Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Макелеле? не ме јеби! Го забораив виера,и он е у топ 3, според мене .
Сеа ќе излети некој интераш и ќе рече камбиасо е најбољи од сите ! :D се зезам.
Во заблуда си , и тоа голема :)...Кого и да прашале од играчите со коиште што Макелел играл во Челси и Реал кој е најдобар играч на тимот сите кажувале Макелеле. Погледни ги само изјавите на Зидан И Јеро на википедија за него и све ке ти биде јасно. Веројатно еден од најпотценетите играчи на сите времиња.

In homage to Makélélé, many fans and pundits alike have dubbed the defensive midfield position as the "Makélélé Role."

Јас најдобри деструктивци што ги имам гледано се Рој Кин и Едгард Давидс..едниот подефанзивен другиот поофанзивен но перфектно си ја знаеа својата работа и по потреба покриваа и две позиции
--- надополнето: 7 февруари 2013 во 16:32 ---
Маскерано исто така имаше добри предиспозиции и перспектива да биди споменуван како еден од најдобрите деструктивци кога играше во Ливерпул но кога се реши да оди во Барселона за да игра одбрана е друга работа и никој нема да го памети по неговите перфектни настапи во Ливерпул

Срамота... го заборавивте питбулот на Јувентус. Ќе нема долго време ваков играч кај нас, овој слободно кршеше нозе, знаеше да дрибла и често повлекуваше напади за тимот :icon_mrgr: :cuc:
Edgar-Davids-006.jpg
Каков ѕвер, ми беше омилен играч кога почнав да навивам за Јуве :cuc:

Davids е приказна сама по себе ... таков играч еднаш се раѓа .
Vidal е на пат да стане поим за модерен деструктивец , а Makelele е дефинитивно One and only .

Davids е приказна сама по себе ... таков играч еднаш се раѓа .
Vidal е на пат да стане поим за модерен деструктивец , а Makelele е дефинитивно One and only .
Да и вучинич е на пат да стане синоним за напаѓач,Бонучи за централен бек,Асамоа за лев бек и другите играчи на Јуве додади ги слободно (пошто мене ме мрзи сеа) дека ке бидат поим за играч на својата позиција!А и ке заборавев дека Конте е поим за тренер во моментов!

Да и вучинич е на пат да стане синоним за напаѓач,Бонучи за централен бек,Асамоа за лев бек и другите играчи на Јуве додади ги слободно (пошто мене ме мрзи сеа) дека ке бидат поим за играч на својата позиција!А и ке заборавев дека Конте е поим за тренер во моментов!
Па сигурно дека нема тоа да бидат Гуарин, Ранокиа, Роки, Переира и за крај Страмачони :)):pos::pos:..

Fredy бе брааааат... ја не зборам туку така , статистиката све кажува за Vidal моментално .

Видал наликува во играта на Давидс ама сеуште е далеку од него, Давидс е најкомплетниот заден везен досега.

Пирло е заден везен иначе... Исто и Алонсо...
Звиси кој како го толкува значењето "Заден везен" .
Они се последни играчи за врска , али не и деструктивци.

Звиси кој како го толкува значењето "Заден везен" .
Они се последни играчи за врска , али не и деструктивци.
Па затоа ви се лоши споредбите. Како и да го толкуваш, заден везен е играчот пред одбаната кој треба да ја поврзува играта од одбрана до среден ред и кој треба да биде коректор на празнините оставени од средниот ред. Значи треба да е целосен играч, но тешко е да најдеш борбен играч како Маскерано, паметен како Макелеле, или пасер и стабилен играч како Пирло, итн...

Не ми текнува на некој комплетен заден везен, односно она што го има Маскерано, го нема Пирло, и обратно. Во зависност од тимот, едниот е покорисен од другиот.

Па затоа ви се лоши споредбите. Како и да го толкуваш, заден везен е играчот пред одбаната кој треба да ја поврзува играта од одбрана до среден ред и кој треба да биде коректор на празнините оставени од средниот ред. Значи треба да е целосен играч, но тешко е да најдеш борбен играч како Маскерано, паметен како Макелеле, или пасер и стабилен играч како Пирло, итн...

Не ми текнува на некој комплетен заден везен, односно она што го има Маскерано, го нема Пирло, и обратно. Во зависност од тимот, едниот е покорисен од другиот.
Епа да , ретки се тиа играчи , малтене непостои таков профил на комплетен заден везен.
Затоа играат различен тип на играчи во зависност од формацијата , или со ала Пирло , со што имаш контрола на средината па некако не ти треба класичен деструтивец, или со ала Макелеле,каде компензираш креативност за сигурност на средината.

Заради Јувентус го избркаја на Земан, исто како порано. :pos:
Taка Boom Shaka Lakka ? :icon_lol:

така така, Јуве се криви како и прошлиот пат :D

шала на страна, пишав јас уште по дербито со лацио дека се откажувам од Земан:)

Интересно коло има пред нас, голема шанса за Милан. Овие 2 натпревари пред дербито мислам дека за најбитни за Милан да ја преобрне целосно сезоната. За Јуве оваа недела може да претставува или останување на статус кво или преминување во лоша фаза.
Наполи пак има голема шанса да го искористи Лацио, кој кога не е во форма знае стварно слабо да изигра. Голема можност за Наполитанците да видат дали се кадарни за првото место.
За Интер пак мислам дека и ако победи ќе бида пак некоја победа на сила, што значи дека не може да направи голем исчекор оваа коло. Мора пред се да ја поправи играта, оти резултатот како што покажа оваа сезона може да биде лош показател за идните натпревари.
Рома да видиме дали брзо ќе успее да го искорени влијанието на Земан, што мене не ми се верува. Мислам дека Рома, за првпат оваа сезона ќе се обиде да ја смири играта да не се отвори уште во првата минута и да се обиде да стигне до победа за кревање на моралот.
Се на се, занимливо ќе биде :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom