Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Тоти е навистина со карактер 0 на терен и не е добар пример за однесување како еден капитен.Како фан на Лацио не ми е меѓу омилените:D , но гледано од неутрална страна секоја чест за неговите фудбалски квалитети и лојалноста кон клубот. Верувам дека сите овдека иако зборат против него,посакуваат да имаат некој како него во тимот.

Вчера како се израдува Дела Вале кога свирна крај судијата... човек ќе помисли дека за малце Фиорентина ќе го изгубела натпреварот :pos:.Инаку респект има од мене фамилијата Дела Вале, успеа Фиорентина да ја извади од Серија Ш1/Б и да ја врати на врвот и да се бори за влез во ЛШ. Уште 3-4 засилувања на лето и ќе биде сериозен тим за наредната сезона ( не викам дека сега не е )
За Тоти шта речи... Дечкото е легенда ама карактер 0. Исти тип на играч како Сколс ( карактерно ) Човекот е легенда на Јунајтед ама прљав играч, нема натпревар а да не добие жолт картон. Тоа е :coffee:

Разликата помеѓу тебе и паметот е уште поголема, па што со тоа? :)

разликата е стилот.. ти ако си далеку понепаметен од мене ама со стил си понепаметен

Кога лани Страмачони го назначија за прв тренер на Интер, морам да признаам дека многу ми се допадна. Се сеќавам првиот натпревар му беше оној 5-4 со Џенова кој играчите на Интер го одиграа со голема желба и борба, што очигледно беше иницирана од страна на Страма :). Потоа не вадеше одлични резултати Интер, но сепак играа мотивирано ако не повеќе. Се гледаше дека тимот нема многу квалитет, но имаа смисла нивните натпревари. Играа машки пред се.

Оваа сезона е различна приказна. После несигурниот старт почна Интер да вади одлични резултати. Но според мене не беше тоа вистинската слика. Штета што не бев тогаш член на Кајгана, доста ќе сум дискутирал со Интерашите :D. После неколку добри натпревари, Страма ја тргна настрана добрата и атрактивна игра и гледаше само да победи. Јас сум првиот кој ќе каже дека во фудбалот најважно е да се победува на било кој начин. Но, за да имаш право да победуваш без игра, прво мора да победуваш со игра. Нешто што младиот тренер на Интер го прескокна. Даде чекор повеќе. Кога мислам да се победува со игра, мислам не на неколку натпревари, туку на подолг временски период. Тогаш престана да ризикува и започна да игра (како што му рече човекот чиј ник го носам :D) провинциски. Се сеќавам на победите пред се со Катанија и со Сампдорија. Со Катанија, Ханданович се утепа од бранење на 1-0. Катанија редеше шанса врз шанса, а Интер чекаше на контра. Со Сампдорија бетер. На 1-1 резултат Сампдорија со играч помалку напаѓаше, Интер ја украде топката и со контра напад прејде во водство и го доби натпреварот.

После следуваше врвот и онаа фамозна победа на Јувентус стадионот. Тој е посебен натпревар и едноставно не може да се објасни, бидејќи припаѓа на оние натпревари кој се иставуваат од нормалниот тек и се разбира се случува еднаш во 10 години. Исто беше кога Јуве беше послаб од Интер, а го победуваше. Тие се натпревари каде преовладува бесот, мотивацијата и достоинството против (пре)високата самодоверба и ароганцијата. Е овде пријатели ја погреши Страмачони. Тој помисли дека Интер го победи Јуве поради супериорен квалитет, а не погледна реално дека оние фактори кои ги набројав горе беа клучни.

Верувале или не јас веднаш после тој натпревар реков дека Интер не оди никаде. Следната недела Интер играше со Аталанта во гости и го играв чист кец, не од навивачки аспект, туку стварно верував во тоа. Се гледаше немоќта и во плачењето по сомнителен пенал против Калјари во 90мин и после сите ја знаеме приказната која води до ден денеска. Почна да излегува реалната слика на виделина дека Интер даде чекор повеќе од тоа што го можеше и веруваше дека тоа е од квалитет и способност, а не од моментална мотивација и среќа ќе се осудам да кажам.

Извинете што го тупам, ама досадно ми е и си викам да си отворам тема на дискусија :pos:.

Јако ги заеба Конте им остави да победат на интер без снајдер и овие се наложија можат без снајдер да играат не им треба јаки се и не го играа па и го продадоа и после тоа се виде дека без снајдер неможат да играат и оп 1 конкурент помалку

Верувале или не јас веднаш после тој натпревар реков дека Интер не оди никаде.
Ете гледате,ви рекол човекот дека Интер не оди никаде,дека на Сан Сиро минимум уште 2 сезони ќе игра,вие НЕ,што ги ебам ќе ги сечам.

Баш се сеќавам тоа време кога интер го рокна јуве,Син тука држеше лекции дека интер и те како има шанси за титула,па Переира,ма мереира....ау бау,па сега Снајди кога ќе се врати,Касано рошавиот спасителот,Ранокија Силва втори,пичке си материне. :icon_lol:
Чак и Иосоно истите муабети ги тераше. :icon_lol:
16 бода му бегаа интер на милан,милан што смени практично цел тим,итоа на полошо,сега се во ситуација да им бега на интер 1 бод.

интер моментално го игра најмизерниот фудбал во цел свет,во времето на Франческо Коко и Џулиолмепјетро и Умит Давала играа подобро.

И да завршат 3-ти на крај ќе биде срамота тие да ја претставуваат Италија,буквално.

Ти гледај си го Ночерино, што се замараш со Тоти сега :icon_lol:
--- надополнето: 17 февруари 2013 во 21:48 ---

давај аватар бе, си стојам на зборот, само немој оној на џони предлогот :pos: .. нека биде во граници :D

Уживај друже ти кажав,идејата беше друга така да нема потреба да носеш аватар.

Уживај друже ти кажав,идејата беше друга така да нема потреба да носеш аватар.

Ок, како сакаш, доколку се предомислиш, тука сум (y) .. зар овие јувенташите никој не прифати кладба бе ? .. вајда знаеле што ги чека од дедо Тоти :cool:

Ок, како сакаш, доколку се предомислиш, тука сум (y) .. зар овие јувенташите никој не прифати кладба бе ? .. вајда знаеле што ги чека од дедо Тоти :cool:
Јас, да бидам искрен, очекував победа на Јуве и тоа убедлива ама од друга страна не бев спремен да прифатам било каква кладба или да ставам пари на Јуве во кладилница. Значи очекувањата ми биле онака, навивачки:)

Јас, да бидам искрен, очекував победа на Јуве и тоа убедлива ама од друга страна не бев спремен да прифатам било каква кладба или да ставам пари на Јуве во кладилница. Значи очекувањата ми биле онака, навивачки:)

Искрено и јас 99% бев сигурен во пораз, а тој 1% го оставив, ради тоа што знам Рома колку блесава екипа се и тепаат баш кога не е потребно :D

Конте со наградата "Златна Клупа" :icon_mrgr:. Ако е некаква утеха за Boom Shaka Lakka Земан доби Златна Клупа за најдобар тренер во Сериа Б :icon_lol:
47822_565767423448188_1654200747_n.jpg

П.С. Во Англија оваа награда ја добива Насри

Сериозно мислам дека милан може и да биде на крај 2 место и да обезбеди директно учество во ЛШ а Наполи да биде 3 ..

Сериозно мислам дека милан може и да биде на крај 2 место и да обезбеди директно учество во ЛШ а Наполи да биде 3 ..

Така и ќе биде. А иначе Наполи нема да оди во ЛШ и нема да завршат трети. Тоа место е обезбедено за Фиорентина.

П.С. Спремни сте Интеристи за ова коло, бидејќи ве чека уште еден тежок пораз.

Така и ќе биде. А иначе Наполи нема да оди во ЛШ и нема да завршат трети. Тоа место е обезбедено за Фиорентина.

П.С. Спремни сте Интеристи за ова коло, бидејќи ве чека уште еден тежок пораз.

А нема шанси виола до тоа 3 место, според табелава и распоредот

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom