- Член од
- 13 март 2011
- Мислења
- 1.939
- Поени од реакции
- 1.930
Јас прашав само, не видов ништо. Не ме карајте веднаш![]()
Zaradi toa napraiv izmeni, ama me prestasa

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас прашав само, не видов ништо. Не ме карајте веднаш![]()
И на фан клубот те прочитав и овде. Не знам како си го сфатил стартот на Киелини, ама не беше воопшто намерно, а не беше и толку опасен. Тој тргна кон топката, Бергесио му се намести и го удри. На фејсбук официјално се извини кажувајќи дека во никој случај не сакал да го повреди и дека тргнал кон топката.
Што било ова од 77-79мин играчите на Киево добиле 3 жолти картони, а исто и на Љаич му дале? Прочитав дека барале пенал играчите на Киево, но на goal пишеше дека досудиле офсајд. Има некој видео/слика да видиме што се случило?
Roma gubeshe na poluvreme kaj Parma ,pa napravija presvrt od 1-3Чист офсајд беше тоа. Еден играч на Киево шутираше од 20тина метри, а Палоски(мислам он беше) беше 2 метра во офсајд при шутот, и голманот на Киево ја одби топката и таа стигна до Палоски и нормално офсајдот се активираше. Инаку пенал имаше затоа што еден од играчите на Рома му влезе со клизачи на Палоски али како што реков офсајдот се активираше и судијата оправдано го досуди истиот.
Иначе Рома е за секоја пофалба, како гризат сезонава тоа е нешто неверојатно. Прво полувреме не го гледав, и отварам статистика и ми се стемни, што ќе видам, Киево половина не поминале. Само ме занима како ќе се понаша Рома доколку губи, да го видам нивниот карактер во ваква ситуација, иако не се сомневам дека добро би се покажале бидејќи имаат одличен тренер кој знае да го извади максимумот од играчите.
Roma gubeshe na poluvreme kaj Parma ,pa napravija presvrt od 1-3![]()
Ајде бе кога сме почнале со составот на Милан. Да ги тргнеме повредите и суспензиите на страна. Абиати-Абате, Запата, Мексес, Констант-Монтоливо, Де Јонг, Поли - Кака, Ел Шарави, Балотели.
Одбраната е катастрофална без никакво сомневање. На тоа ќе ги додадете непроверениот Поли, неконстантниот Монтоливо, Кака кој каков и да е сепак е далеку од оној вистинскиот и од него може по некој блесок како вчерашниот да се очекува, незрелиот Балотели кој некогаш не му се игра фудбал, Ел Шарави кој и онака не беше добар оваа година и плус не знаеме каков ќе се врати од повредата. Останува според мене Де Јонг како најпогоден од секој аспект. На ова кога ќе ги додадеме замените како прво во одбрана од видот на Силвестре, Ѕакардо, Бонера, потоа Мунтари, Бирса, Ночерино, Емануелсон, Матри, Нијанг и Пацини добиваме тим кој што има ионака дупки во првиот состав, а замените освен 2-3 исклучоци се од нулта класа.
Романисти, јебига немате најдобар старт.
Најдобар старт во Италија го има ЛАЦИО, во сезоната 1913/1914 имале 14 победи во исто толку утакмици.
Но тогаш тоа било сосема друга лига, се натпреварувале по региони, кур се тресе.
Откога е формирана Италијанската Серија А во 1929 година, до вчера рекордот го држеше Јувентус од 9 победи во 2005/2006, но цел свет знае како стигнале до тие победи.
Рома постави нов рекорд 10/10 чист како суза.
Јас мислам и тврдам дека доколку и на следните 5 утакмици победи Рома, шампион ќе биде сигурно.
рома синоќа делуваа изморено се гледаше тоа. никој не очекуваше ваков старт на рома и да логично е во следните 5 натпревари ако победат оти ќе освојат они. Едино Милан може степ од праски да им носи на Рома во моментов, со нив може само Јувентус да се мери никој друг, реално.
Рома е како Јуве пред 3 сезони. Имаат 11 добри фудбалери и слаба клупа. Јуве тогаш имаше среќа со повредите но ќе видиме дали ќе има и Рома. Централните им се топ но нивна замена е Бурдисо и повреда на Кастан или Бенатија ќе значи хаварија. Слично е и со средниот ред.
Ова ќе биде најголемиот предизвик за Гарсија, ако успее да ги одржи свежи и здрави цела сезона титулата е на Рома.