Serie A 2012/2013

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.026
Поени од реакции
36.807
Si zamina i Pero samo ne zaprimetiv kade pa neka mu e so srekja :))

Ostanaa use Zaneti,Ambrozini i use nekolku i zavrsuva edna era.

Neka pocne nova era so poeke uspesi za Italijanskiot fudbal na internacionalno nivo.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Жално ми е вака кога гледам големи легенди на италијанскиот фудбал си отидоа и пензионираа... Чудно е некако без Дел Пиеро, без Гатузо, без Инзаги и остали (знаете кои да не ги набројувам сите).... Сега калчово нема ниту ѕвезди ниту легенди ниту ништо .. И после се лутите кога падобранците од германските, шпанските и англиските фан клубови викаат дека Сериа А е тиња ... Али ако, јас ќе си ја пратам без разлика и на кое ниво да се спушти.....

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Жално ми е вака кога гледам големи легенди на италијанскиот фудбал си отидоа и пензионираа... Чудно е некако без Дел Пиеро, без Гатузо, без Инзаги и остали (знаете кои да не ги набројувам сите).... Сега калчово нема ниту ѕвезди ниту легенди ниту ништо .. И после се лутите кога падобранците од германските, шпанските и англиските фан клубови викаат дека Сериа А е тиња ... Али ако, јас ќе си ја пратам без разлика и на кое ниво да се спушти.....
тоа да...али знаеш ли што нема да видат тие падобранци? што никад нема да осетат...Легенди Како Цезар, Гатузо, Дел Пиеро што плачат од жал кога си одат од клубот..... И замброта и боммел иако не беа долго во милан сепак и они не издржаа да заплачат...Нема да видат Испраќања ко што доби Дел Пиеро, Инзаги , Неста и остали.....Тоа е разликата меѓу серија А и останати лиги ...Затоа јас лично најмногу ја обожавам....

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.481
Поени од реакции
5.562
Барем да организираа Италијанците европско или светско да ги средеа стадионите малку. Франција беше домаќин ’98 и сега 2016 пак ќе биди а Италија нема од ’90 ништо. Англија имаше олимпијада и финалето пак е на вембли два пати во 4 години, парите се вртат само на едно место ама нема кој да се буни.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
На клипов местото му е во фан клуб Јувентус повеќе отколку тука ама верувам дека навивачите на другите екипи нема да имаат ништо против

Инаку од старата гарда играчи останаа уште Тоти и Занети во Серија А. Лигата веќе е сиромашна со играчи а тој тренд верувам дека ќе продолжи и во иднина. Порано барем младинската репрезентација беше квалитетна па имаше некаква перспектива а сега го нема ни тоа. Италија не е ни атрактивна дестинација за добри играчи од странство. Според мене Серија А нема блескава иднина:(. Дај Боже да грешам.
--- надополнето: 7 септември 2012 во 19:15 ---
Барем да организираа Италијанците европско или светско да ги средеа стадионите малку. Франција беше домаќин ’98 и сега 2016 пак ќе биди а Италија нема од ’90 ништо. Англија имаше олимпијада и финалето пак е на вембли два пати во 4 години, парите се вртат само на едно место ама нема кој да се буни.
Денес е годишнина од изградбата на Juventus Stadium.

Volta

Џонтра Волта
Член од
5 јуни 2012
Мислења
89
Поени од реакции
82
На клипов местото му е во фан клуб Јувентус повеќе отколку тука ама верувам дека навивачите на другите екипи нема да имаат ништо против
Зошто би имале против? Дел Пиеро не само што беше од најдобрите играчи туку воедно е и голем човек и токму поради тоа ја заслужува почитта од сите фанови без разлика за кој клуб навиваме. Среќни сте вие навивачи на Јувентус што го имавте, само најголемите клубови можат да се пофалат со вакви играчи кои целата своја кариера ја поминале во еден клуб и на истиот му донеле голем број на титули. Ваквите играчи создаваат историја за клубот и воопшто за фудбалот и остануваат запаметени. Прашање е дали во иднина воопшто ќе има вакви играчи кои ќе играат со срце за клубот, а не само за големи суми пари.

Vidic15

Капитенот
Член од
2 јули 2009
Мислења
596
Поени од реакции
495
тоа да...али знаеш ли што нема да видат тие падобранци? што никад нема да осетат...Легенди Како Цезар, Гатузо, Дел Пиеро што плачат од жал кога си одат од клубот..... И замброта и боммел иако не беа долго во милан сепак и они не издржаа да заплачат...Нема да видат Испраќања ко што доби Дел Пиеро, Инзаги , Неста и остали.....Тоа е разликата меѓу серија А и останати лиги ...Затоа јас лично најмногу ја обожавам....
Гледај го натпреварот со последниот настап на Хипиа за Ливерпул (y)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
редок исклучок..... :) 1 од 1000...
Гери Невил и Солскер од Манчестер, па и Сколс иако се врати., Кевин Нолан од Њукасл, Ледли Кинг немаше шанса ама отпосле се збогуваше на Лејнот.. Не можеш да кажеш така, сите што биле со години во еден клуб имале емотивни испраќања. :)

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Гери Невил и Солскер од Манчестер, па и Сколс иако се врати., Кевин Нолан од Њукасл, Ледли Кинг немаше шанса ама отпосле се збогуваше на Лејнот.. Не можеш да кажеш така, сите што биле со години во еден клуб имале емотивни испраќања. :)
далеку се во споредба со италјанскиве испраќања...
--- надополнето: 7 септември 2012 во 22:22 ---
Juventino dopo l'1-0 della Bulgaria scrive: "Bulgaria-Italia 1-0"

Juventino dopo l'1-1 scrive: "Bulgaria-Italjuve: 1-1"

Juventino dopo l'1-2 scrive: "Bulgaria-Juventus 1-2"

Juventino dopo l'2-2 scrive: "Bulgaria-Italjuve: 2-2" :свиркам:

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Лоша процена на Буфон при првиот гол на комшииве. На негова душа иде тој гол. За вториот, ваљда никој.
2 асистенции на „нашите“, 2 гола на волчето.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Лоша процена на Буфон при првиот гол на комшииве. На негова душа иде тој гол. За вториот, ваљда никој.
2 асистенции на „нашите“, 2 гола на волчето.
Osvaldo ќе фати прва постава слушај ми го зборот во репрезентацијата... Во страшна форма е , башка добри голчиња дава... БТЊ не знам зашто асистенциите не им се запишани на Џакерини и Џовинко на flashscore.. Јас кога го гледав хајлајтсот чисти асистенции беа ...

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.213
Поени од реакции
14.482
Лигата веќе е сиромашна со играчи а тој тренд верувам дека ќе продолжи и во иднина. Порано барем младинската репрезентација беше квалитетна па имаше некаква перспектива а сега го нема ни тоа.
Јас мислам сосема поинаку, дека сега Италија има подобри млади играчи и подобро работат со младите од пред неколку години (не зборам за многу далечен период). Токму таа криза за која зборуваш придонесе да се завртат кон млади играчи и тоа дава резултат. Почнаа да играат младите, да добиваат шанса, а имаше и трансфери во странство како Верати и Балотели.

Моментално можат да се направат две солидни репрезентации со млади играчи од Италија. Мислам дека може да се направи и состав со играчи кои се првотимци или имаат солидна минутажа во А тимовите, тоа не е мала работа. Го чекам следната година ЕП, сигурен сум дека ќе направат добар успех.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Јас мислам сосема поинаку, дека сега Италија има подобри млади играчи и подобро работат со младите од пред неколку години (не зборам за многу далечен период). Токму таа криза за која зборуваш придонесе да се завртат кон млади играчи и тоа дава резултат. Почнаа да играат младите, да добиваат шанса, а имаше и трансфери во странство како Верати и Балотели.

Моментално можат да се направат две солидни репрезентации со млади играчи од Италија. Мислам дека може да се направи и состав со играчи кои се првотимци или имаат солидна минутажа во А тимовите, тоа не е мала работа. Го чекам следната година ЕП, сигурен сум дека ќе направат добар успех.
Затоа и реков, дај боже да грешам. Освен неколку играчи кои можат да се избројат на прсти, мое мислење е дека нема многу перспективни млади играчи во Италија. Искрено сакам да не сум во право и за некоја година повторно Серија А да е во врвот на европскиот фудбал.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom