Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.
Ајде бе кога сме почнале со составот на Милан. Да ги тргнеме повредите и суспензиите на страна. Абиати-Абате, Запата, Мексес, Констант-Монтоливо, Де Јонг, Поли - Кака, Ел Шарави, Балотели.
Одбраната е катастрофална без никакво сомневање. На тоа ќе ги додадете непроверениот Поли, неконстантниот Монтоливо, Кака кој каков и да е сепак е далеку од оној вистинскиот и од него може по некој блесок како вчерашниот да се очекува, незрелиот Балотели кој некогаш не му се игра фудбал, Ел Шарави кој и онака не беше добар оваа година и плус не знаеме каков ќе се врати од повредата. Останува според мене Де Јонг како најпогоден од секој аспект. На ова кога ќе ги додадеме замените како прво во одбрана од видот на Силвестре, Ѕакардо, Бонера, потоа Мунтари, Бирса, Ночерино, Емануелсон, Матри, Нијанг и Пацини добиваме тим кој што има ионака дупки во првиот состав, а замените освен 2-3 исклучоци се од нулта класа.

Мене искрено фановите на Милан ми се најсмешни..поради тоа што сите се замислуваат дека повеќе знаат од Алегри човекот кој ги воскресна минатата сезона и од мртвите ги донесе до третата позиција( се разбира и со помош на судиите) каде играа допадлив фудбал и одлично тактички го водеше тимот и лесно се справи со моќната Барселона..и сега бил тактички неписмен,ваков бил онаков бил и се понашаат како тие да се менаџери небаре секој ден се на тренинг со играчите и знаат кој како се труди и е физички подготвен..демек со друг тренер подобри ќе бидат?..па тие се играчите, таа е силата Алегри вади максимум од ова што очекувате да бидите во чекор со Јувентус?..чекајте стрпете се повторно Милан ќе биди во борба за 3-тата позиција сега е само почеток..

И пак ќе бидите пред Интер тоа сигурно

Немаат Фиорентина подобар играчки кадар од Милан, дај не заебавајте. Ама тоа не значи дека нема да завршат над нив на табелата. Исто и Волфзбург имаат подобар играчки кадар од Фрајбург и Мајнц, но последните сезони завршуваат под нив.

Па тоа ми беше целата поента али ајде :coffee: .

Bravo za Roma , iako pobeduvaat recisi kon krajot na site mecevi , sepak najvazno e sto ne primaat golovi , 1 gol vo 10 utakmici , ama sepak mislam deka ushte e rano za da go stavam Roma za kandidat za Skudetoto ...

Spored mene Juve vs Napoli ke vodat bitka za Skudetoto , i toa mnogu ke vazi od faktot kako ke se naogjat ekipite posle grupnata faza vo CH L...

Без Гервињо и Тоти тапа, така сеа ,така и предходната утакмица.

Без Гервињо и Тоти тапа, така сеа ,така и предходната утакмица.
Abe tocno ama ipak pobeduvaat i toa e najbitno. Denes pokraj ovie dvajca i florenci i balza ne pocnaa,a majkon suspendiran,toa se pet prvotimci

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom