Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
А другите 10% се од 8-10 :D

Добро што се деси Калчополи 2006, иначе никој немаше да знае дека воопшто постои Премиер :)

Апсолутно. Во 2006 Премиер Лига беше тапа. И сега е, ама ја пуваат во медиуми, па затоа.

Абе оди скриј се, со кој образ ми кажуваш... и тогаш исто срање беше. Местачка лига, со такви тренери, играчи, не за џабе им го зедоа и тоа четврто место што водеше во ЛШ.

На крај ќе дојде време, само шампионот да игра во ЛШ, другите во Европа Лига. Не го зборам ова намерно, туку така е. Сериа А е во тешка криза моментално и реномето што го имала од минатото го има скроз загубено.

Апсолутно. Во 2006 Премиер Лига беше тапа. И сега е, ама ја пуваат во медиуми, па затоа.

Абе оди скриј се, со кој образ ми кажуваш... и тогаш исто срање беше. Местачка лига, со такви тренери, играчи, не за џабе им го зедоа и тоа четврто место што водеше во ЛШ.

На крај ќе дојде време, само шампионот да игра во ЛШ, другите во Европа Лига. Не го зборам ова намерно, туку така е. Сериа А е во тешка криза моментално и реномето што го имала од минатото го има скроз загубено.
Вака некој што не земал лекарства кога ќе се избаци значи......

комплекси од поразот од шампионот на лигата да ги лечиш на друго место

Закон да се донесе, да се забрани употреба на овој збор, мора, почнаа сите да се расфрлаат.

Да, комплекси. Тој пораз титула ни донесе, па затоа еве, не можам да се помирам, па го кажувам очигледното.

--- надополнето: 21 мај 2013 во 13:46 ---
Вака некој што не земал лекарства кога ќе се избаци значи......

Сасуке :pos:

Вие сте багра, не разбирате. Еве, прашајте го чичко ви Syn , ќе ви објасни. Некој понормален, што се разбира.
Како може човек да негира дека Сериа А не е гомно од лига моментално, не ми е јасно.
Или ај, изгледа премногу е грубо кажано.
Сериа А е слаба лига моментално, сакале вие тоа да го признаете или не.

И под слаба лига, не мислам на ''Ама виде Јувентус во ЛШ, или Милан 7 титули'', туку лига како таква, сите 20 екипи во неа, а не нејзини претставници во Европа.

DeviAngel

Епа топ ондак, значи совршена била. Ја па во заблуда. Се извинувам, бегам одовде.

Закон да се донесе, да се забрани употреба на овој збор, мора, почнаа сите да се расфрлаат.

Да, комплекси. Тој пораз титула ни донесе, па затоа еве, не можам да се помирам, па го кажувам очигледното.

--- надополнето: 21 мај 2013 во 13:46 ---

Вие сте багра, не разбирате. Еве, прашајте го чичко ви Syn , ќе ви објасни. Некој понормален, што се разбира.
Како може човек да негира дека Сериа А не е гомно од лига моментално, не ми е јасно.

И под слаба лига, не мислам на ''Ама виде Јувентус во ЛШ, или Милан 7 титули'', туку лига како таква, сите 20 екипи во неа, а не нејзини претставници во Европа.

Лигата не е слаба гомно ко шо велиш едноставно се ре-организира и се менуваат цели генерации на клубови на фудбалски начин не на фрли пари купи како шо сте научени вие фанојте на Челзи и ЕПЛ. Врти сучи ЕПЛ зема играчи од италијанската лига а не вади ниеден од својата Англиска па и зато Англиската репрезентазија како таква тони. Помочај се во Лига која само зема од странство играчи а не произведва свои и сега немој да ми ги спомниш харт,лампард, руни итн....

Серија А без разлика дали е слаба или јака оваа година имаше исто представници надвор од групите колку и Англиската лига ако не се лажам и то пази со ептен слаб состав од страна на Милан и тотално неискусен Јувентус.

Абе гомно е,ама бар им припаѓа на итаљанците.

Што мислиш они не можат да најдат араби да си ги шитнат Милан,Јуве Интер за милијарди и после овие да ја направат лигата појака од премиер ? Можат,ама нејќат.

Англиската премиер лига може е најјака моментално,да,ама е сечија само англиска не.

Ти можеш да збориш што сакаш, факт е дека од 90та наваму до 2006 најдобрите тимови и играчи играле во Серија А. Можеш само да погледнеш кои тимови играле финалиња во тој период, па кажи дали има повеке англиски или италијански тимови. Истото е и за тренери. Истото е и за Уефа купот.
Во буквално секоја статистичка кагорија во натпреверувањата на Европа предничи Италија. Може тоа да се примети и по репрезантициите и нивните успеси во тој период.

А да, и оваа лига колку и да е гомно лига, има душа, има прави навивачи, а не пластични што навиваат од вчера за тимот, какви што го има милион во Англија. Има сопственици што тимовите им се во фамилијата по 40-50 години, и повеке, а не ги продаваат на руски тајкуни и нафташи само за да можат да освојат една ЛШ у 50 години.

Ти можеш да збориш што сакаш, факт е дека од 90та наваму до 2006 најдобрите тимови и играчи играле во Серија А. Можеш само да погледнеш кои тимови играле финалиња во тој период, па кажи дали има повеке англиски или италијански тимови. Истото е и за тренери. Истото е и за Уефа купот.
Во буквално секоја статистичка кагорија во натпреверувањата на Европа предничи Италија. Може тоа да се примети и по репрезантициите и нивните успеси во тој период.

Кај виде да ги оспорувам ја овие работи? Виде некаде?

Ниту пак ти не можеш да речеш дека пред 2006 ПЛ била слаба. Сосема неточно.
--- надополнето: 21 мај 2013 во 14:01 ---

Што мислиш они не можат да најдат араби да си ги шитнат Милан,Јуве Интер за милијарди и после овие да ја направат лигата појака од премиер ? Можат,ама нејќат.

Англиската премиер лига може е најјака моментално,да,ама е сечија само англиска не.

Ако е тоа единствениот аргумент, со кој треба да ме побиеш, нека ти биде. Им припаѓала барем на Италијанците.
О-кеј.

PL е маркетинг, тв права , јаки спонзорства , и тајкуни ,нафташи и остала багра... медиумски најекспонирано првенство .

DeviAngel

Епа топ ондак, значи совршена била. Ја па во заблуда. Се извинувам, бегам одовде.

Далеку од совршена ама и далеку од срање како шо рече ти погоре т.е. не извини ќе те цитирам 'Како може човек да негира дека Сериа А не е гомно од лига моментално, не ми е јасно.'

Факт е дека не е совршена ама вас ве победи и тим исто од таја лига и ви се врати од 2 гола негатива ма да што натпревар е натпревар.

Знајш како лесно е ги бараш сламките во туѓите очи а да не ги гледаш гредите во своите тоа тие муабетот со лигата.

Пак ќе ти речам заеби лига која само увозва играчи од странство а не произведува свои.

99% од клубовите во англија имаат по 1 ирач од истата држава во прва постава...

Кај виде да ги оспорувам ја овие работи? Виде некаде?

Ниту пак ти не можеш да речеш дека пред 2006 ПЛ била слаба. Сосема неточно.
--- надополнето: 21 мај 2013 во 14:01 ---

Ако е тоа единствениот аргумент, со кој треба да ме побиеш, нека ти биде. Им припаѓала барем на Италијанците.
О-кеј.
Ти напиша провокација, јас ти вратив со провокација. ПЛ не била слаба пред 2006, ама не беше на рамниште на Серија.
Нормално да пишеше дека е слаба лигата или што друго и да сакаше да кажеш можеби и ке се развиеше некоја понормална дискусија, вака...

Далеку од совршена ама и далеку од срање како шо рече ти погоре т.е. не извини ќе те цитирам 'Како може човек да негира дека Сериа А не е гомно од лига моментално, не ми е јасно.'

Факт е дека не е совршена ама вас ве победи и тим исто од таја лига и ви се врати од 2 гола негатива ма да што натпревар е натпревар.

Знајш како лесно е ги бараш сламките во туѓите очи а да не ги гледаш гредите во своите тоа тие муабетот со лигата.

Пак ќе ти речам заеби лига која само увозва играчи од странство а не произведува свои.

99% од клубовите во англија имаат по 1 ирач од истата држава во прва постава...

Добро, заебувам таква лига. Не чини, јеби га бе, има право човек да згреши. Фала ви што ме насочивте и што не сум повеќе во заблуда.
Сериа А на Италијанците, Македонија на Македонците, Валирија на Калиси и така...

Добро, заебувам таква лига. Не чини, јеби га бе, има право човек да згреши. Фала ви што ме насочивте и што не сум повеќе во заблуда.
Сериа А на Италијанците, Македонија на Македонците, Валирија на Калиси и така...
Eте гледаш самиот одма кога ќе се спомнат проблемите во ЕПЛ станваш предефанзивен и одма одбернуваш дискусија притоа негирајќи ги сите недостатоци. Кога веќе почнуваш да збораш за лиги барем не се нервирај/лути па бегај.
Ти не си во заблуда ниту реков некаде дека си едноставно имаш зауздан поглед гледаш само право а не ги гледаш страните.

Шо збориш бе пријател? Ајде види Манчестер Јунајтед како функционира и се ќе ти стане јасно. Скоро 3 милијарди евра вреди тој клуб, а ако не те мрзи прогуглај и ќе видиш на кој начин работи тој тим. Дечково што навива за Челзи е во право, можеби лошо се изрази али италијанскава лига моментално е бедна, јадна, очајна...Ќе се опраи, да, ама за едно 6-7 години минимум, а до тогаш мака ќе си мачиме со нашите омилени тимови. Единствено Јувентус се издвојува, они започнаа одличен проект уште пред 3 години, проект налик проектите на Арсенал, Баерн и слично. Кажи ми ти како тоа јака е лигата кога Интер во Триплете сезоната имаше загуба од само 69 милиони евра? Истото беше и со Милан, само што Морати и Берлускони покриваа од своите џебови, а сега не можат затоа што фатија кризи, безпарица, фирмите почнаа да им пропаѓаат, Берлу изеде и казна од 550 милиони евра.

Бунете се сите колку сакате али реалноста е таа, лигава е мизерна. Дојде време кога во Милан и Интер главни играчи се Абате, Переира, Скелото, Јепез и компанија, а да не ти набројувам порано какви играчи играле во стратните 11 на овие два тима, го знаеш тоа и самиот. Премиер лигата моментално е светлосни години пред Серија А. А иначе за нафташите или Арапите не е дека не можат да дојдат туку не сакаат затоа што Италија како земја има високи даноци и не им се исплати да инвестираат, иначе веруј дека попрво ќе се накотеа во Серија А отколку во ПСЖ или Малага.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom