Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Така и ќе биде. А иначе Наполи нема да оди во ЛШ и нема да завршат трети. Тоа место е обезбедено за Фиорентина.
mfw+my+mom+says+my+rooms+dirty.+yep_c37047_3597648.gif

Конте со наградата "Златна Клупа" :icon_mrgr:. Ако е некаква утеха за Boom Shaka Lakka Земан доби Златна Клупа за најдобар тренер во Сериа Б :icon_lol:
47822_565767423448188_1654200747_n.jpg

П.С. Во Англија оваа награда ја добива Насри

почестен сум :pipi:

П.С. Спремни сте Интеристи за ова коло, бидејќи ве чека уште еден тежок пораз.

Ова 3 утакмици го слушам по ред, истово прошла сезона кога Милан се бореше за титула, 100% ќе не победите ова она и попивте 4 комада како попарени. Ако Милан не успее да го победи овој Интер, кој константно игра се полошо, ништо не е подобар од него.
А за тоа дека Наполи ќе заврши 3то мето не верувам, 90% сум сигурен дека ќе биде Наполи 2, нема кадарен тим во Италија што може да му го земе тоа 2ро место, а и има уште 13 утакмици да се игра, Интер секогаш имал срање игра па победувал.
Ќе биде интересно за 3тото место, Милан, Лацио, Фиорентина и Интер ќе бидат во борба, и ќе трае до последно коло.
Многу утакмици треба да се одиграат, Интер има со Јувентус, Лацио и уште неколку, исто Милан има со Јувентус, Лацио, Рома, Фиорентина, плус секогаш се дешаваат киксови.
Која екипа да заврши 3то место ако не се засили соодветно ништо не прави во Европа, може евентуално група да се помине, повеќе не.

Не за дербито се кладам дека интер ќе играат ко издрогирани,ништо чудно и да тепаат.

После со помалите екипи пак ќе си се вратат на старите патеки.

Од италијански на англиски е преведено, ама мислам дека се разбира, еве што рекол Пирло за "потегот" на Тоти
Intervention Totti? Fouls that are happening in the field, he apologized, I have the knee a little swollen, but is normal when they happen these things. "

Значи за Пирло е сосем нормална работа, а вие дигнавте толку голема фама .. се гледаше дека и самиот Тоти беше загрижен што можеше за малку сериозно да го повреди Пирло, цело време беше покрај него додека не стана и му се извини, не мора да значи дека намерно сакал да го повреди, се случуваат вакви работи во жарот на играта .. и не значи дека доколку порано имал такви испади, сега секој потег каде што ќе удри играч во игра ќе биде со намера ..

А исто така и Конте сељакот не испушти шанса да го искритикува Тоти, ама тука се гледа културата, Пирло остана смирен и кажал дека се е во ред и дека такви работи се случуваат на фудбалски натпреки натпревари, ама ете Конте знае најдобро, лигле !!

После утакмицата, секој што го сретнав(што на нет, што во живо) сите ми честитаа за убавиот гол на Тоти и му даваа комплименти, со исклучок на јувенташите(тука на форумот и оние кои ги знам), само тие прво спомна како намерно го удрил Пирло и сакал да го повреди ... епа ете ви одговор на она прашање дали Тоти е легенда и како што ќе биде запаметен во светот на фудбалот, плус одговор на оние кога ќе помислеле на Тоти прво нешто што ќе им дошло на памет е клоцата на Балотели и слично .. значи цел свет зборува за голот на Тоти, а јувенташите слободно нека си го коментираат стартот врз Пирло .. ситуацијата е секогаш таква .. еве доколку во блиска иднина Тоти постигне нов прекрасен погодок ве молам потсетете ме да не се палам и ставете клип од колцата врз Балотели и обидот за убиство врз Пирло !!

Од италијански на англиски е преведено, ама мислам дека се разбира, еве што рекол Пирло за "потегот" на Тоти
Intervention Totti? Fouls that are happening in the field, he apologized, I have the knee a little swollen, but is normal when they happen these things. "

Значи за Пирло е сосем нормална работа, а вие дигнавте толку голема фама .. се гледаше дека и самиот Тоти беше загрижен што можеше за малку сериозно да го повреди Пирло, цело време беше покрај него додека не стана и му се извини, не мора да значи дека намерно сакал да го повреди, се случуваат вакви работи во жарот на играта .. и не значи дека доколку порано имал такви испади, сега секој потег каде што ќе удри играч во игра ќе биде со намера ..

А исто така и Конте сељакот не испушти шанса да го искритикува Тоти, ама тука се гледа културата, Пирло остана смирен и кажал дека се е во ред и дека такви работи се случуваат на фудбалски натпреки натпревари, ама ете Конте знае најдобро, лигле !!

После утакмицата, секој што го сретнав(што на нет, што во живо) сите ми честитаа за убавиот гол на Тоти и му даваа комплименти, со исклучок на јувенташите(тука на форумот и оние кои ги знам), само тие прво спомна како намерно го удрил Пирло и сакал да го повреди ... епа ете ви одговор на она прашање дали Тоти е легенда и како што ќе биде запаметен во светот на фудбалот, плус одговор на оние кога ќе помислеле на Тоти прво нешто што ќе им дошло на памет е клоцата на Балотели и слично .. значи цел свет зборува за голот на Тоти, а јувенташите слободно нека си го коментираат стартот врз Пирло .. ситуацијата е секогаш таква .. еве доколку во блиска иднина Тоти постигне нов прекрасен погодок ве молам потсетете ме да не се палам и ставете клип од колцата врз Балотели и обидот за убиство врз Пирло !!
Одсекогаш ти ги читам мислењата и ти ги почитивам можеби највеќе од сите во оваа тема.Ама зарем не е малку глупо да го наречеш Конте сељак само затоа што го искритикува Тотти како што и секој друг тренер би изреагирал после таков старт.А истовремено стартот на Тоти да го карактеризираш како случаен и несакајки?:)

Време е дербито да заврши нерешено..не памтам кога последно ова дерби завршило нерешено скоро секогаш имало победник..сега Интер победи три дерби со ред ако победи 4-рто ќе биде премногу..а ако изгуби ќе му се стори многу губење и според мене ќе биде чист X..по еден бод чиста сметка долга љубов

Конте сељак затоа што критикува неспортски потег? Што треба да го пофали за тоа?

Што ли нема да слушнеш. Јас многу подобро прочитав што рече Пирло. Тој нагласи дека му се извинил Тоти и дека се случуваат на теренот такви работи, а никаде не рече дека е оправдано.

Јувенташите збореле за Пирло место да честитаат за убавиот гол бре бре бре.Па фала богу дека мердашите ќе ти честитаат ги боли курац ако му се скрши колентото на Пирло.Да му влезеше Лихтшајнер на Ламела(вашиот најдобар играч моментално) со копачка у колено ,ко што му влезе тоа касапот на Пирло(нашиот најпотребен играч),па после да дадеше некој јак гол ќе те видев дали ти ќе честиташе за голот или ќе се нервираше дека можевте да останете без најдобриот поединец.Ме заболе ашимот за еден пишлив пораз кој нит вас ќе ви помогне да се извлечете од калта нит на нас ни нанесе некаква штета.Стај се ти на местото на Конте па ќе сфатиш зошто се "понашал ко сељак".

Маркети живот ќе даде против Јувентус, ама гол или не прима или едвај ќе го прими.
Со Сиена ги прима како просечен голман. Лани сочно го к'снаа Лацио тука, како тргнало и сеа ќе биде така.

Лацио вака ќе се борат за титула? :pos: Маркети очигледно само против Јуве знае да брани или има среќа...:tapp:

Одсекогаш ти ги читам мислењата и ти ги почитивам можеби највеќе од сите во оваа тема.Ама зарем не е малку глупо да го наречеш Конте сељак само затоа што го искритикува Тотти како што и секој друг тренер би изреагирал после таков старт.А истовремено стартот на Тоти да го карактеризираш како случаен и несакајки?:)

болдираното е главниот проблем во сета оваа дискусија ... ти давам објективно мислење и стојам на тоа дека стартот не бил намерен .. сепак никој тоа не може да го докаже и НИКОЈ НЕ ТРЕБА ДА СУДИ, бидејќи само Тоти знае најдобро дали стартувал со намера да го повреди Пирло .. Конте го нареков сељак бидејќи даде изјава како тој да е еден од оние ултрасите и хулиганите од трибините, за кои нивниот тим е најдобар и безгрешен ... прашањето до Конте беше: "што мислиш за Тоти и неговата одлична форма на 37 години?" и овој вели дека Тоти постигнал убав гол, но и дека направил лоша работа брз фудбалер кој го познава со години ... е сега, како прво прашањето беше едно, одговорот друг, а и како што кажав кој е Конте да суди дали потегот на Тоти бил со намера и јавно да го зборува тоа .. у стил "заеби го голот, ќе го убиеше човекот" ...

мене такви работи ме нервираат, губиш па плачеш !! ... еве ви еден пример .. Рома оваа и претходната година изгуби од Јуве 4-1, а и претходната мислам дека беше 4-1 или 3-1 .. и на двете утакмици на почетокот имаше пенал за Јуве,а не се сеќавам за црвен картон, пеналите не дека беа толку спорни(оној врз Маркисио можеби и не беше пенал) ... како и да е, јас во ниту еден наврат не почнав да плачам и да спорам за тоа дали имало пенал или не, туку културно и искрено пишав на сите јувенташи дека нивниот тим беше подобар, дека сосема заслужено тепаа и ви честитав без да оставам некоја дамка врз победава и да го спомнам пеналот, бидејќи ми беше јасно, со или без пеналот Рома беше послаб противник и реално секако ќе изгубеше ...ова не го правам само кога Рома игра против Јуве, туку со сите дербиња ..

е пријатели вие не сте такви, вие не знаете да прифатите пораз, доколку не беше стартот на Тоти врз Пирло, вие ќе ме потсетевте за бодовната разлика на табелата, доколку табелата не ви оди во прилог(на пример Рома би била пред Јуве) вие ќе ги споменевте титулите на Јуве наспроти оние на Рома ..епа замисли како јас се осеќам како фан Рома, после секоја победа во Дерби некој да ти оспорува нешто или да се фати за некоја ситна работа, едноставно не се осеќаш убаво, бидејќи знаеш дека си имал прилика и ти за такво нешто после пораз на твојот тим во дерби, ама ипак си преќутал и искрено си честитал, бидејќи честитките биле заслужени ..

реков ВИЕ, но сепак фала богу има исклучоци .. и ова сте важи за дел од фановите на миланските екипи што се на форумот !!!
--- надополнето: 18 февруари 2013 во 21:32 ---
Конте сељак затоа што критикува неспортски потег? Што треба да го пофали за тоа?

Што ли нема да слушнеш. Јас многу подобро прочитав што рече Пирло. Тој нагласи дека му се извинил Тоти и дека се случуваат на теренот такви работи, а никаде не рече дека е оправдано.

Ти можеби многу подобро си ја прочитал изјавата на Пирло, но очигледно не си го добро прочитал мојот пост каде немам пишано како Пирло го оправдал потегот на Тоти, всушност не дадов никаков акцент на тоа, како што гледаш пишав дека Пирло изјавил што е до него се е во ред и дека такви работи се случуваат на терен ... а дали било оправдано, такво нешто немам спомнато;)
--- надополнето: 18 февруари 2013 во 21:39 ---
Јувенташите збореле за Пирло место да честитаат за убавиот гол бре бре бре.Па фала богу дека мердашите ќе ти честитаат ги боли курац ако му се скрши колентото на Пирло.Да му влезеше Лихтшајнер на Ламела(вашиот најдобар играч моментално) со копачка у колено ,ко што му влезе тоа касапот на Пирло(нашиот најпотребен играч),па после да дадеше некој јак гол ќе те видев дали ти ќе честиташе за голот или ќе се нервираше дека можевте да останете без најдобриот поединец.Ме заболе ашимот за еден пишлив пораз кој нит вас ќе ви помогне да се извлечете од калта нит на нас ни нанесе некаква штета.Стај се ти на местото на Конте па ќе сфатиш зошто се "понашал ко сељак".

не сите размислуваат вака ... некои не градат став врз основа на една утакмица, а истиот тој став ќе го мењаат од дерби на дерби ... нормално пола од фановите на миланските екипи кои сега го фалеа и му удараа респект на Тоти, во наредна прилика кога ќе се најдат на твое место, ќе го плукаат ... тоа е типично за нас тука на форумот, посебно на оваа тема, но како што кажав, не секој менува така лесно став врз основа на една утакмица и врз основа на ситуацијата во која е доведен неговиот тим или ривалскиот тим ;)

@Boom Shaka Lakka, Да не те цитирам имаш долг пост.Како прво се што напиша се согласувам,но ме нервира тоа што навивачите на Јувентус овде ги третирате како една личност а реалноста е дека и помеѓу нас има многу различни мислења и не може ако некој фан на Јувен напише глупост да им се препишува на сите нели.Јас никаде не пишав дека не заслужено тепаше рома напротив одиграа дечките супер и си победија,нашиве не можеа да одат и апсолутно со ништо не заслужија да ги земат трите бода.Мене лично ме извади од такт стартот на Тоти не ради друго туку се виде дека за секунда се изгуби и афективно стартуваше со висок ѓон.исто така беше очигледно дека му беше жал и се му се извини на Пирло за тоа колку толку се извади..И за голот и формата на Тоти никој (а поготово не јас)не го оспорува тоа.Тоти е класа фудбалер и еден од причините зошто навивам за Италијанската репрезентација.Он заедно со Дел Пиеро на евро 2000 беа алфа и омега во селекцијата.Но муабетот ми е дека и самите сте свесни дека доколку не прави вакви испади Тоти би бил респектиран уште два пати повеќе одколку сега.:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom