тоа да...али знаеш ли што нема да видат тие падобранци? што никад нема да осетат...Легенди Како Цезар, Гатузо, Дел Пиеро што плачат од жал кога си одат од клубот..... И замброта и боммел иако не беа долго во милан сепак и они не издржаа да заплачат...Нема да видат Испраќања ко што доби Дел Пиеро, Инзаги , Неста и остали.....Тоа е разликата меѓу серија А и останати лиги ...Затоа јас лично најмногу ја обожавам....Жално ми е вака кога гледам големи легенди на италијанскиот фудбал си отидоа и пензионираа... Чудно е некако без Дел Пиеро, без Гатузо, без Инзаги и остали (знаете кои да не ги набројувам сите).... Сега калчово нема ниту ѕвезди ниту легенди ниту ништо .. И после се лутите кога падобранците од германските, шпанските и англиските фан клубови викаат дека Сериа А е тиња ... Али ако, јас ќе си ја пратам без разлика и на кое ниво да се спушти.....
Денес е годишнина од изградбата на Juventus Stadium.Барем да организираа Италијанците европско или светско да ги средеа стадионите малку. Франција беше домаќин ’98 и сега 2016 пак ќе биди а Италија нема од ’90 ништо. Англија имаше олимпијада и финалето пак е на вембли два пати во 4 години, парите се вртат само на едно место ама нема кој да се буни.
Зошто би имале против? Дел Пиеро не само што беше од најдобрите играчи туку воедно е и голем човек и токму поради тоа ја заслужува почитта од сите фанови без разлика за кој клуб навиваме. Среќни сте вие навивачи на Јувентус што го имавте, само најголемите клубови можат да се пофалат со вакви играчи кои целата своја кариера ја поминале во еден клуб и на истиот му донеле голем број на титули. Ваквите играчи создаваат историја за клубот и воопшто за фудбалот и остануваат запаметени. Прашање е дали во иднина воопшто ќе има вакви играчи кои ќе играат со срце за клубот, а не само за големи суми пари.На клипов местото му е во фан клуб Јувентус повеќе отколку тука ама верувам дека навивачите на другите екипи нема да имаат ништо против
Гледај го натпреварот со последниот настап на Хипиа за Ливерпултоа да...али знаеш ли што нема да видат тие падобранци? што никад нема да осетат...Легенди Како Цезар, Гатузо, Дел Пиеро што плачат од жал кога си одат од клубот..... И замброта и боммел иако не беа долго во милан сепак и они не издржаа да заплачат...Нема да видат Испраќања ко што доби Дел Пиеро, Инзаги , Неста и остали.....Тоа е разликата меѓу серија А и останати лиги ...Затоа јас лично најмногу ја обожавам....
редок исклучок..... 1 од 1000...Гледај го натпреварот со последниот настап на Хипиа за Ливерпул
Гери Невил и Солскер од Манчестер, па и Сколс иако се врати., Кевин Нолан од Њукасл, Ледли Кинг немаше шанса ама отпосле се збогуваше на Лејнот.. Не можеш да кажеш така, сите што биле со години во еден клуб имале емотивни испраќања.редок исклучок..... 1 од 1000...
далеку се во споредба со италјанскиве испраќања...Гери Невил и Солскер од Манчестер, па и Сколс иако се врати., Кевин Нолан од Њукасл, Ледли Кинг немаше шанса ама отпосле се збогуваше на Лејнот.. Не можеш да кажеш така, сите што биле со години во еден клуб имале емотивни испраќања.
Osvaldo ќе фати прва постава слушај ми го зборот во репрезентацијата... Во страшна форма е , башка добри голчиња дава... БТЊ не знам зашто асистенциите не им се запишани на Џакерини и Џовинко на flashscore.. Јас кога го гледав хајлајтсот чисти асистенции беа ...Лоша процена на Буфон при првиот гол на комшииве. На негова душа иде тој гол. За вториот, ваљда никој.
2 асистенции на „нашите“, 2 гола на волчето.
Јас мислам сосема поинаку, дека сега Италија има подобри млади играчи и подобро работат со младите од пред неколку години (не зборам за многу далечен период). Токму таа криза за која зборуваш придонесе да се завртат кон млади играчи и тоа дава резултат. Почнаа да играат младите, да добиваат шанса, а имаше и трансфери во странство како Верати и Балотели.Лигата веќе е сиромашна со играчи а тој тренд верувам дека ќе продолжи и во иднина. Порано барем младинската репрезентација беше квалитетна па имаше некаква перспектива а сега го нема ни тоа.
Затоа и реков, дај боже да грешам. Освен неколку играчи кои можат да се избројат на прсти, мое мислење е дека нема многу перспективни млади играчи во Италија. Искрено сакам да не сум во право и за некоја година повторно Серија А да е во врвот на европскиот фудбал.Јас мислам сосема поинаку, дека сега Италија има подобри млади играчи и подобро работат со младите од пред неколку години (не зборам за многу далечен период). Токму таа криза за која зборуваш придонесе да се завртат кон млади играчи и тоа дава резултат. Почнаа да играат младите, да добиваат шанса, а имаше и трансфери во странство како Верати и Балотели.
Моментално можат да се направат две солидни репрезентации со млади играчи од Италија. Мислам дека може да се направи и состав со играчи кои се првотимци или имаат солидна минутажа во А тимовите, тоа не е мала работа. Го чекам следната година ЕП, сигурен сум дека ќе направат добар успех.