Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Ajde vaka, sledi me, pogore ti pisav eden post, za tebe bese namenet mozda ne go vide, ti ostaviv eden link koj te vodi do napis cij naslov glasi:

i toa na Italijanski znaci izvorno naslovot
Serie A: classifica senza errori arbitrali, Milan come l'Inter e Fiorentina in Champions

Vo prevod, Серија А: Распоредот на табелата без грешките на судиите, Милан како Интер, Фиорентина во Лига на шампиони.

и линкот http://news.supermoney.eu/sport/201...inter-e-fiorentina-in-champions-0017117.html#

Според табелава, некој се потрудил ја напраел, и го доказа она што ние навивачите на Фиорентина го тврдиме, а вие без никаков аргумент, само со ама... го побивате, дека судиските грешки оделе во корист на Милан, и на кракот има табела која оди како што следи:

1. Juventus 85 87 (+2),
2. Napoli 71 78 (+7),
3. Fiorentina 71 70 (-1),
4. Roma 66 62 (-4),
5. Udinese 60 66 (+6),
6. Milan 58 72 (+14),
7. Catania 55 56 (+1),
8. Inter 55 54 (-1),
Lazio 54 61 (+7),
Parma 52 49 (-3),
Cagliari 46 47 (+1), и така натаму

како што можеш да забележиш, со судиските одлуки на Милан му биле додадени 14 бода, нели со “грешките“ на судиите а на фиорентина и бил одземен 1 бод, јас тврдам дека грешките на судиите почна од полу сезона баш кога фиорентина имаше предност од 15 бода пред милан, што би дало одговор на твоето прашање каде отидоа 15 бода предност на фиорентина за една полусезона.

После ова немам намера да ти дообјаснувам и да се докажувам, еве ти напишано, не го смислив јас ова, и мислам дека е едноставно да се разбере дури и да не знаеш италјански, па потрудисе искорити ако треба и google translate, ке ја сватиш поентата.
Да пошо за табелава тој што ја праел ги изгледал сите натпревари од почеток до крај на првенство детално и изгледал 380 наптревари и толку детално ги прател што можел да забележи точно кој колку е оштетен..и при тоа не бил пристрасен ич....

Ја гледав вчера утакмицата и сакав Милан влезат во Лига на Шампиони иако судиите им помогнаа. Рома требаше да влезе место Удине бидејќи и они полека почнуваат да ја обновуваат екипата и повеќе би направиле во Лига Европа за разлика од Удинезе кој сега за трансфер периодниот рок ќе ги продадат нивните таленти само да се напунат со пари а екипата кој ја ебе. Фиорентина како и да е пола екипа ќе ја продадат и ништо нема да направат во ЛШ, само Серија А ќе губи место за во ЛШ.
Забораваш дека во Италијанскиот куп финале играат Рома - Лацио и победникот оди ЛЕ

Забораваш дека во Италијанскиот куп финале играат Рома - Лацио и победникот оди ЛЕ
И сега кој подобро би ја претставил Италија во Лига Европа за да знаеме да им кажеме на судиите кој да фаворизираат?:sneaky:

И сега кој подобро би ја претставил Италија во Лига Европа за да знаеме да им кажеме на судиите кој да фаворизираат?:sneaky:

Лацио, барем според тоа како се покажа годинава во ЛЕ :)

Рома ако се сеќавам добро испадна од чешки тим во квалификации пред некоjа година, и не изгледаат многу посветени на Европа. Ама 90% сум сигурен дека Рома ќе го освои

Матиа Перин и неговите голгетерски способности 3:45 :D

Па горди сте тоа е најстрашно, а и по малку жално, вас (милан и јувентус) толку ви е нормално да местите утакмици што ви стана репер за колку големи клубови сте, тоа е доказ за вашата големина, ама кога Монтоливо ви е најдобар играч мн брзо станува јасно на кое ниво сте, и зашто мора со судии да мачите да фатите место во Лига на шампиони, поинаку и не знаете.

За екипа како Удинезе, Наполи, Фиорентина, па и Лацио и Рома да влезат во сега 3 најдобри треба да се изборат нели покрај јаките екипи на Милан и Јувентус, и со федерацијата, односно судиите, и треба да се навистина квалитетни екипи за да фатат место во Лига на шампиони, или недај боже титула да освојат, која екипа ја има сезонава Милан па со Абијати и Амброзини ли ке играат во лига на шампиони, пред да почнете да местите во зона на испаѓање бевте, додека не реши берлускони да ја спасува сезоната, а само за потсетување последната сезона кога фиорентина играше во ЛШ имаше скор од 6 победи и 2 порази, Милан за 3 сезони има 8 победи, На јувентус немој германска екипа да им се падне, крахираат губат ебате по 5-0, после фиорентина им го изгубила местото.

Тоа е, кога ке направите вие тимови кои ке победуваат без судии во Сериа А тогаш ке може италија да има успеси и ке си го врати 4 место за ЛШ, таму колку и да сте мокни сега во Сериа А со вашите патетични тимови ке живуркате ке поминете едвај во втора рунда, со Цирих и со Плзен ке се мачите, ама таму немате судии па не толку едноставно, а и ке видиме Милан како ке помине во квалификицаии.
Ти бе најде за местење да зборуваш. Ке кажам само Фиорентина - Пескара и фазла муабет не правам. 90 % од утакмиците во светот наместени се ти најде за Милан да солиш памет.

Ти бе најде за местење да зборуваш. Ке кажам само Фиорентина - Пескара и фазла муабет не правам. 90 % од утакмиците во светот наместени се ти најде за Милан да солиш памет.
не што навијам за Viola али со вакви коментари не праете сите слепци,пази Фиорентина - Пескара ја спомнуеш,прв пат да видам коментар дека била оваа утакмица сомнителна,браво,а за вашата глума некни од на 7-8 портали што читав коментари само вие овде тврдите дека била ОК ....

Интер си доби нов тренер а:unsure:(n)?најодвратниот лик у Сериа А.баш да видим како сега ќе се понашаат фановите на Интер.

Во Интер најголемиот проблем се играчите, а не тренерот. Кога освоија ЛШ требаа одма да одат со реконструкција на тимот,повеќето играчи им беа над 30 години, а Морати тоа лето потроши пари само на 2-3 засилувања. Сите трнери што дојдоа после Мурињо кажаа дека на тимот му се потребни нови играчи. И сите после нивното бркање од тимот кажуваа дека нема далеку да стигнат, па макар иа Мурињо пак да седне на нивната клупа. Со доаѓањето на Мацари очекувам да воведе дисциплина во нивните редови, тоа што е одамна изгубено во Интер. посебно последнава година со Страма на чело.За резултати ќе покаже времето, се зависи од тоа Морати колку е спремен да фрли пари летово на трансвери, и се разбира Бранка кои играчи ќе ги донесе во тимот.

Епа бујрум у Јуве чим решил напаѓач да стане.Поевтин е и од Игуаин и Јоветич.Пу пу пу да не ме чуе Марота бегај таму клета уста иам :D .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom