Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.
1463735_1416406731923617_709834466_n.jpg

@Mondonico ај објасни ми ја “лошата“ положба на судијата, а @Bianconero vero нека ми ја објасни “врвцата“ во офсајд.
1456791_614396721980734_1359980309_n.jpg

Еве ти чиста слика па види си сам.

Sent from my SPH-L720

Attachments

• uploadfromtaptalk1384126908653.jpg
    uploadfromtaptalk1384126908653.jpg
    53,2 KB · Прегледи: 218
Сликата е катастрофална. Во реалната ситуација судијата беше еден метар поназад. Озбилно тоа ти го зборувам.

Смален е теренот,види го овој @Stefan stek сака само да ве намести со тие пусти офсајди ја кропнал сликата.

ooh waait...

Нигер ти олади малце со тоа глупите постови,не си више интересен,ко пензионер у автобус си,досаден и небитен.

Ај он топик од мене.
Факат факт,факт број еден е дека имате огромна помош од судиите,и оваа и претходните сезони.Сомнителни ситуацииј,подарени пенали,несудени офсајди при постигнување на гол/ови и ред други други ситуации.
Со онаков состав што го имате треба да се прошетате низ Серија А,а не судиите да ви помагаат да победите една Џенова...со гол од пенал.
Не знам што да ви кажам,јас да сум фан на јуБе и да се радувам на онакви победи со помош на судии,едноставно ќе се сокријам дома од срам и нема да искочам една недела од дома.

Како на Интер не му се судат така лесни пенали,па судиите да замижуваат на одредени ситуации како на пример офсајди,фаули,жолти картони.

Смален е теренот,види го овој @Stefan stek сака само да ве намести со тие пусти офсајди ја кропнал сликата.

ooh waait...

Нигер ти олади малце со тоа глупите постови,не си више интересен,ко пензионер у автобус си,досаден и небитен.

Ај он топик од мене.
Факат факт,факт број еден е дека имате огромна помош од судиите,и оваа и претходните сезони.Сомнителни ситуацииј,подарени пенали,несудени офсајди при постигнување на гол/ови и ред други други ситуации.
Со онаков состав што го имате треба да се прошетате низ Серија А,а не судиите да ви помагаат да победите една Џенова...со гол од пенал.
Не знам што да ви кажам,јас да сум фан на јуБе и да се радувам на онакви победи со помош на судии,едноставно ќе се сокријам дома од срам и нема да искочам една недела од дома.

Како на Интер не му се судат така лесни пенали,па судиите да замижуваат на одредени ситуации како на пример офсајди,фаули,жолти картони.

Многу чудно е што судиите не му помагаа на ЈуБе од 2007 до 2012 и одеднаш преку ноќ им светна во глава да му помагаат да освојува титули. Пред тоа 6 години се беше чисто и средено како во библиотека и сега си рекле судиите "aј ќе го правиме ЈуБе шампион на сила".

Многу чудно е што судиите не му помагаа на ЈуБе од 2007 до 2012 и одеднаш преку ноќ им светна во глава да му помагаат да освојува титули. Пред тоа 6 години се беше чисто и средено како во библиотека и сега си рекле судиите "aј ќе го правиме ЈуБе шампион на сила".
Не биди толку сигурен во ова што го пиша

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk now Free

ooh waait...

Ај он топик од мене.

Значи како прво никаде не негирам дека е офсајд, но сликата што ја постираше Стефан е матна и работите се така развлечени за тоа да изгледа полошо од реалноста. Сигурно тој не ја правел сликата. Значи 20те сантиметри офсајд не ги измислив јас, туку прецизната камера на Скај. А овде на сликава се гледа како Љоки со двете нозе да е напред. Него не е тоа муабетот, туку најголем дел од навивачите на Интер се јавувате на темава само во период кога може да се изеде нешто против Јуве.

Болдираното е доказ дека за натпреварите добиваш инфо од интер фејсбук страниците каде што сигурно пишува "Juve merda, un altro rigore inesistente" и ја имаш сликата поставено. Почни да ги гледаш натпреварите на Јуве штом толку пратиш што кога суделе, не само малите запалени навивачи на Интер да те информираат преку нивните одлични фејсбук страници. Жална работа е што нитуеден реномиран италјански медиум не зборува дека офсајдот го решил натпреварот и дека пак му помагаат на Јуве, дека Бенитез не искоментира човекот ништо туку ферски призна заслужен пораз, Де Лаурентис исто така не излезе со изјава да се буни, а вие овде експертизата на Кајгана најдовте да коментирате. Се разбира тоа е резултат на негледањето на натпреварите туку само избирање вакви спорни моменти и фокусирајќи се на нив.

Моментот кога Интерашите се поголеми наполитанци од наполитанците :D (y)

Бенитез го призна поразот, играчите на Наполи го признаја само тука се бунат членовите на форумот.

Значи чоек кој што не гледа ниеден друг натпревар освен оној на својот тим ќе закачи глупост како судиите помагале на еден клуб како се е теорија на заговор и останато. Па на сите големи клубови му помагаат судиите па дури и во утакмици како Катаниа - Џенова ќе му помогнат на оној клуб со поголема традиција.

Денес знам дека беше меѓу два кандидати за скудето ама кој е доволно лицемер да речи дека тој ќе свирнел офсајд на онакво топка каде што 3ца играчи се чукаат меѓусегно и еден ја допушта ногата ја дотурнува.....

Комплекси,да навивавме за Интер ќе знаевме каква е таа состојба.Али ја имаме таа среќа да сме фанови на убедливо најдобриот тим у лигата што ја пратиме па за жал немаме спрема кој да имаме комплекси.Ај може за 2-3 века ако не помине некој со титули...упс...штета што нема да живееме толку па да го дознаеме чувството :icon_lol:

Добри сте плачковци, добри. Јуве со помош на судиите до победа од 3-0:pos::pos::pos:.
Кога игра Јуве темава се претвара во тема за колективно плачење и кукумавчење, само не ми е јасно како сами на себе не сте си смешни.
Задолжителниот „шо-дека-првиот-е-од-офсајд-кога-тепавме-3-0“ пост :pos:

Го барав, да го немаше јас ќе го напишев за тебе жими се :pos: Само договорете се со Scirea зошто тој вика утакмица што завршила 1-0 не може да е наместена. Контрадикторни сте.

Се разбира тука се и задолжителните “а-кога-не-свирнаа-фаул-врз-бонучи?“, “тешка-ситуација-за-судиите“ и “судиите-во-италија-се-лоши“ постови.

Се само да се заборави дека сеоја утакмица ви е како роденден.

О
ТЕ
ПАЈ
ТЕ
СЕ

Лопови. :D

Го барав, да го немаше јас ќе го напишев за тебе жими се :pos: Само договорете се со Scirea зошто тој вика утакмица што завршила 1-0 не може да е наместена. Контрадикторни сте.

Се разбира тука се и задолжителните “а-кога-не-свирнаа-фаул-врз-бонучи?“, “тешка-ситуација-за-судиите“ и “судиите-во-италија-се-лоши“ постови.

Се само да се заборави дека сеоја утакмица ви е како роденден.

О
ТЕ
ПАЈ
ТЕ
СЕ

Лопови. :D

suicide.gif

Само договорете се со Scirea зошто тој вика утакмица што завршила 1-0 не може да е наместена. Контрадикторни сте.

emoticon-0152-heart.png

И дај не ме заебавајте, чист офсајд е. Видете му ја раката на Љоренте местачи ниедни, аир да не видите од победава што ви донесе три бода.
uploadfromtaptalk1384126908653-jpg.76676

и те како ви помагаа .... со тоа што јуве едноставно немаше доволно квалитет за разлика од сега. нормално тука огромна улога имаа и медиумите кои на приме 2 месеци ќе зборуваат за пеналот врз ибра или офсајдот на мајкон отколку за помошта што ја добиваше јуве. или во превод :
http://www.youtube.com/watch?v=LQB9179Y2RU

така да батали ги муабетиве дека ова е од сега.
конкретно за утакмицава ваков офсајд се суди во 50% од спорните ситуации дека е многу тешко да се примети. за помоќен клуб без разлика кој нема да се санкционираат.

Абе каков офсајд, раката му е во офсајд а со неа не може да даде гол (oсвен ако е Адријано) така да не се стекнал со никаква предност во однос на одбраната на Наполи.
--- надополнето: 11 ноември 2013 во 12:42 ---
и те како ви помагаа .... со тоа што јуве едноставно немаше доволно квалитет за разлика од сега. нормално тука огромна улога имаа и медиумите кои на приме 2 месеци ќе зборуваат за пеналот врз ибра или офсајдот на мајкон отколку за помошта што ја добиваше јуве. или во превод :
http://www.youtube.com/watch?v=LQB9179Y2RU

така да батали ги муабетиве дека ова е од сега.
конкретно за утакмицава ваков офсајд се суди во 50% од спорните ситуации дека е многу тешко да се примети. за помоќен клуб без разлика кој нема да се санкционираат.

Вчера наместо да се коментира за класиката од слободен на Пирло или за можеби најдобриот гол во сезоната на Погба тука се мрчи како првиот гол бил од офсајд. Стварно некои луѓе се преоптоварени од глупости и незнаат да уживаат во фудбалот.

После последниве неколку страни јасно ми е зашто многу форумџии фанови на Сериа А не се активни на темава.Па добро бе јувенташи, офсајд беше. Незнам зашто наместо да постирате слики и да се убедувате со останатите ривалски фанови не го проголтате тоа? Против Киево исто беше , против Интер лани исто. Се додека постои човечки фактор во фудбалската игра ке се случуваат судиски грешки,коенциденција или не на вас најмногу ви се случуваат и тоа е тоа.

Вчера наместо да се коментира за класиката од слободен на Пирло или за можеби најдобриот гол во сезоната на Погба тука се мрчи како првиот гол бил од офсајд. Стварно некои луѓе се преоптоварени од глупости и незнаат да уживаат во фудбалот.

Не се тоа некои луѓе, точно се знај кој мрчи.
Навивачи на интер, истите кои се радваја на поклонети картонски скудета од ФИГЦ, имаат лице да се бунат ФИГЦ и судиите помагале на други.
Дефиниција за лицемерие!

Sent from my SPH-L720

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom