Serie A 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
Како бе Јувентус немал квалитетни играчи, дали се читате што пишувате? Алоооо, да не почнам да набројувам сега, на секоја позиција беа страшни тогаш. Ибра, Виеира, Замброта, Турам, Буфон, Канаваро, Емерсон итн итн. Немале јак тим Боже Господе :tapp:
љубоморне душе могу да га пушееееееее

Не пишувајте за џабе кога Јувентус не ни беше меѓу најдобрите тимови во тоа време и немале шанси за ЛШ кој циркузанти човече. Интер од 2010 имаше 10 пати поквалитетен состав и далеку најдобар тим во Европа. :tapp:

Добро сега ти ненормален си или нас не прајш ненормални?..која е логиката што тврдиш дека Јувентус имал еден од најаките тимови во Европа а тие одвај 1/4 стигале?..јас не реков дека имале лош тим ама дека биле едни од најаките во Европа тоа можиш на децата што гледаат фудбал од пред некоја година да му го дробиш...јас добро се сеќавам на тие години и знам дека Јувентус не беше ниту во топ 5 фаворитите за титула ...Милан имаше играчишта и силни индивидуалци во тоа време што во ЛШ успеваа,а додека Јувентус имаше добро изграден тим но немаше некои индивидуалци кои можат со потег да решат натпревар туку компактна екипа на чело со тренерот Капело....

Плус Интер од 2008-2010 беше сосема различна екипа склопена во различни околности и со различен вид на играчи....во Интер играше најдобриот десен бек во декадата и што сеуште нема до ден денес ни приближно до него а тоа е Мајкон..Мајкон изигра 5 нинџиски надчоечки сезони во Интер што никој фудбалер досега немал таков ефект во клубот и не оставил толку длабока трага како него бидејќи цела игра ја држеше чоекот...

Како бе Јувентус немал квалитетни играчи, дали се читате што пишувате? Алоооо, да не почнам да набројувам сега, на секоја позиција беа страшни тогаш. Ибра, Виеира, Замброта, Турам, Буфон, Канаваро, Емерсон итн итн. Немале јак тим Боже Господе :tapp:

А кој спомна дека Јувентус бил слаб?[DOUBLEPOST=1427324390][/DOUBLEPOST]
Eмерсон. :pos:

И страшниот тандем Бириндели и Песото. :vozbud:

Не беше Јувентус лош тим,ама овие ги прават како да се работеше за Барселона:pos::pos::pos::pos::pos:..ојте бе онаму дрогирашот лажете го...ние барем 10+ години го пратиме фудбалот не сме од вчера

Јас зборам дека општо беше јак, не дека беше најјак во светот и немаше појак тим од него. Ама некои направија тука дека Јувентус имал просечен тим, а уствари беа прејаки, а тоа што не освоија ЛШ нема апсолутно никаква врска. ЛШ 100 пати имам пишано дека се е могуче, двомеч, ќе ти се трефне лош ден, ќе примиш гол на домашен терен и после иди пробиј бункери или слични работи. Ама Јуве тој период пред да испадне имаше неверојатно моќен состав.

Mondoniko,a i ti Devi,daj priberete decurlanava od vas fan klub zivi se!procitav dve tri strani nanazad i me fati takva nervoza,a i tug sram iznasrkav,sto nema da zaspijam barem uste saat vreme.a treba rano da stanam.
Kaj otvoriv pa i ja tapatalk kaj si ebav mamata

Јас зборам дека општо беше јак, не дека беше најјак во светот и немаше појак тим од него. Ама некои направија тука дека Јувентус имал просечен тим, а уствари беа прејаки, а тоа што не освоија ЛШ нема апсолутно никаква врска. ЛШ 100 пати имам пишано дека се е могуче, двомеч, ќе ти се трефне лош ден, ќе примиш гол на домашен терен и после иди пробиј бункери или слични работи. Ама Јуве тој период пред да испадне имаше неверојатно моќен состав.

Брат ЛШ не е само среќа,треба и мадиња и квалитет да покажиш..врти сучи скоро секогаш најдобрите екипи ја освојуваат ЛШ..исклучок е само Челзи 2012 и можеби Ливерпул 2005..пак треба барем до 1/2 да стигниш немора да освоиш бидејќи нормално се можи да се случи..ама тој Јувентус едвај со еден Вердер се справуваше во 1/8 и беше двапати елиминиран во 1/4 финале каде воедно и нашиот Интер тогаш со идиотот Манчини имаше стигнато дури поблиску од нив бевме да се пласираме во 1/2...

Мене ме нервира што фановите на Јувентус го направија тој тим како најак и најмоќен да бил и дека ако не било Калчополи демек сигурно ќе освоеле ЛШ:pos::pos::pos:..дрн дрн јариња,глупости на квадрат...и јас можам да дробам дека Интер во 2007 ако влезеше една од милијарди шанси против Валенсија на Местаља и да се пласиравме во 1/4 ќе ја освоевме 100% ЛШ ама сепак ете не се случи..реално тогаш Интер лудници екипа имаше и тогашниот европски шампион Милан го исплескавме двапати ама ете со Валенсија не не сакаше...

Eмерсон. :pos:

И страшниот тандем Бириндели и Песото. :vozbud:

Џонтра, имаш некое познавање од фудбал, ама немој да тврдиш за некои работи кога си бил мал или не си гледал фудбал .. си ги гледал Песото и Бириндели ? Емерсон од кога го памтиш?
имаш жолт картон сега, пази за натака ..:kafence:

Ако ставаш исклучоци стај ги и Интер и Порто :icon_lol:

2006

111963_Juventus.jpg

бонус: Кристијан Абиати втор голман на позајмица од Милан и Адриан Муту (после во Фиорентина паѓаше на допинг - да немаме забуни) :brlav:

Не се заебавајте, страшен тим имаше Јуве 2006 , можи не беа број еден фаворити за лш ама секако беа во топ 5 во Европа

Че речиш мали деца, шо разбираат... ама во фудбал барем знаевме да одбериме некоја од најдобрите екипи (Јувентус бевме, ја Трезеге) и секој ден после 4от час ги "кршевме копјата" против Реал. Едно време направив и трансфер во Реал и се трансформирав во Гути.

:D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom