Serie A 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
Малце боље од Инзаги. :D

Ја не знам зашто го исфорсираа толку Миха, пишав и у фан клуб Милан, освен првите 5-6 кола кај што немаше пораз, другото му беше гола вода, тактички ич не флексибилен, си ја фура таа 4-3-3 со 3 класични напаѓачи и нема галје ако тепа тепа.
На крај успеа да заврши со бод пред Интер и 4 од Милан.
Гасперини беше пред него.

Требаше Милан да проба со Монтела, Емери или некој боље тренер, вака следната сезона ќе бидат максимум 5то место, ништо не праат.
А ако дојде Емери или Монтела ќе завршат второ место или пак ќе се борат за прво? Реков јас со слабиот играчки кадар кој го има Милан и кој ќе го има најверојатно и наредната сезона со некои мали промени, Михајлович е одлична солуција за вадење максимум на тој тим и за изборување на пласман во ЛЕ наредната сезона. Милан нема основа да бара повеќе од петто место од било кој тренер наредната сезона со оглед на нивниот играчки кадар и со нивната препознатлива трансфер политика.

Тешко ќе биде наредната сезона за Интер и Милан да изборат место во ЛШ, ЛЕ можеби е пореален таргет. Нормално секогаш таргетот треба да се поставува повисоко од реалните можности и да служи како дополнителен мотив.

Екипи како Џенова, Сампдорија и Фиорентина јас ги викам аномалии нантабелата. Една до две добри сезони и ќе продадат клучен играч и ете ги на средина на табелата. Лацио и Рома се енигма а Наполи со тој лузерски менталитет што го имаат можат само повторно да се испосерат, не верувам дека ќе бидат конкурентни во новата сезона.

Така да Интер јас мислам дека ќе заврши од 3 до 6 место, највеќе ми личи на 4.

Али форца Интер скудето, нормално! :D

Освен дерби натпревари (не ми коментирајте само дека сите се дерби во Италија, ве молам :D) друго не пратам од Сериа А. Ама и тоа како верувам со правилно трошење и добар менаџмент може барем едниот од двата тима од Милано да фати ЛШ. Тоа што го правеа Рома и Наполи сезонава беше смешки. Никаква констатност и губеа бодови буквално од пацерски екипи (како Јунајтед сезонава ако може да се направи паралела). И затоа мислам доколку внесат малце квалитет во тимот и сериозно (професионално) си ја фатат работата ќе имаат ЛШ без проблем. А за титулата, како што тргнал Јуве не гледам некој да може да му се приближи. :)

Емери го одби Наполи, ете го и Сари е слободен. Виола преговара со Монтела нешто ќе се случи некоја ротација. Се огласи и Спалети и тој сакал да биди тренер.

Џенова и официјално нема да настапува во ЛЕ, Сампдорија ќе игра место нејзе... Интер квалификации

Него кога сме веќе кај Интерашиве, Бљамбљами е на чекор да се врати кај нив :)

Па на пола сезона ќе ги трампаме Бијајкфхдскјхф за Черчи :Д

Се договорифме со Џонтра уше коа излегоа првите шпекулации.

И сега од Јули ви почнува сезоната. Полошо нешто не може да му се деси на тим.

Има. Да ти биде тренер Мацари.
Alberto-Zaccheroni.jpeg

А ако дојде Емери или Монтела ќе завршат второ место или пак ќе се борат за прво? Реков јас со слабиот играчки кадар кој го има Милан и кој ќе го има најверојатно и наредната сезона со некои мали промени, Михајлович е одлична солуција за вадење максимум на тој тим и за изборување на пласман во ЛЕ наредната сезона. Милан нема основа да бара повеќе од петто место од било кој тренер наредната сезона со оглед на нивниот играчки кадар и со нивната препознатлива трансфер политика.
Па Емери и Монтела сезонава со послаб т.е ај не послаб ама идентичен тим со Милан завршија 4-5то место плус играа полуфинале-финале(титула) во ЛШ.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom