Serie A 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
Мислам дека сите 38 натревари ќе бидат со службен резултат, така е барем во нашата 4та лига. А и најфер е така.
Не ми се верува италјаните така да направат. Остај за Јуве и Рома што ќе има промена во бодовите, ќе има и во долниот дел. Киево во првиот дел загуби од нив, а Каљари изигра нерешено. Доколку им се додадат овие бодови ќе има поместување на долниот дел од табелата што може војна да предизвика меѓу претседателите на клубовите. Посебно би се бунеле Аталанта, Емполи, Верона...

Веќе изиграните си остануваат со тој резултат,сите наредни од оваа со Удине па до крај би се регистрирале со службени 3:0 за противникот.

Mazzarri: Dokazan sam stručnjak, pa i Conte me je kopirao! :lolzz::lolzz::lolzz::popce: :pijanco:

Незнам колку е точна изјавава, ја видов на Серија А Балкан, ама у секој случај :lolzz:
Старо му е ова ,одамна се пуваше дека Конте му ја украл тактиката 352.

Глеате по нетов Италијаните за што кењаат денес по весници и слично?
„Офсајдот“ на Тевез при голот на Љоренте за 1-1.
Сликите кои беа прикажувани се пример, како одредена ситуација изгледа чудно од одреден агол.
Ц(ч)игарини го заборавија што си стоеше доле при корнерот.

Солнителното
11001790_787339878012324_455179646217768073_n.jpg

И подобра слика
Juve.jpg

Моменти пред сомнителното, според кое горенаведениот играч треба да летне за да биде ситуацијата каква што ја опишуваат Италијанските медиуми.

J-A.jpg

Најгласни околу ова беа најгНасните, Наполи, кои се можеби и најпомагани сезонава, или има најмногу грешки во нивна корист.

Последно уредено:
Според правилата било доколку некој тим биде исклучен во првиот дел од сезоната, сите резултати дотогаш против тој тим се поништуваат, исто како да не играл. А пак доколку одреден тим биде исклучен во вториот дел од сезоната, тогаш сите резултати остварени остануваат важечки, а сите до крајот се запишуваат со службен резултат за противникот. Фактички сите што треба да играат против Парма до крајот од сезоната треба да си впишат плус три бода автоматски.

Глеате по нетов Италијаните за што кењаат денес по весници и слично?
„Офсајдот“ на Тевез при голот на Љоренте за 1-1.
Сликите кои беа прикажувани се пример, како одредена ситуација изгледа чудно од одреден агол.
Ц(ч)игарини го заборавија што си стоеше доле при корнерот.

Солнителното

Моменти пред сомнителното, според кое горенаведениот играч треба да летне за да биде ситуацијата каква што ја опишуваат Италијанските медиуми.

Најгласни околу ова беа најгНасните, Наполи, кои се можеби и најпомагани сезонава, или има најмногу грешки во нивна корист.
Teшка ситуација за проценка, највеќе поради немањето добар агол точно во моментот кога Бонучи ја удира.Сепак , мене ми делува дека Цигарини го држи у игра Тевез, а и Аталанта уше синоќа после утакмицата се изјасниа на Твитер дека голот најверојатно е регуларен, и немаа никакви жалби и поплаки.

Бројот на играчи кои од младинскиот сектор заиграле во Сериа А по клубови
Atalanta 24: Bellini, Bianchi, Baselli, Sportiello, Raimondi, Zappacosta, Grassi, Colombi, Bressan, Capelli, Perico, Biraghi, Guarente, Lazzari, Padoin, Bonaventura, Agazzi, Montolivo, Pazzini, Gabbiadini, Consigli, Zaza, Sala, Brivio.

Roma 21: Totti, De Rossi, Curci, Verde, Florenzi, D'Alessandro, Conti, Somma, Barba, Rosi, Aquilani, Bertolacci, Storari, Pepe, Cerci, Galloppa, Okaka, Romagnoli, Antei, Bovo, Greco.

Milan 16: De Sciglio, Abate, Antonelli, Albertazzi, Succi, Paloschi, Verdi, Maccarone, Borriello, Matri, Colombo, Maresca, Gobbi, Astori, Darmian, Valoti.

Inter 14: Berni, Santon,Andreolli, Longo, Crisetig, Bardi, Biraghi, Meggiorini, Bonazzoli, Bonucci, Destro, Bolzoni, Benassi, Pasquale.

Juventus 11: Marrone, Marchisio, De Ceglie, Masiello, Mattiello, Ariaudo, Sorrentino, Cassani, Nocerino, Mirante, Cacciatore.

Empoli 10: Bassi, Tonelli, Rugani, Pucciarelli, Saponara, Dainelli, Lodi, Marchionni, Coda, Di Natale.

Lazio 10: Cataldi, D'Alessandro, Frezzolini, Rosi, Sorrentino, De Silvestro, Peluso, Gazzi, Pinzi, Domizzi.

Fiorentina 9: Bernardeschi, Cascione, Tavano, D'Ambrosio, Palombo, Viviano, Moretti, Brivio, Agostini.

Parma 9: Josè Mauri, Cigarini, Dessena, Defrel, Rossi, Buffon, Vitiello,Pegolo, Gazzola.

Sampdoria 9: Vasco Regini, Soriano, Rizzo, Cacciatore, Marilungo, Puggioni, Poli, Zaza, Padelli.

Cesena 7: Pulzetti, Tabanelli, Valzania, Pozzi, Valdifiori, Vasco Regini, Biondini.

Genoa 7: Mandragora, Lamanna, Perin, Renzetti, Bassi, Sturaro, El Shaarawy.

Torino 7: Quagliarella, Pellissier, Marchese, Ogbonna, Marchetti, Balzaretti, Cacciatore.

Napoli 6: Insigne, Stendardo, Sepe, Izzo, Cannavaro, Floro Flores.

Cagliari 5: Sau, Pisano, Cossu, Murru, Maresca.

Hellas Verona 5: Gollini, Meggiorini, Jorginho, Pegolo, Pomini.

Palermo 2: Bentivegna, Terranova.

Chievo 1: Succi.

Sassuolo 1: Berardi.

Udinese 1: Scuffet.
[DOUBLEPOST=1424546552][/DOUBLEPOST]Пандев од следната сезона во Џенова, двогодишен договор со можност на продолжување во зависност од бројот на настапи.

Последно уредено:
Ако ја откажат заради дождот :tapp::tapp:

Подобро така, на ваков терен нема основни услови да се игра .
Се играло и на полоши терени. Ајде разбирам заради снег да не се игра, ама дожд не може да претставува никаков проблем.

Се играло и на полоши терени. Ајде разбирам заради снег да не се игра, ама дожд не може да претставува никаков проблем.
Абе се " играло " знам, али услови немаше вечерва за да се игра, и подобро шо се одложи.

Толку од млекарите :unsure:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom