C
Castiel
Гостин
Да пошо за табелава тој што ја праел ги изгледал сите натпревари од почеток до крај на првенство детално и изгледал 380 наптревари и толку детално ги прател што можел да забележи точно кој колку е оштетен..и при тоа не бил пристрасен ич....Ajde vaka, sledi me, pogore ti pisav eden post, za tebe bese namenet mozda ne go vide, ti ostaviv eden link koj te vodi do napis cij naslov glasi:
i toa na Italijanski znaci izvorno naslovot
Serie A: classifica senza errori arbitrali, Milan come l'Inter e Fiorentina in Champions
Vo prevod, Серија А: Распоредот на табелата без грешките на судиите, Милан како Интер, Фиорентина во Лига на шампиони.
и линкот http://news.supermoney.eu/sport/201...inter-e-fiorentina-in-champions-0017117.html#
Според табелава, некој се потрудил ја напраел, и го доказа она што ние навивачите на Фиорентина го тврдиме, а вие без никаков аргумент, само со ама... го побивате, дека судиските грешки оделе во корист на Милан, и на кракот има табела која оди како што следи:
1. Juventus 85 87 (+2),
2. Napoli 71 78 (+7),
3. Fiorentina 71 70 (-1),
4. Roma 66 62 (-4),
5. Udinese 60 66 (+6),
6. Milan 58 72 (+14),
7. Catania 55 56 (+1),
8. Inter 55 54 (-1),
Lazio 54 61 (+7),
Parma 52 49 (-3),
Cagliari 46 47 (+1), и така натаму
како што можеш да забележиш, со судиските одлуки на Милан му биле додадени 14 бода, нели со “грешките“ на судиите а на фиорентина и бил одземен 1 бод, јас тврдам дека грешките на судиите почна од полу сезона баш кога фиорентина имаше предност од 15 бода пред милан, што би дало одговор на твоето прашање каде отидоа 15 бода предност на фиорентина за една полусезона.
После ова немам намера да ти дообјаснувам и да се докажувам, еве ти напишано, не го смислив јас ова, и мислам дека е едноставно да се разбере дури и да не знаеш италјански, па потрудисе искорити ако треба и google translate, ке ја сватиш поентата.