Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Настрана мафијашкава победа од денес, добар напад склопи Милан. Единствено Шарави ми е под знак прашалник тука поради присуството на Балотели. Пишав за тоа на полувремето со Удинезе, ме мрзи пак истото да го пишувам. Овој Нианг особено ми се свиѓа ко играч. Треба Милан уште одбраната да си ја смени целосно (од овие само Шиљо го бива) и да донесе еден креативец во средниот ред зошто Монтоливо е дрво неделкано и ќе ги биде во иднина.
зашто само Шиљо? Констант игра одлично од кога е земен....Запата денес сам ги затвори Удине пошо кога се игра со бонера рачунај играч -...На милан фали само 1 Штопер квалитетен и нешто во средина...еве сеа ќе видиме Саламон како ќе се покаже..знам дечково сите го бараа...на Лето доаѓа и Сапанора важи за Најголем талент моментално во серија б и игра средина...ако се продолжи во овој стил милан за 2-3 сезони ќе биде па на врвот во европа...
--- надополнето: 4 февруари 2013 во 01:12 ---
Ти си мислиш то е како Пирло или Инзаги шо ги држевте 10 години...ако не годинава, догодина... ќе ви ги лапнат, ПСЖ или Сити.
ако тоа те теши.....

На крајот не се бројат судиските грешки, туку титулите ... Тоа е и целта на фудбалот нели :D

зашто само Шиљо? Констант игра одлично од кога е земен....Запата денес сам ги затвори Удине пошо кога се игра со бонера рачунај играч -...На милан фали само 1 Штопер квалитетен и нешто во средина...еве сеа ќе видиме Саламон како ќе се покаже..знам дечково сите го бараа...на Лето доаѓа и Сапанора важи за Најголем талент моментално во серија б и игра средина...ако се продолжи во овој стил милан за 2-3 сезони ќе биде па на врвот во европа...

ако тоа те теши.....
:pos:

Нц, не ви го бива Констант, моментална му е формата, да му веруваш на дедо. Ова ти го кажувам од лично искуство затоа што многу такви Константи поминале низ Јуве додека се пронаоѓаше себеси изминативе 5-6 години. Ќе те задоволи со играта месец-два и после ќе му колнеш се живо и диво до трето колено и назад. Таква појава не е материјал за во голем тим а брзо ќе се уверите во тоа. Само Шиљо ќе биде играч од одбраната на Милан и тоа ако добива правилна минутажа а не да се запоставува.

Пред да рипате дека не било пенал видите го стартот пак ПРВ КОЈ СТИГНА ДО ТОПКАТА Е ШАРАВИ!!!! потоа беше стартот врз него...е сега да стигнеше прв до топка играчот на удине ондак немаше да биде пенал..али вака е чист пенал
И што ако стигнал прв? И даде после тоа фор на топката и овој му ја собра, успут го собра и него али убаво се виде намерата на играчот на Удинезе дека сака да напраи чист старт( и на гиф-от се гледа убаво). Во никое друго време од утакмицата не би се досудило ова како обичен фаул, а камоли пенал. ( Додуше со судииве во Италија се е можно)

Неможам да му влезам во главата на судијата, ама 100 посто сум сигурен дека ова беше пенал свиран под притисок поради времето во кое беше направен и името на тимот. Веројатно истото би се случило и да беше во таа ситуација Интер или Јувентус.

Нц, не ви го бива Констант, моментална му е формата, да му веруваш на дедо. Ова ти го кажувам од лично искуство затоа што многу такви Константи поминале низ Јуве додека се пронаоѓаше себеси изминативе 5-6 години. Ќе те задоволи со играта месец-два и после ќе му колнеш се живо и диво до трето колено и назад. Таква појава не е материјал за во голем тим а брзо ќе се уверите во тоа. Само Шиљо ќе биде играч од одбраната на Милан и тоа ако добива правилна минутажа а не да се запоставува.
тоа ќе беше точно за констант да играше катастрофа на некоја утакмица до сега...али на сите што ги игра е сосема ок... За Шиљо ќе продолжи да добива минутажа..сеа не играше ради повреда.... затоа викам не фали многу 1 квалитетен штопер да игра со запата заедно и нов голман се разбира....
--- надополнето: 4 февруари 2013 во 01:28 ---
--- надополнето: 4 февруари 2013 во 01:29 ---
И што ако стигнал прв? И даде после тоа фор на топката и овој му ја собра, успут го собра и него али убаво се виде намерата на играчот на Удинезе дека сака да напраи чист старт( и на гиф-от се гледа убаво). Во никое друго време од утакмицата не би се досудило ова како обичен фаул, а камоли пенал. ( Додуше со судииве во Италија се е можно)

Неможам да му влезам во главата на судијата, ама 100 посто сум сигурен дека ова беше пенал свиран под притисок поради времето во кое беше направен и името на тимот. Веројатно истото би се случило и да беше во таа ситуација Интер или Јувентус.
FIFA Rule 12 states that no player should ever put another player at risk ala the two footed studs up challenge. It doesn't matter if the tackle is clean or not, when you raise both feel and jump into a tackle with studs showing you are endangering another player and therefore committing a foul. If Heurtaux's tackle never caught the ball and just El Sharaawy, the result would have been a straight red and a penalty. He was lucky not to get a booking.

Џаш ме џаш и судија наш :icon_mrgr:

Настрана мафијашкава победа од денес, добар напад склопи Милан. Единствено Шарави ми е под знак прашалник тука поради присуството на Балотели. Пишав за тоа на полувремето со Удинезе, ме мрзи пак истото да го пишувам. Овој Нианг особено ми се свиѓа ко играч. Треба Милан уште одбраната да си ја смени целосно (од овие само Шиљо го бива) и да донесе еден креативец во средниот ред зошто Монтоливо е дрво неделкано и ќе ги биде во иднина.

Милан склопи солиден напад али одбранава им е мртва. Среќа што првенството е уште по мртво пак секој губи од секого па можат да се надеваат на ЛШ. Плус го имаат Галијани у врвот.

Добрата работа е што еден од миланските тимови нема да игра ЛШ догодина.

feac0a3b607c7c377e8ee1a9596e14aa.gif

Џаш ме џаш и судија наш :icon_mrgr:

Милан склопи солиден напад али одбранава им е мртва. Среќа што првенството е уште по мртво пак секој губи од секого па можат да се надеваат на ЛШ. Плус го имаат Галијани у врвот.

Добрата работа е што еден од миланските тимови нема да игра ЛШ догодина.
Па тоа и јас му го викам на Vody ама он мисли поинаку.
Што се однесува до ЛШ, добра работа е за сеир низ маало и на форум ама за Серија А е катастрофално неиграњето на еден од миланските клубови во ова натпреварување.

Што се однесува до ЛШ, добра работа е за сеир низ маало и на форум ама за Серија А е катастрофално неиграњето на еден од миланските клубови во ова натпреварување.
Не не...ме разбра погрешно...одбраната е далеку од супер...али има основа со што да се работи и каде да се догради...
--- надополнето: 4 февруари 2013 во 01:41 ---
Bianconero vero
иначе муабетов за констант што викаш...кажи ми ама најискрено ти очекуваш Барзаљи дека стварно толку добро ќе игра и ќе го одржи нивото на играта целиов период? Барзаљи не беше ништо посебен играч пред да го земе Јуве...Кога можеше он да се снајде толку добро во јуве и да игра доста добро зашо да не може истото и Констант во милан...има добар старт....не гледам причина зашо не би продолжил во тој стил....

Мене ме зачуди што го свира пеналот, бидејќи во живо се виде дека ја удри топката прво.
@Vody тоа што го вели за старт со отворена нога (или ѓон по наше) е чист фаул без разлика дали ја удира топката или играчот. Но, во овој случај играчот на Удинезе ја држеше ногата со која го направи стартот странично и тоа не се смета за опасен старт.
http://www.rai.tv/dl/RaiTV/programm...8-6be4-4607-aab4-a1fce53c9bba-radio1.html#p=0

Јас веќе повеќе од една година ја посетувам оваа страна која е преглед на судиските одлуки во Италија (штета има само на италјански јазик, така да само оние кои разбираат ќе се снајдат) и прилично добро ги оценуваат ситуациите, само малку понекогаш премногу ги следат правилата, а нешто што во практика не се следи многу. Еве што велат овде:

Per l’arbitro è rigore ma la moviola fa vedere che il difensore friulano, dopo un tocco del milanista, manda il pallone in angolo e poi soltanto sullo slancio entra in contatto con l’avversario. Non è calcio di rigore, quindi.

Значи играчот на Удинезе прво ја удира топката и ја носи во корнер, а потоа има контакт со Ел Шарави.

тоа ќе беше точно за констант да играше катастрофа на некоја утакмица до сега...али на сите што ги игра е сосема ок... За Шиљо ќе продолжи да добива минутажа..сеа не играше ради повреда.... затоа викам не фали многу 1 квалитетен штопер да игра со запата заедно и нов голман се разбира....
--- надополнето: 4 февруари 2013 во 01:28 ---
--- надополнето: 4 февруари 2013 во 01:29 ---

FIFA Rule 12 states that no player should ever put another player at risk ala the two footed studs up challenge. It doesn't matter if the tackle is clean or not, when you raise both feel and jump into a tackle with studs showing you are endangering another player and therefore committing a foul. If Heurtaux's tackle never caught the ball and just El Sharaawy, the result would have been a straight red and a penalty. He was lucky not to get a booking.
Незнам колку го прочита ова и го разбра ама, според мене, уопште не одговара на ситуацијата.
ala the two footed studs up challenge- старт со двете нозе со отворен ѓон. Еве ти школски пример, првиот на кој налетав на youtube, за таков тип на старт : ...Ајде сега погледни го стартот на играчов на Удинезе и кажи ми дали е ист како овој. Уште на почетокот кога се впушти во стартот, овој Херто, имаше намера само да ја шутне топката(да ја избаци у аут), како што можеш да забележиш и у таква позиција му беше и телото и нозете, странично.

Настрана правила, дали искрено според тебе мислиш дека ваков фаул се суди сегде низ светов на средина на терен у сред утакмица?

Не не...ме разбра погрешно...одбраната е далеку од супер...али има основа со што да се работи и каде да се догради...
--- надополнето: 4 февруари 2013 во 01:41 ---
Bianconero vero
иначе муабетов за констант што викаш...кажи ми ама најискрено ти очекуваш Барзаљи дека стварно толку добро ќе игра и ќе го одржи нивото на играта целиов период? Барзаљи не беше ништо посебен играч пред да го земе Јуве...Кога можеше он да се снајде толку добро во јуве и да игра доста добро зашо да не може истото и Констант во милан...има добар старт....не гледам причина зашо не би продолжил во тој стил....
Немав никакви очекувања од Барзаљи затоа што веќе ме навикнаа на пропаднати трансфери и едвај и да приметив дека го купиле Барзаљи. Се додека лани во втората половина од сезоната не ги видов Јуве дека се борат за титула, мислев дека во недоглед ќе се борат за седмо место и дека нема ништо да се смени со години:) Кој се не помина изминативе години во Јуве, поминаа играчи кои во нормални услови ни во најлудите соништа не би можеле топки да собираат на меч на Јуве а не да играат стартна постава ама ете играа. Епа сега од толку квази играчи, барем еден мора да испадне играч:). Му се погоди на Барзаљи средината а и добро му дојде што се врати дома во Италија.

Италијаните сами се виновни за нискиот квалитет на лигата. Пред некој ден Ван Гал имаше една изјава за Серија А, ако не си ја прочитал можам и да ти ја исцитирам.

Од скоро, истите раководни лица на лигата беа реизбрани, истите луѓе кои го потонаа првенството до степен кој никогаш до сега не бил виден во Италија. Откако се случи реизборот Баџо ја напушти својата позиција од Федерацијата, со образложение дека Федерацијата воопшто не го поддржала неговиот проект за промени во системот кај младите фудбалери, во ова тешко време за италијанскиот фудбал.

Судиите се на катастрофално ниво и ги поседува оној кој има најголема моќ.
Ако ништо друго, сега во tочно знам што мислел Моџи: "Се обидував само да го заштитам Јувентус"

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom