Факе
Highbury–the Home of Football
- Член од
- 6 март 2010
- Мислења
- 9.606
- Поени од реакции
- 10.467
Реал, Барса и Јунајтед преценети клубови
![]()
А што му фали на Челзи?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Реал, Барса и Јунајтед преценети клубови
![]()
Дете во тоа време треба да спиеш а не да пишуваш глупости..реал е преценет клуб, исто и барса и манчестер, отсекогаш ми биле нај антипатични.
Се слагам апсолутно. Италијанците се примитивци во тој поглед.Роналдо ако не се лажам во Шпанија платата што ја зема, Реал уште една таква плата плаќа во вид на данок.
Значи не е тоа проблемот во Италија. Работата и тоа клучна е во маркетингот, освојување нови пазари, привлекување нови фанови и гледачи.
Најголема грешка кај клубовите во Италија, е тоа што тие гледаат како да ги намалат трошоците, наместо како да ги зголемат приходите.

Стварно на овој Гари Медел надимакот му е "Питбул"?
Dude, not cool...![]()

za nego,toa e druga rabota.
dobar si e noviot Pitbull ej,ne zezaj.Bar na svetskoto bese alfa i omega vo Chile.Sea sto ne moze da se ramni so toj na avatarot sto go imas,patemza nego,toa e druga rabota.

можи си го сметат за нивна легендаГледате.... еден Интераш повеќе го почитува Давидс, одколку вие Јувенташите ебаве тоа....![]()

Roma ‘€15m in the red’
ех моја чудесна серија а
Да не се расправата Давидс си е легенда на милан и крај на муабетот!!можи си го сметат за нивна легенда![]()

@_predator_ Јувентус после Реал и Барса зема најголеми пари од Тв правата. Ниту Милан ниту Интер не се далеку, претпоставувам. Значи не е дека нема пари од тоа. Пред три сезони Јуве зема најмногу пари убедливо во цела ЛШ, иако само до 1/4 финале стигна.
А, парите од спонзорите си се индивидуална работа на клубовите. Пак се враќаме тука до маркетингот, ако нема маркетинг, ако не си популарен ни спонзори нема да привлекуваш.
Тоа ми е муабетот, од догодина мислам дека и италијанските клубови ќе прават така . За Јуве конкретно порценките се дека наместо 90, со новиот договор за ТВ правата би земал околи 120 м.^ Во Шпанија клубовите сами си продаваат ТВ правата, затоа Реал и Барса земаат далеку повеќе од другите.
Не не, зборам стриктно за домашните лиги, без ЛШ. У Серија А има едно 7-8 критериуми по кои се делат ТВ правата, еден од нив е на пример историски успех. Па така, наредна сезона, само според тој критериум, Торино ќе зема повеќе пари од Рома да речеме, зошто има повеќе титули.Тоа да , али севкупните и од ЛШ и од ЛЕ, и од Серие А.Што редко се дешава.Збориме за колачот само од Серие А . У Шпанија пример се дели прво меѓу Реал и Барса , па она шо остане иде не другите 18 клуба. Од догодина ќе се спрема нов договор за тв правата во италија, па се очекува и тоа да смени .
[DOUBLEPOST=1408055395][/DOUBLEPOST]Мора малку да пецнеме, не ја бива темава вака пријателски настроена, без искри и жарчиња.