Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Кога неговиот тим бил во друштво на италијанските второлигаши,малиот Јувентино мочал во пелени.Али ај кога веќе го спомнуваш минатото,може да се каже дека Филипо е среќно дете.Неговиот татко и многу други навивачи 20 години чекале на титула,којзнае какво детство имале,кој ремет го јаделе у школо.Само што тие генерациии биле хардкор,па наместо вакви интересни банери,фрлале веспи на Џузепе Меаца.

Апсолутно. Јас увек сум бил спортски фанатик, прифаќам ремет, боље е него да се радувам на вештачки титули. Е сега татковците на јувентиното можеби славеле купени титули, ама покрај палењето на трибините на стадионот има еден момент кој не се купува со пари, еден момент кој е прајслес.

06-07-juve-serie-b-champions.jpg

Е тебе те барав ....абе - нели ќе не посеревте ? :pos:

се надевам дека бонучи , барзаљи и киелини ќе му послушаат советот ... да се убијата ако примат гол од паласио

Апсолутно. Јас увек сум бил спортски фанатик, прифаќам ремет, боље е него да се радувам на вештачки титули. Е сега татковците на јувентиното можеби славеле купени титули, ама покрај палењето на трибините на стадионот има еден момент кој не се купува со пари, еден момент кој е прајслес.

Прегледај го приврзокот 51938
да,прајслес е. Тие играчи шо стварно го сакаа тимот останаа и помогнаа пак да застани на нозе и се гордеат со титулата. А уште побитно се исчисти тимот од ѓубриња,па така :гомце: играчи ко Ибрахимович и Виеира одма избегаја во :гомце: клуб

Богами кога отидовме Серија Б, останаа само играчите кои и покрај намалените плати, и понудите од другите клубовии, се задржаа во Јувентус. Дополнителен плус е тоа што и тогашните младинци си добија своја минутажа во првиот тим, за да денеска некои од нив гордо го носат црно-белиот дрес. Покрај АДП, Недвед, Буфон, Каморанези и Трезеге тогаш како столбови во тимот, останаа и Тудор, Бириндели, Келини, Зебина ( "Јакиот играч" ), Балзарети итн... Имаше некои играчи кои и покрај напуштањето на клубот, не се преселија во другите тимови од Италија. А нај:гомце: играчите ( ги кажа _sinister_ ) се знае кај се префрлија :icon_mrgr:

Буфон бил многу блиску до Милан после тоа,сега и него за срање ќе го сметате?

Буфон бил многу блиску до Милан после тоа,сега и него за срање ќе го сметате?

Нормално, тогаш сите биле блиску до некои клубови ( нели според шпекулациите на медиумите ), ама на крај си остана кај нас (y)

Нормално, тогаш сите биле блиску до некои клубови ( нели според шпекулациите на медиумите ), ама на крај си остана кај нас (y)
Се договорил тој со Милан ама Берслускони откажал..ме сфаќаш што сакам да кажам.

Патем целиш на Ибра,човек гладен за успех дојден од Ајакс у голем тим во Италија каде што игра добро,постигнува голови и оддеднаш го праќаат у Сериа Б..човекот само што почнал да се докажува и да брка успеси...

Зарем требало да остане?
Си го одбрал најдоброто за него...зашо да остане кажи ми?

Се договорил тој со Милан ама Берслускони откажал..ме сфаќаш што сакам да кажам.

Патем целиш на Ибра,човек гладен за успех дојден од Ајакс у голем тим во Италија каде што игра добро,постигнува голови и оддеднаш го праќаат у Сериа Б..човекот само што почнал да се докажува и да брка успеси...

Зарем требало да остане?

:facepalm:

Зарем требало да остане?

Ете Буфон беше во најдобрите години и можеше да замини во Милан и да го освои ЛШ, трофејот што му недостасува и да биди признат од сите како најдобар голман на денешницата (а не она трлакото шо не знај жив ѕид да намести) па и најдобар на сите времиња.

Секој си гледа најдоброто за себе, Буфон одлучи да остани Ибра не. Ете и Недвед можеше да освои уште неколку титули со некој друг тим но така ќе беше запамтен како еден одличен фудбалер како Фиго на пример, но Недвед се одлучи да стане легенда на Јуве.

Ете Буфон беше во најдобрите години и можеше да замини во Милан и да го освои ЛШ, трофејот што му недостасува и да биди признат од сите како најдобар голман на денешницата (а не она трлакото шо не знај жив ѕид да намести) па и најдобар на сите времиња.

Секој си гледа најдоброто за себе, Буфон одлучи да остани Ибра не. Ете и Недвед можеше да освои уште неколку титули со некој друг тим но така ќе беше запамтен како еден одличен фудбалер како Фиго на пример, но Недвед се одлучи да стане легенда на Јуве.
Нормално,секој со својата одлука ама у таква ситуација после сите дешавки мислам дека тие што заминале не треба да ги сметате за "предавници".

Пример да било се океј и да отишол у Интер тогаш да...

Инаку за Недвед се знае,никогаш не се ни двоумел тој..

Зарем требало да остане?
Eпа ко шо си одбра најдобро за него,најдобро и му се врати.Замина од Интер,Интер освој ЛШ.замина од Барса,Барса освој ЛШ.По оваја логика,и вие сега треба да освојте ЛШ :D. Еден Пандев има поќе титули од него севкупно

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom