Serie A 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
Играчите на Парма нудат тие сами да ги покриват трошковите до крајот на оваа сезона само клубот да не се исфрли од лигата.Ќе видиме баш што ќе биде мала искра за спас на Парма.

Колку милиони се точно во долгови Парма?
Интересно е што сите се сплотени околу ова, не знам дали беше претседателот на Џенова или Палермо изјави дека ќе ги плати трошоците за младинците на Парма да одат и да го изиграат натпреварот.

Да беше друг тим мислам дека немаше вака да биде третиран.

Интересно е што сите се сплотени околу ова, не знам дали беше претседателот на Џенова или Палермо изјави дека ќе ги плати трошоците за младинците на Парма да одат и да го изиграат натпреварот.

Околу 100 мил некаде изнесува долгот.

Да да, на Сампдорија претседателот, тој забеганиот Фереро ќе ги плати трошковите за младинците а Интер ќе им го позајмат автобусот.

Па на добро тргна Сампдориа ќе им ги плаќа сите трошкови на младинците на Парма и ќе понуди помош на Парма парична, ФИГЦ и Лега нудат 5 милиони за парма , очекувам исто од големите клубови скроз исти чекор

Околу 100 мил некаде изнесува долгот.
Јас мислев повеќе, тие колку еден Герет Бејл биле...
Штета што италијанциве се во долгови сите, ама не е сума која не може да се собере.
Или некој чорбаџија од Катар да ја остави нафтата 5-10 минути да потече плус...

Ова е само начин да се покријат средствата до крајот на сезоната за да може Парма да ги изигра преостанатите утакмици.
Инаку ако не се најде некој да инвестира и да го покрие долгот,секако ќе одат во понизок ранг од следната сезона.[DOUBLEPOST=1424705861][/DOUBLEPOST]
Јас мислев повеќе, тие колку еден Герет Бејл биле...
Штета што италијанциве се во долгови сите, ама не е сума која не може да се собере.
Или некој чорбаџија од Катар да ја остави нафтата 5-10 минути да потече плус...

Ова е само начин да се покријат средствата до крајот на сезоната за да може Парма да ги изигра преостанатите утакмици.
Инаку ако не се најде некој да инвестира и да го покрие долгот,секако ќе одат во понизок ранг од следната сезона.
Да ама му нудат помош за да неоди во аматерските лиги и да не почнува од почеток клубот, туку само како што рече да покријат трошкови за да в година бидат во Серија Б со исто име но со задолжително нови сопственици.

Да да, на Сампдорија претседателот, тој забеганиот Фереро ќе ги плати трошковите за младинците а Интер ќе им го позајмат автобусот.
А овие од Јувентус ќе им ги платат судиите. :D

The Federation is hatching a plan to sav
If Parma can agree to go into controlled administration – and there is already a bankruptcy hearing set for March 19 – it is possible new owners can get the club ready for Serie B next term.

If not, Parma would be liquidated and a whole new club could begin from the Lega Dilettanti – the amateur league.

According to La Gazzetta dello Sport, the FIGC and Lega Serie A plan to loan Parma €5m so they can see out the season.

That would allow for controlled administration and the club could begin under new ownership from Serie B.

The next patrons would also have to pay back the €5m.
e Parma by loaning the beleagured club €5m to finish the season.

Јас не би им плаќал ништо, нека тераат во 4 лига и ако се способни ќе се вратат.

Кога некој гладува, не му давај риба, туку научи го да лови риба.

Бизнис е ова, не е играчка, и 100м не се малце.
А и после на секој што ќе заебе работа ќе требит да им се плаќа. :neetaka:

Ова само докажва колку само ги неќат во Италија оние ѓубрињата од Наполи, никој не се сплоти за нив ако не лажам додуша и во друга состојба беше фудбалот во Италија но сепак.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom