Serie A 2012/2013

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.213
Поени од реакции
14.482
Затоа и реков, дај боже да грешам. Освен неколку играчи кои можат да се избројат на прсти, мое мислење е дека нема многу перспективни млади играчи во Италија.
Па доволно е тоа, има десет прсти, а единаесет првотимци. :icon_lol: Се шалам, но на две-три генерации да излегуваат по два-тројца играчи тоа е огромен успех. Не можеш да очекуваш секоја генерација да даде 11 одлични играчи. И тука станува збор за играчи кои ветуваат, што ќе биде на крај од нив не се знае, но многу позитивна работа е што убав број од нив добиваат солидна минутажа во првите тимови, а не само да играат во примавера тимовите. Во напад најмногу добиваат публицитет играчите, па еве нив ќе ги земам за пример, со различни карактеристики сега има неколку перспективни играчи, како Дестро, Борини, Ел Шарави, Инсиње, Имобиле, од нив еден до двајца да заслужат да бидат првотимци за Италија, тоа може да се смета како успех.

Италијанската лига може да паѓа надолу, но нивната репрезентација не верувам, таа секогаш ќе биде при врвот.

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Затоа и реков, дај боже да грешам. Освен неколку играчи кои можат да се избројат на прсти, мое мислење е дека нема многу перспективни млади играчи во Италија. Искрено сакам да не сум во право и за некоја година повторно Серија А да е во врвот на европскиот фудбал.
не е дека нема ... туку нема кој да им даде шанса на тие играчи. интер има младински европски прваци во својот ростер меѓутоа никогаш нема да добијат шанса ќе се гушат со мудингај или флокари . во италија и да ги позајмат тешко да добијат шанса дури и во клубови ко сиена и болоња. и тоа малку што ќе добијат во форма на 15 мин. пред крај на утакмица ќе биде крунисано или со свирежи од curva nord или блогови/изјави од стручњаци дека нема да ги биде во иднина. и ќе бидат трампани за некој од калибарот на гореспоменатите. што не е случај во англија на пример ... ќе добијат шанса и најважно минутажа , дури во некои тимови како арсенал или јунајтед ќе бидат и клучни играчи на таа возраст. Едино Зденко би реколк дека е исклучок од ова.

А лигата уште долго ќе се мачи меѓутоа но тоа ќе биде повеќе од бедни нефудбалско/бирократски причини. Квалитетот е го има и секогаш ќе го има во Италија.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Јас мислам да направат некој закон дека на терен во тие 11 почетни да мора да има минимум 1 или 2 играчи помлади од 21 година... Со тоа ќе се подобри развојот на тие млади играчи.. На пример кај нас мислам во кошаркарската лига направија така во тие 12 души да има младинци и да добиваат шанса... А мислам и во некои фудбалски првенства имаше такви закони, али тоа мислам важеше за странци, на пример максимум 5 странци во почетни 11...

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.654
Јас мислам да направат некој закон дека на терен во тие 11 почетни да мора да има минимум 1 или 2 играчи помлади од 21 година... Со тоа ќе се подобри развојот на тие млади играчи.. На пример кај нас мислам во кошаркарската лига направија така во тие 12 души да има младинци и да добиваат шанса... А мислам и во некои фудбалски првенства имаше такви закони, али тоа мислам важеше за странци, на пример максимум 5 странци во почетни 11...
Да де, направија така и знаеш кој е резултатот од тоа? Е ова е резултатот ...:гомце::гомце:
Тие деца што мораат да играат во првото полувреме служат како сталки и стојат само на тројка, односно само фигурираат во тие 20 минути колку да се каже дека го испочитувале правилото. Ако тоа правило треба да служи за развој на младите зошто и во второ полувреме не им дадат по некоја минута? Како ќе се осети тоа дете во незгодна ситуација, кога се брка резултат итн...
Нема везе убаво си кажа ти, треба да се уведе такво правило, и јас сум за тоа но примеров за македонскава кошарка сакав да ти го објаснам. Кај нас не функционира добро.
Манчини го пушти Балотели со 18 години во прва постава и го фрли во оган. Ама така се станува добар играч, тука се познава кој има муда а кој ќе си биде вечита резерва.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.922
Поени од реакции
8.798
Ламела(20), Нико Лопез(18), Такасидис(21), Флоренци(21), Дестро(21) ова се 5 играчи на кои Земан во оваа кампања сериозно смета, тука Пјанич не го ни ставам а има 22год. плус замените за Бурдисо и Кастан и двајцата се млади Ромањоли(20) и Маркињос(18), а тука е и Додо(20) кој сигурно ќе добие шанса кога ќе биде спремен .. според ова Рома има многу млада и перспективна екипа и тренер кој знае да даде шанса на младите, лани во Пескара цела сезона централни бекови му беа Ромањоли(21) и Капуано(20):cool:

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Ламела(20), Нико Лопез(18), Такасидис(21), Флоренци(21), Дестро(21) ова се 5 играчи на кои Земан во оваа кампања сериозно смета, тука Пјанич не го ни ставам а има 22год. плус замените за Бурдисо и Кастан и двајцата се млади Ромањоли(20) и Маркињос(18), а тука е и Додо(20) кој сигурно ќе добие шанса кога ќе биде спремен .. според ова Рома има многу млада и перспективна екипа и тренер кој знае да даде шанса на младите, лани во Пескара цела сезона централни бекови му беа Ромањоли(21) и Капуано(20):cool:
Овој Додо на Вининг 11 го има и на Просокер кога ќе одбереш рандом тим со падобранци хахахаха се шалам ...

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.481
Поени од реакции
5.562
Од сите овие 3ца да го достигнат својот потенцијал можите да бидите пресреќни. Јас сум сигурен дека ако не го исфрелеја Јувентус во серија б Маркизио и Џовинко никогаш не би добиле шанса во Јуве, а за Де Чеље, Паладино и другите не правам муабет.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.922
Поени од реакции
8.798
Од сите овие 3ца да го достигнат својот потенцијал можите да бидите пресреќни. Јас сум сигурен дека ако не го исфрелеја Јувентус во серија б Маркизио и Џовинко никогаш не би добиле шанса во Јуве, а за Де Чеље, Паладино и другите не правам муабет.
па и јас си викам тројца да станат играчишта добро ќе биде :)

кај вас оној Маси ќе биде добар .. а што направивте со Либертаци, тој ми се свиѓаше многу, оној корпулентниот напаѓ, треба сега да е 20 или 21 година ..

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Статистиката е релативна работа...што се однесува за играчи од средината сите си имаат свој квалитет и сите биле големи на некаков начин..но еден беше Зидан,Иниеста ...

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.922
Поени од реакции
8.798
Една интересна статистика:

(y)
--- надополнето: 9 септември 2012 во 18:22 ---
Статистиката е релативна работа...што се однесува за играчи од средината сите си имаат свој квалитет и сите биле големи на некаков начин..но еден беше Зидан,Иниеста ...
јас како Тоти сличен играч не сум видел .. Пасторе почна да ме потсеќа на него кога го гледав во Палермо ама сега во ПСЖ не го го следам и незнам како игра :)

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
јас како Тоти сличен играч не сум видел .. Пасторе почна да ме потсеќа на него кога го гледав во Палермо ама сега во ПСЖ не го го следам и незнам како игра :)
секој има право на свое размислување демоктратија е фала богу:D..но пред се да не заборавиме дека фудбалот е тимска игра и и ако немаш добри соиграчи околу тебе и ти ќе бидиш слаб..

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.026
Поени од реакции
36.807
Глеај сеа,се тоа ти се различни играчи и ние треба да сме среќни што играле и сме ги гледале додека сме растеле.

Значи играчи ко нив ретко ќе видиме пак и мене ми е мерак што сум растел со нив.

Тоти одбрал да остане во Рома но доколку се преселел во некој подобар клуб(не зборам дека Рома се дрва,но мислам знаете на што целам) тогаш којзнае што ке било,но сепак ова се само нагаѓања.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Не дека играл у Јуве, али Зидан ми е како сите тројца заедно.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.481
Поени од реакции
5.562
па и јас си викам тројца да станат играчишта добро ќе биде :)

кај вас оној Маси ќе биде добар .. а што направивте со Либертаци, тој ми се свиѓаше многу, оној корпулентниот напаѓ, треба сега да е 20 или 21 година ..
Во новара е сега на ко-сопственост. И тоа ме нервира кај малите екипи, не сакаат позајмици, одма ко-сопственост. Сега да видиш премиер лигата сите мали екипи имаат млади таленти од јаките.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom