Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.
Па,рагаци приказната за серие а 2013/2014 заврши.Добро остануваат уште два реда да се допише околу тоа кој се сели во серие б кој каде во Европа ќе игра,но битно авторот се знае,Јувентус. Според мене оваа сезона во овие 15-тина години колку што го пратам калчово изостана во квалитет и бевме осиромашени за прави дерби утакмици,не по наша вина(Јувентус). Ќе ја отценам како успешна за нас од причина што ја одбранивме титулата, мада во Европа беше многу многу лоша, но тоа е друга тема. Морам да ги пофалам романистиве (y) бидејќи ни правеа верно друштво до крај и прикажаа одлични партии. Да имаше по некоја си математика уште некое коло и потежок распоред за нас можеби би било поинаку али во секој случај тоа не е така. Затоа честитки за вас мислам дека треба да сте задоволни оваа година а за на есен би ви посакал да го задржите ова ниво и многу успех.Наполи го искористи киксот на миланскиве екипи и зааслужено одат во кв. лига на шампиони. Иако се храбреа како сакаат титула,сепак ќе треба да јадат уште муви :D . Истото важи и за виоливе само што тие одат во лига европа,а за тронов не гледам во иднина дека можат да се искачат. Сепак доволно ви е ,не барајте преку леб погача :P:D. Милан и Интер не ги заборавив,сега се на ред :facepalm: ама што да кажам, ја оплескавте онака квалитетно. Стефан Лихштајнер кажа се. Правевте сеир со нас што не успеавме во лига европа,а сега вие се борите за влез во истата :ROFLMAO: ама ако со среќа и многу успех. Летово да си ги паркирате тимовите во гаража и да направите генерален сервис за на есен да ве видам посилни, не од што имам некои симпатии кон вас, туку сакам да гледам дерби, да се зборува недела дена пред утакмица за дуелот како порано, да има неизвесност , напнатост и поголемо ривалство со еден збор повеќе да ве мразам :P ,пошо вакви какви што сте дури ми паѓа жал :свиркам:. Немојте да се лутите, не сакам да ве навредам. А ние бјанконери ќе славиме, со умерена горчина , ама ќе славиме:) . Ете, почнавме со трансфери за догдина па се надевам дека ќе имаме и позвучни имиња. Летово и нам ни треба еден добар сервис, мислам дека за тоа се свесни и од управата, па наместо да сметаат колу сме во зијан нека инвестираат во квалитет и сето тоа ќе се врати,со успехот ќе си дојдат и приходите.

Јас сакам само да те цитирам за последниот дел што се однесува за Јуве ... НАместо да купуваме падоин мадоин играчи, а имаме квалитетни младинци што се на позајмица (Берарди , Неподвижниот, Заза) место тие да си ги вратиме и да им овозможиме на тие играчи кариера да си направат, ние играме курот и се жалат од управа немале пари за трансфери..

Него читав нешто демек португалија од наредна година ќе има поголем коефициент од италија за во европа? да не знае колку е вистина ова?
Точно е тоа, ама ќе трае само една сезона бидејќи после таа португалците ќе го изгубат влијанието од сезоната 2010/2011 каде што прават разлика дури од 7000 поени и пак Италија ќе има повисок рејтинг.

10171039_655883204499113_4879299668421907610_n.jpg

батково со челични јајца :D

ЈЕС !

То Маури ! Ајде идеме сега во Торино по 3 бода !! можеме !

Ајде бидна што бидна годинава со среќа нека ни е титулата која по ред и да е,негде бројот беше скоро дупло повеќе од најблиските ни конкуренти.Али ко што кажа колегата Јувентино погоре,кога на Јувенташ ќе почне да му паѓа жал за Милан и Интер апла е отидена работата.Реално порано кога играа Јуве против Милан,Интер,утакмичишта,адреналинот сто на саат,се тресеш на секој корнер,контра.Сега онака тепале,не тепале мех,умрена утакмица,30 и кусур бода разлика,ватевр.Ни возбуда ни ништо.Го сакам старото калчо кога се губеа титули,позиции за ЛШ во последни утакмици.Беше утопија некоја екипа да сврзе две титули по ред,не па три,и тоа онака лагано(нека се воздржат интерашите од картонските титули).Се надевам дека нареднава сезона ќе тргне работава,па за 3-4 години повторно да гледаме екипи како Милан,Интер,Лацио,(Рома и Виола се на добар пат) во некогашното светло.

k13zwp.png

На стримот изгледа уште помал Моралез, хаха Маркизио е џин спрема него на терен замислете Локи​

Ја испердашивме и Рома :cool:

Дали има надеж? :rolleyes:

Ако ги тепаме Болоња еј... лелелелеелелеле.

Па,рагаци приказната за серие а 2013/2014 заврши.Добро остануваат уште два реда да се допише околу тоа кој се сели во серие б кој каде во Европа ќе игра,но битно авторот се знае,Јувентус. Според мене оваа сезона во овие 15-тина години колку што го пратам калчово изостана во квалитет и бевме осиромашени за прави дерби утакмици,не по наша вина(Јувентус). Ќе ја отценам како успешна за нас од причина што ја одбранивме титулата, мада во Европа беше многу многу лоша, но тоа е друга тема. Морам да ги пофалам романистиве (y) бидејќи ни правеа верно друштво до крај и прикажаа одлични партии. Да имаше по некоја си математика уште некое коло и потежок распоред за нас можеби би било поинаку али во секој случај тоа не е така. Затоа честитки за вас мислам дека треба да сте задоволни оваа година а за на есен би ви посакал да го задржите ова ниво и многу успех.Наполи го искористи киксот на миланскиве екипи и зааслужено одат во кв. лига на шампиони. Иако се храбреа како сакаат титула,сепак ќе треба да јадат уште муви :D . Истото важи и за виоливе само што тие одат во лига европа,а за тронов не гледам во иднина дека можат да се искачат. Сепак доволно ви е ,не барајте преку леб погача :P:D. Милан и Интер не ги заборавив,сега се на ред :facepalm: ама што да кажам, ја оплескавте онака квалитетно. Стефан Лихштајнер кажа се. Правевте сеир со нас што не успеавме во лига европа,а сега вие се борите за влез во истата :ROFLMAO: ама ако со среќа и многу успех. Летово да си ги паркирате тимовите во гаража и да направите генерален сервис за на есен да ве видам посилни, не од што имам некои симпатии кон вас, туку сакам да гледам дерби, да се зборува недела дена пред утакмица за дуелот како порано, да има неизвесност , напнатост и поголемо ривалство со еден збор повеќе да ве мразам :P ,пошо вакви какви што сте дури ми паѓа жал :свиркам:. Немојте да се лутите, не сакам да ве навредам. А ние бјанконери ќе славиме, со умерена горчина , ама ќе славиме:) . Ете, почнавме со трансфери за догдина па се надевам дека ќе имаме и позвучни имиња. Летово и нам ни треба еден добар сервис, мислам дека за тоа се свесни и од управата, па наместо да сметаат колу сме во зијан нека инвестираат во квалитет и сето тоа ќе се врати,со успехот ќе си дојдат и приходите.
На јувентус најмалку му одговараат слаб Интер и Милан..т.е мизерни Интер и Милан...во една од најслабите лиги меѓу топ лигите и шампионот е слаб....не се љутете ама да имаше поголема конкуренција јуве во италија ќе играа доста подобро и во европа...немаше да испадне во групи и сигурно немаше да испадне и од бенфика... италијаните треба сами да си стават прст на глава пред скроз да си ја уништат лигата....

Inter captain Javier Zanetti has confirmed that he will retire at the end of the season.

The 40-year-old suffered a serious Achilles injury last season and has found game time hard to come by this term.

Club president Erick Thohir claimed last week that the Argentine would hang up his boots at the end of the season and take up a new role with the club , and Zanetti is looking forward to the challenge.

"To quit at 40 is a unique sensation. I feel proud of myself, this is the right moment," he told La Nacion .

"After my injury last year, I wanted to prove that I could come back to competitive football and I made it.

"I dreamed of ending my career with Inter. Inter is my my home and I'll try to contribute off the pitch as well as on it.

"I'll be the sporting director - a fascinating new challenge. I'm willing to learn."

Zanetti, who joined Inter from Banfield back in 1995, made over 850 appearances for the club, winning five Serie A titles and the Champions League among numerous other trophies.

Калчото останува без уште една легенда.... колку и да не ги сака човек интер неможе да го мрази овој човек...секоја почит за него .... Со среќа мајсторе во пензија и успех во новата работа.... FORZA ZANETTI!!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom