO!

Греота е да ги споредуваш италијанските фанови со оние на Реал или Барса :coffee:

Џонтра, имаш некое познавање од фудбал, ама немој да тврдиш за некои работи кога си бил мал или не си гледал фудбал .. си ги гледал Песото и Бириндели ? Емерсон од кога го памтиш?
имаш жолт картон сега, пази за натака ..:kafence:
Добро бе па ти ама се лутиш ако ти пипнеме играч на Рома. :D У реду е за Емерсон, смешен ми е, како Џеј Рамадановски е или како штурецот од Пинокио. :pos:

Ама за Бириндели и Песото немој да ме заебаваш, тоа се тие играчи што можат да играат у Јуве и само у Јуве, на ниедно друго место у ниеден друг тим. Имаа уште 3-4ца такви играчи т.е коа боље ќе размислам Јуве у секоја генерација има по минимуН еден играч што може само кај нив да игра.

Имаа јак тим Јуве не викам не, ама овој тим е каде каде покомпактен и подобар, според мене. Конечно имаат креативна средина а не Такинарди, Едгар ДавиЦ и Емерсон.

Бајо мој, Недвед си го заборавил очигледно... :anco:
Иначе мене тогаш најмногу на нерви ми одеше мистер Џонатан Зебина :pov:

Јувентус екипа Серие Б 2006 > Интер екипа Серие А 2015 :backa:

Бајо мој, Недвед си го заборавил очигледно... :anco:
Иначе мене тогаш најмногу на нерви ми одеше мистер Џонатан Зебина :pov:

Никој не може да го заборави Недвед. Класа. :cuc:
Зборев за средината оние 2ца у везен ред што ви играа, најчесто копачи, Такинарди-Давидс. :D

И немој така за Зебина, ќе те кара ШакаЛака. :icon_lol:

Па Каморанези им беше тогаш, го извадија од нигде никаде и блесна кај нив. Недвед, Каморанези, дедо Перо, Трезеге, нек си ебат мајката сите до еден беа играчишта.

Тоа се интерашите бе луѓе, ќе се потсетат на тој јак Јувентус па на тој Милан што мелеше а коа ќе дое време да се спомне Интер тогаш ај батали ќе ја свртиме темата на Калчополи...

:icon_lol:

Колку не беше смешно ова ама ајде нека стои. :D
Вие трауми имавте од Мурињо и тогашниот Интер, седи ќути си жити мене. :D

Глупости на кило сте стигнале да изнапишите,штета не сум зафатил навреме,ова шок терапија ми дојде,се подмочав од смеење:ROFLMAO:
Незнам како некој можеда каже дека оној тим од 2006 не бил у топ 5.Ај да фатам ја да ќењам сега за генерацијата на Моу.Небива.Проблем тогаш беше Капело,а не квалитетот на тимот.
Никој неможе да гарантира дека би освоиле една,две,три ЛШ тој период,ама дека имаа амбиции и тим за тоа е факт.А сето тоа беше фрлено у вода со калчополи.

Последно уредено:
@Џонтра Волта да ти ебам тоа потписот ретардиран да ти го наебам :LOL:[DOUBLEPOST=1427376713][/DOUBLEPOST]

Да ја извадиш сега таа екипа од 2006 со полни 40+ години на играчите, пак ќе има предност пред денешниот Интер :icon_mrgr:

зошто престанавте бе,спремив кока кола и пуканки за да продолжам да ви ги читам муабетите смешни на кои би му ги продале на двегодишно детенце што игра дота од јутра до сутра.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom