- Член од
- 23 август 2010
- Мислења
- 41.400
- Поени од реакции
- 123.359
Не сфативте дека трола Марливо. 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Затоа што во Италија се фаворизираа други екипиЕ сега кога се поставува прашањето кон Јуве директно, зошто нема пропорционален успех во Европа и во Италија, јас би прашал друга работа.
Зошто Милан нема пропорционален успех во Европа и во Италија? Од другата страна е ова, затоа што 18 домашни титули се малку за 7 европски и тоа од најголемиот трофеј. Никој досега не се прашал или не побар..................

Зошто Милан нема пропорционален успех во Европа и во Италија?
Инаку да во Италија играш 34/38 кола ама со 90% од тие тимови се неколку класи подоле од овие водечки и со буџет и со се, додека во ЛШ играш со врвни клубови кремот од Европа што се вика.. само после групна фаза имаш 7 натпревари кои не се добиваат “на среќа“ туку со игра.значи милан на среќа ги победија Баерн Минхен, Манчестер и Ливерпул 3 екипи од врвот на европа ? сакаш да кажеш на среќа се победени?Јас пак од секојпат една работа не сум успеал да сфатам. Еве сега Де Сантис го има споменато во интервјуто а и често е тема на дебата. Сите велат дека Јувентус нема пропорционален успех во првенството и Лигата на шампионите и бараат објаснување зошто тоа било така. Нормално, играчите како Де Сантис и слични инсинуираат на местење, освоени првенства со помош од судии и така натаму. Никој луд не негира дека Јувентус нема пропорционален успех во Европа и во Италија. Иако има едно објаснување кое вели дека Јувентус 7 пати играл финале, само 2 пати го добил. Овде може да почне и дискусијата на лузери и победници и затоа нема да навлезам во тоа, но здравиот разум секако лесно може да пресуди дека еден натпревар едноставно може да не го добиеш. Од многу фактори.
Е сега кога се поставува прашањето кон Јуве директно, зошто нема пропорционален успех во Европа и во Италија, јас би прашал друга работа.
Зошто Милан нема пропорционален успех во Европа и во Италија? Од другата страна е ова, затоа што 18 домашни титули се малку за 7 европски и тоа од најголемиот трофеј. Никој досега не се прашал или не побарал објаснување од тимот, зошто при толкав европски успех имаат изнедначен домашен успех со Интер да речеме, иако имаат дури 4 ЛШ титули повеќе?
Еве од 7те титули во ЛШ, Милан само еднаш заедно ја освоил Серија А(сезона 93/94). Сите други 6 им се освоени, кога не ја освоиле Италија. Да ги оставиме другите титули на страна, да ги погледнеме последните две, кои речиси сите сме ги гледале. Милан беше европски првак во 02/03&06/07 во последната декада, но дали реално беше најдобриот тим? Ако беше реално најдобар тим, зошто заврши на трето и четврто место во Италија во тие две сезони?
Да резимирам. Јас на прашањето зошто Јувентус нема пропорционален успех во Европа и во Италија би дал одговор дека ЛШ е елиминационо натпреварување, каде што среќата понекогаш доаѓа и пред квалитетот (чист доказ се Челзи 2012, Ливерпул 2005, Милан 2007) и Јувентус во тие клучни моменти, (финалиња) бил помалку среќен, но се разбира и помалку добар од противникот. Но, тука лежи зајакот. Секој од секој може да биде подобар во еден натпревар, но не може во натпреварување од 34 или 38 кола поврзани што се играат недела за недела и што е најважно функционираат на бод систем, а не на елиминациона фаза.
Баш ме интересира одговорот на прашањето болдирано погоре...
Епа зошто ако Милан победил против 3 екипи на врвот од Европа, во Италија заврши околу 30 бодови зад шампионот(додавајќи им ги тие одземени 8).значи милан на среќа ги победија Баерн Минхен, Манчестер и Ливерпул 3 екипи од врвот на европа ? сакаш да кажеш на среќа се победени?
А и според твојата логика полесно е да се освои лш него ли домашно првенство? ондак кажи ми зашто максмилен број на титули што една екипи ги има во ЛШ е 10 додека пак во домашни првенства за многу екипи имаат дупло повеќе титули ?
Епа зошто ако Милан победил против 3 екипи на врвот од Европа, во Италија заврши околу 30 бодови зад шампионот(додавајќи им ги тие одземени 8).
Тоа ми е мене прашањето. Нема логика твојот муабет дека победиле тимови од врвот на Европа поради тоа што биле одлични, а не успеале против малите тимови во Италија.
И Малдини самиот пред 10тина години има изјавено дека му било потешко да се освои Серија А отколку ЛШ така да џабе крекате.Не зборам за оваа штрбава лига која настана после Фарсополи.За да победиш во ЛШ ти треба мнооогу среќа и ебано добра тактика(поготово кога играш со поквалитетни тимови од твојот.Додека за да освоиш лига мораш да имаш најдобриот тим од играчки аспект,но за разлика од ЛШ можеш и да си дозволиш кикс и реално не ти треба некој вонсериски тренер доколку ги имаш играчите.И стварно,споредба на лига со куп е нон-сенс.Секој тим си има различна карма,на некој му боље му лежи лига,на некој ЛШ,ЛЕ,на некој (Рома еве пример)не им иде ништо.
Никаде не реков така и не споредив ЛШ со национално првенство. Само прашав многу едноставно како што многу прашуваат зошто Јуве нема пропорционален успех во Европа како во Италија, зошто Милан нема пропорционален успех во Италија како во Европа.Брат во домашна лига имаш право на кикс ...во лш Немаш! со еден кикс испаѓаш...додека во лига еден кикс не значи ништо...чист пример е Милан со депортиво...киксна 4-0 изгуби и испадна...и немој да кажете депортиво имал среќа...со среќа не се тепаат натпревари ...оставија дечките срце на терен и дадоа све од себе...
Па не ми кажевте ако е полесно ЛШ зашто максимален број титули се 10 на реал..додека пак во Сериа А 30? неможеш едно натпреварување да го праиш полесно само затоа што тимот ти е ужас таму...и двете се подеднакво тешки.... само што во европа играш со поквалитетни екипи додека пак во домашна лига не играш со толку квалитетни ама пак бројот на натпревари е и поише од дупло поголем..