Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Знам колку јаки беа Звезда и Југославија, не бев толку многу мал тогаш (имав 9 години). Муабетот ми е дека и Порто беше полн со светска класа играчи ама настрана ова, на нив им се поклопија коцките и освен Ман. Јунајтед не елиминираа ниеден јак тим. Играа со Лион, Депортиво, Монако и во групата со Реал, Марсеј и факинг Партизан притоа од Реал ги изгубија двата меча. Таа 2004 се играа најгнасните полуфиналиња во историјата на ЛШ а за финалето да не зборам. Ми текнува дека на некоја друга програма идеше добар филм одприлика во исто време и едвај се одлучив финалето да го гледам за да не ми раскажуваат после во маало:)
Далеку од тоа дека Порто биле со светска класа играчи, освен Деко, види како се развиваше кариерата на истите после Мур, Дерлеи и оној јужноафриканецон, име му заборавив, мислам Мекарти се викаше односно презиваше, у Блекбурн потоа отиде, овие му беа главни во нападот, Карлос Алберто позади нив, во средина Маниче, десен бек Переира, останатите не ги памтам ... све тоа беа второразредни фудбалери кои само под негова капа пркнаа, Карлос Алберто у Верден отиде не памтам дали воопшто заигра за нив, дрво беше, Маниче у Интер еден период клупа да грее, имаше уште еден од средина, у Аталанта играше.

Не зезај, освен Карваљо еве и Деко, пред Се вториов, друго све беше за никаде али со неговите методи на работа све функционираше перфектно, доволно за огромни успеси на тој тим.
--- надополнето: 1 февруари 2013 во 23:26 ---
Разликата е шо сега судијата си призна оти не му било по ќеф да свирни пенал. Значи не е невидел, мислел не е пенал или друго понормално оправдување туку НЕ МУ БИЛО ПО ЌЕФ ДА СВИРНИ ПЕНАЛ!?!:confused:
За ова имаше нешто напишано Сузи Кампанале или као и да се презиваше типката, за Милан што навива, ептен буквално бил сватен судијата односно неговата изјава била толкувана како што им одговара на Јуве, а можело као демеки различно да се протолкува, нејсе, играчи на Интер у клучен период од годината во 2010 беа суспендирани ради наводно удирање на играч на Сампдорија во тунелот, и тоа не било кој, Камби, нешто што Сампдорија како клуб официјално со соопштение потпишано од претседателот на тимот го негираше и потенцираа дека такво нешто никад не се десило, џабе, дури ни тоа не беше доволно за да Интер го јадат ...

Така да ова е ништо у споредба со низа други преседани што се дешавале во првенствово ... и ќе продолжат да се дешаваат али реков, ова со судииве, суспензииве е најмал проблем, претставува проблем тоа е точно, ама финансиите, приходите кои не постојат и клубовте само губат пари, немањето асални стадиони, публика на стадиони јок и низа други елементи се далеку поголем проблем на кој треба да се работи, а никој со прст не мрда. Тоа се работите кои мора да се сменат за да Калчово се врати таму каде што припаѓа, судењето и останатите пропратни елементи под дифолт ќе се поправат кога и целокупниот стандард на лигава ( драстично ) ќе порасне.

Далеку од тоа дека Порто биле со светска класа играчи, освен Деко, види како се развиваше кариерата на истите после Мур, Дерлеи и оној јужноафриканецон, име му заборавив, мислам Мекарти се викаше односно презиваше, у Блекбурн потоа отиде, овие му беа главни во нападот, Карлос Алберто позади нив, во средина Маниче, десен бек Переира, останатите не ги памтам ... све тоа беа второразредни фудбалери кои само под негова капа пркнаа, Карлос Алберто у Верден отиде не памтам дали воопшто заигра за нив, дрво беше, Маниче у Интер еден период клупа да грее, имаше уште еден од средина, у Аталанта играше.

Не зезај, освен Карваљо еве и Деко, пред Се вториов, друго све беше за никаде али со неговите методи на работа све функционираше перфектно, доволно за огромни успеси на тој тим.
--- надополнето: 1 февруари 2013 во 23:26 ---
Костиња, Фереира?
Ако гледаме кој успеал потоа и каде успеал, од Звезда само Савичевиќ и Југовиќ успеаја да направат нешто повеќе во нивните кариери па никој не негира дека Звезда тогаш имаше страшен тим.

Костиња, Фереира?
Ако гледаме кој успеал потоа и каде успеал, од Звезда само Савичевиќ и Југовиќ успеаја да направат нешто повеќе во нивните кариери па никој не негира дека Звезда тогаш имаше страшен тим.
Za Zvezda se izjasniv, 20ti vek i 21vi, fudbalot i te kako evoluirase, 1000 pati e potesko da se osvoi LS u modernava era na fudbalov so 80% od timot vtorazredni fudbaleri, a ostanatite igraci vo podem so potencijal da bidat nekakov faktor, za razlika od minatoto kade i pomalite ekipi ja dobivale svojata sansa, parite nemale tolkav udel vo erata sto sledela i koga standardot bil na apla povisoko nivo. Kostinja, na nego mislev toj u Atalanta zavrsi, ne uspea da se nametne vo Dinamo Moskva i Atletico Madrid, Fereira ne e nisto poveke od eden vtororazreden igrac, nit e Ivanovic nit Maicon, bi go stavil vo isti kosh so Kivu, do dusa Kivu na vremeto bese eden od najdobrite defanzivci dur igrase za Roma i koga dojde vo Inter. Nisto posebno ne bese ni Fereira, sve toa bea igraci od onoj vtor red na fudbaleri, mal e brojot na treneri sto od tim so vtororazredni fudbaleri ke stanat nekakov faktor vo fudbalska evropa, a prasanje e dali i voopsto ima nekoj koj e sposoben od takov tim da napravi evropski prvak, kade glaven napagac ti e juznoafrikanecot Mekarti.

Porto po Murinjo ne se apsolutno nikakov faktor poveke vo LS, a spored mene imale i kade kade podobri igraci, pogotovo vo napadot, od onie Mur sto gi imase.

Немој ти се молам да го велиш тоа дека Мурињо ќе продолжел да победува во Сериа А. На Интер тој брз пад му беше предвиден уште додека Мурињо беше таму, заради катастрофалната економска политика која ја водеше Интер и се знаеше дека тие пари мораа после насила да се собираат. Така да џабе ако останеше Мурињо. Затоа и си замина всушнсот, тоа ми беше поентата. Точно е дека самиот има кажано оти сака со 3 различни клуба ЛШ, но во Интер тој ја освои ЛШ краткорочно. После тој успех на Интер неуспехот во текот на годините му беше предвиден. Не заборавај дека Интер плаќаше највиоки плати се до претходните 3-4 сезони и тоа со голема разлика. Во загуба голема беа и после сите успеси. Немој да мислиш дека Балотели, Ибра, па после Ето, Мота почнаа да ги продаваат, а да купуваат евитни играчи оти така им се сакаше. Мораа да го прават тоа. Не за џабе Морати секогаш вели ФФП, та ФФП, се му е тој муабетот.
Арсен Венгер на оваа тема пред некој период имаше интересна изјава. Го критикуваше Интер од аспект дека не управуваат добро со финансиите на клубот и рече дека не е поентата да освоиш ЛШ, а после една сезона да играш во Европа Лига.
Така да ти појаснам Интер се знаеше каков ќе биде, после 2010, 2011 и тоа верувај ми дека не зависеше од Мурињо. Сега се покажуваат резултатите така да не може да се негира тоа.
Јас гледам дека и вие навивачите не сте задоволни од трансферите што ги правите, Скелото, Роки и така натаму, но изгледа на голем дел не ви е јасно дека тоа е последица на големите трошења во времето на Манчини и Мурињо и дека Интер не е финансиски способен и не може да се залечи од неекономичното работење во минатото и покрај успесите.
Јас Мурињо лично не го мразам. Но, во моите очи нема да биде најдобар тренер бидејќи како што кажав тој е тренер за самиот себе, а не за тимот. Секој знае дека е многу тешко да се остане во исти тим многу време, затоа што не секогаш цветат рози. Тогаш ако си успешен си тренер од светска класа. Такви јас познавам 3ца, а тие се: Фергусон, Капело и Липи. Има уште неколку блиску до оваа листа, па сигурно и некои кои не ги знам јас, можеби од минатото.
Значи за Интер и за нивните трансфер можеш најмалку да ми збориш. Немој да ми кажеш дека Скелото и Роки биле очекувани трансфери бидејќи се очекувало Интер после треблето да падне на финансиски а и на играчки план. Ова дереџе до кое што е дојден Интер е поради ретардираната управа, имаше шанса Инлер, Исла, и остала багра одлични фудбалери да ги земе за без пари што се вика а они се фаќаа за Харѓа, Роки, Зарате, Форлан. И објасни ми како тоа се знаело дека Интер драстично ќе падне после треблето? Кај го пишуваше тоа, негде во весник или? Можеби се очекувало да има скратување на трошоците али носењето на тимот до ова дереџе верувај не!
И не знам за какво цветање рози ми збориш. Во Порто рози му цветаа па што освои ЛШ и Куп Уефа? Ајде не ме зезајте со овие муабети рози му цветале, ете во Челзи се му беше удоволено па не освои, не значи дека ако има пари газдата дека е загарантиран успехот. Во Интер успеа да освои требле со играчи ко Мота, Милито, Станкович, Пандев, играчи кои до тогаш скоро и да немаа осетено ЛШ, добро освен Дејо, освои требле после продажбата на Ибра, значи таа сезона имаше фантастичен избор на играчи кои не беа ѕвезди но одлично си ја завршија работата во тимот. Али не сакам повеќе да се објаснувам на тема Мурињо, ќе видите за одприлика 10тина години каков муабет ќе терате за човеков.

Колку одвратна фаца има овај Брајант тоа чудо нешто..многу антипатичен и ти изгледаш кога пишуваш некаков пост:D

Значи за Интер и за нивните трансфер можеш најмалку да ми збориш. Немој да ми кажеш дека Скелото и Роки биле очекувани трансфери бидејќи се очекувало Интер после треблето да падне на финансиски а и на играчки план. Ова дереџе до кое што е дојден Интер е поради ретардираната управа, имаше шанса Инлер, Исла, и остала багра одлични фудбалери да ги земе за без пари што се вика а они се фаќаа за Харѓа, Роки, Зарате, Форлан. И објасни ми како тоа се знаело дека Интер драстично ќе падне после треблето? Кај го пишуваше тоа, негде во весник или? Можеби се очекувало да има скратување на трошоците али носењето на тимот до ова дереџе верувај не!
И не знам за какво цветање рози ми збориш. Во Порто рози му цветаа па што освои ЛШ и Куп Уефа? Ајде не ме зезајте со овие муабети рози му цветале, ете во Челзи се му беше удоволено па не освои, не значи дека ако има пари газдата дека е загарантиран успехот. Во Интер успеа да освои требле со играчи ко Мота, Милито, Станкович, Пандев, играчи кои до тогаш скоро и да немаа осетено ЛШ, добро освен Дејо, освои требле после продажбата на Ибра, значи таа сезона имаше фантастичен избор на играчи кои не беа ѕвезди но одлично си ја завршија работата во тимот. Али не сакам повеќе да се објаснувам на тема Мурињо, ќе видите за одприлика 10тина години каков муабет ќе терате за човеков.
Не сакам да звучам арогантно така да не го сфаќај тоа така, но: За Интер се знаеше дека ќе падне после 2010 поради причината што целиот тим, концепт и се друго беше организирано за краткорочен период. Значи ти како навивач на Интер ако не си успеал да го забележиш тоа, некој кој што гледа без превез на очите можел тоа убаво да го види. Доказ за тоа што го зборувам како прво се трансферите на играчи како Мота и Лусио кој имаа солиден удел во успехот на Интер, но повторувам беа само за 1 (една) година. Лусио затоа што беше стар, а од Мота никогаш не можеше да биде константно квалитетен играч. Друг играч кој може да се додаде е Пандев кој кога дојде зимата 2010 беше одличен и го даде својот максимум. Но, Пандев над тоа никогаш не можеше да оди. Киву тогаш ја одигра сезоната на својот живот, а сите ќе се сетат во 2011 како за 4 дена во натпреварите на Интер против Милан, па Шалке му ги скрати сите маки за таа сезона.
За болдираното кај тебе... ај ти се молам прочитај што напишав зошто е Интер во оваа ситуација? Заради лошата финансиска политика. Епа кој ја спроведува таа политика? Јас? Ти?
Па сигурно дека не, туку точно таа ретардирана управа за која зборуваш дека е виновна дека Интер е таков. Па не ја реков јас истата работа? Точно, вашата управа заради желбата за инстантен успех во минатото спроведувајќи и таква политика набрзина да направи, нешто се заеба. Епа тоа после си има последици за кои не треба да зборувам, затоа што резултатите се пред нас. Интер како што гледаш пари за трансфери нема, а сето тоа е заради големите загуби во годините на успесите. Епа без пари ќе мора со Роки и Скелото да се задоволите, затоа што за Исла, Јуве плати 9 милиони за 50% од правата што не е без пари, како што велиш. Наполи за Инлер плати 12 милиони, исто што не е без пари.
Така да резимираме, Интер е во тешка ситуација и мораше да ги продава ( и сеуште мора како што гледаме) своите вредни играчи заради тоа што беше и е во тешка финансиска ситуација. Таа финансиска ситуација сами си ја створија, трошејќи повеќе отколку што можеа за да стигнат до брз успех во минатото. Тоа се враќа. Знам дека на дел од навивачите на Интер тоа ги боли да го признаат (секоја чест на оние кои се свесни за тоа) но така е. Колку и да негирате факти се дека Интер мораше да го продаде Снајдер за да намали плата, не можеше да одбие понуда од 13 милиони за Кутињо, купува играчи само за без пари (или нешто ситно) па да не се навраќам на продажбата на Ето и за крај Интер игра во Европа Лига. Ова се факти кои го докажуваат лошото работење на управата на Интер за време на нивните успеси кога се наполнија со долгови до гуша(може и другиот збор со Г)
Тек ќе се види дали Интер ќе продолжи да тоне и дали ќе плати преголема цена за својот успех или пак ќе успее да застане на нозе наскоро со што ќе може да се оправдат нивните тогашни постапки.
Зачетокот на оваа дискусија беше Мурињо. Јас реплицирав затоа што ми кажа (или друг навивач на Интер беше не се сеќавам) дека требало да бидам благодарен оти Мурињо не бил во Сериа А затоа што ќе ги победувал сите тренери и тимови. Со ова што го пишав се што сакав да кажам дека џабе би бил Мурињо или било кој друг, затоа што оваа што му се случува на Интер е само логична последица на погрешната финансиска политика водена во претходните години и на тоа мислев кога реков дека му беше пишан ваков тек на настаните на Интер. Не беше во весник напишано туку според чистата логика дека Интер своите прекумерени трошења ќе мора да се стегне за да ги врати. Ова е последната реченица од мене за оваа дискусија.
Поздрав.

46859_604353596246612_656381178_n.jpg

Да ти е мерак да ги гледаш!! Мора да ја направам како Ел Фараоне :D

46859_604353596246612_656381178_n.jpg

Да ти е мерак да ги гледаш!! Мора да ја направам како Ел Фараоне :D
Плагијатори,се знае кој го воведе прв имиџов ала мохикана
111271hp2.jpg

Бар му стои,Шарави е ко искубан у главата :D

Ајр да не видет Рома и оној тренерон нивни Земан глупак за шо го чуват Стекеленбурк на клупа...

Отиде курбан земан,кој сака кладба дека кај и да е,ќе го преземе палермо:D.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom