Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.
Си замислувам како Погба се спремаше за удар и во позадина Бранко со репликата ИМА ДОБАР УДАР! :drk:

A jас замислувам како коментатор, навивач на Јуве, иде со репликава после голот:)

--- надополнето: 10 ноември 2013 во 23:03 ---
Јуве со помош на судиите стигна до водство од 1-0, а да не се случеше тоа којзнае каков исход ќе имаше мечот, можеби Јуве ќе тепаше 10-0, можеби ќе останеше 0-0.
Aбе какви судии, каков офсајд. Што му беше во офсајд, врвките од копачката?
Наполи надигран и понижен во Торино и тоа е тоа. Доста омаловажувате победи на Јуве дури и кога противникот изгледа ко да го удрил брз воз. Налетаа на подобар противник, ќе си ги свиткаат опашките и назад во канализацијата, крај на муабетот.

Секој втор натпревар е фигуративно кажано. Сакаш да ти ги набројувам сега судиските грешки во корист на Јуве сезонава или нема потреба? Сепак нема да ти ги набројувам, мислам дека и самиот си свесен. Знам за кој гол збориш, за тој на Маикон со Сиена. Јас не викам дека Интер нема дадено гол од офсајд во својата историја, него како на нас не ни се дешава да ни судат непостоечки пенали, голови од офсајд и слично, туку еднаш у две години. Како??? Како на Рома не и свират такви работи??

Јуве со помош на судиите стигна до водство од 1-0, а да не се случеше тоа којзнае каков исход ќе имаше мечот, можеби Јуве ќе тепаше 10-0, можеби ќе останеше 0-0.

Фаулот во напад на Бориело врз Канаваро судијата го окарактеризира како фаул од страна на Канаваро што резултираше во пенал+ втор жолт за Канаваро. Многу поголема грешка отколку оваа денеска.

Или пак фаулот на Инлер врз Квадрадо во 92ра. мин судијата го интерпретира како симулација и му даде втор жолт. Исто така многу поголема грешка од оваа денеска.

31 гол... сте запнале со тие 29...
Па вие како јубенташи најдобро би требало да знаете. Sul campo ли треба да ни стои во статистикава или.... ?

tumblr_moaim9Fq4h1r4pjm4o1_500.gif

@Mondonico ај објасни ми ја “лошата“ положба на судијата, а @Bianconero vero нека ми ја објасни “врвцата“ во офсајд.
1456791_614396721980734_1359980309_n.jpg

@Mondonico ај објасни ми ја “лошата“ положба на судијата, а @Bianconero vero нека ми ја објасни “врвцата“ во офсајд.

добро чек сеа малце кој кур се куропецате за вакви слики кога и сам знаеш дека се кратат фрејмови и триста глупости можеш да напраиш за да испадне ТИ како што сакаш да изгледа ? Јувентус денес и без овој гол ќе ги потопеше наполитанките зошто се КРОФНА од екипа како и нивниот менаџер . џабе се пувате и јадете трици . е сеа што ЈУВЕНТУС ви е ТРН У ОКО тоа е друга работа ;)

добро чек сеа малце кој кур се куропецате за вакви слики кога и сам знаеш дека се кратат фрејмови и триста глупости можеш да напраиш за да испадне ТИ како што сакаш да изгледа ? Јувентус денес и без овој гол ќе ги потопеше наполитанките зошто се КРОФНА од екипа како и нивниот менаџер . џабе се пувате и јадете трици . е сеа што ЈУВЕНТУС ви е ТРН У ОКО тоа е друга работа ;)

Точно, никој не ја оспори победата на Јуве, заслужена е, муабетот е за судиските поклони.

Точно, никој не ја оспори победата на Јуве, заслужена е, муабетот е за судиските поклони.

ама тие сеа и ќе бидат и понатаму . Факт е дека Италијаните се ужас кога доаѓа за судии и тоа така ќе остане . Ќе има поклони и за Јуве и за Интер и за Милан ... ама вие ( т.е повеќето од вас овде се фаќате за Јувентус ко не дај боже ви убил мајка ) .

Судиите се катастрофа невидена. Некои мораат да трпат поради тоа, а богами и можат некои нивни грешки на крајот да имаат големо значење по првенството и клубовите !!!

Сликата е катастрофална. Во реалната ситуација судијата беше еден метар поназад. Озбилно тоа ти го зборувам.

Треба судиите во лигата да добиваат почесто казни од федерацијата парични и суспензии на некој натпревар, ако сакат да го подигнат квалитетот на судењето.

Почна да меле парниот ваљак.

А за хејтерчињата поздрав.
1452345_10202167604049573_1100110343_n.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom