Serie A 2012/2013

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
За да го запаметат сите фанови сегашни и идни на Интер? За што игра Џерард во Ливерпул или Тоти и Де Роси? За титули или за да бидат легенди на нивните клубови?
Споредбава ти е страшна, Интер на Лусио не му е прв и последен клуб на ко на овие двајца, прај разлика.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Моментално гледано не постои екипа од Италија која може да го сопре Јуве.. Покрај овој екстра состав не гледам сериозен опонент за титулата,па според мене би требало Јувентус со 10тина бодови разлика (минимум) пред вториот да освои Серија А..

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Ај бе па и ти ама си чувствителен. Силвестре го имате
Сега направи да се осеќам ептен заебано :(
--- надополнето: 23 септември 2012 во 00:00 ---
Споредбава ти е страшна, Интер на Лусио не му е прв и последен клуб на ко на овие двајца, прај разлика.
Ни на Занети не му е прв клуб Интер..

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Дечки ми треба мала информација/мислење од тебе, o_O си го гледал мечот Рома-Болоња доста задлабочено гарант, јас не го гледав, па да те прашам што мислиш за тимот на Болоња, како ти се чинат. Утре играат со Пескара , според мене најслабата екипа во лигата, и чекам победа на Болоња за добра сума, па дали да се покривам се двоумам... благодарам унапред

Од тоа што ги имам гледано (претежно против Милан) можам да кажам дека имаат добар тим но едно е кога играат против јака екипа и се мотивирани до максимум а сосема друго е кога играат против мала екипа како Пескара.Дома не би требало да имаат проблеми затоа што Пескара ми се чини дека е најслабата екипа од кога го пратам Калчово но никогаш не се знае со жабариве.Јас претходното коло играв сингл против Пескара зошто имаше подарок коефициент за Сампдорија (2,60) и утре ако не ме мрзи ќе ја пуштам Болоња Д1 (5,00) со уште некоја за ситна уплата колку да има што да се следи.:)

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Шо е ова Д1 ?
Двојна победа...Треба да ‘‘победи‘‘ и во прво и во второ полувреме.Значи да биде пример 1:0 прво и 1:0 второ полувреме(конечен 2:0),а ако биде 2:0 прво и 1:1 второ (конечен 3:1) ништо од бизнисот.

п.с Остајте коцкарски муабети во темава да не јадеме казнени поени.:icon_lol:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.969
Поени од реакции
45.252
Vie go sutnavte,ne go osuduvaj deckoto,vo Juve ke se bori za skudeto i ke igra LS,za sto ke se bori vo Inter?
U Inter za toa vise se izbori. :)
Inace ne bese so nekoj poseben status kaj fanovite taka da manje bitno kade otisol, e sega Cesar da go napravese toa primer, nemase ic da ni bide seedno, vaka koj go ebe, u sekoj slucaj dobro ke im dojde na Juve toa ne sumjam radi iskustvoto i poradi faktot sto vo sezona so 50plus tekmi potrebni se rotacii, a ovie so 3ca stoperi igraat, iako veke ne e toa sto nekad bil.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Ни на Занети не му е прв клуб Интер..
Не му е, ама Занети у Интер стигнал кога бил уште детиште(не буквално), неполни 22 години имал.
Во Интер е моментално 17 години, така да не знам зошто го спомна. Ни на Дел Пиеро не му е Јуве прв клуб, ама тоа никој не го спомнуе. Исто стигнал во Јуве коа бил детиште(овој буквално) ко Занети.

Плус Лусио у Интер беше 3 сезони, што ја не знам зошто го направи таков предавник, ко да бил 10 години у Интер..За Пирло некој да го спомне, ќе разберам, иако клубот го шутна шо се вика.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.923
Поени од реакции
8.801
Дечки ми треба мала информација/мислење од тебе, o_O си го гледал мечот Рома-Болоња доста задлабочено гарант, јас не го гледав, па да те прашам што мислиш за тимот на Болоња, како ти се чинат. Утре играат со Пескара , според мене најслабата екипа во лигата, и чекам победа на Болоња за добра сума, па дали да се покривам се двоумам... благодарам унапред
друже јас би ти препорацал да ја браниш доколку се работи за голема сума, незнам на колку си играл .. сите ја прават Пескара многу лоша екипа, ама мене не ми изгледа баш, слаби се, ама и тие ќе почнат да тепат, и имаат добра прилика со Болоња да извадат бодче барем .. Болоња искрено се лоша екипа, Дијаманти и Џилардињо се опасност .. Рома цело време напаѓаше овие дадоа два гола по две индивидуални грешки на Пирис, а третиот гол беше траги-комичен, така да немој многу во Болоња да се крстиш, јас мислам дека можно е да испаднат оваа сезона .. значи доколку е во прашање голема сума, брани ја да не плачеш после :)

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
.За Пирло некој да го спомне, ќе разберам, иако клубот го шутна шо се вика.
На Пирло му беше понуден нов договор со помала плата. Тој го одби и ги избра парите кои му ги нудеа јуве пред милан...:)

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
На Пирло му беше понуден нов договор со помала плата. Тој го одби и ги избра парите кои му ги нудеа јуве пред милан...:)
Не ми се верува дека сеуште има такви кои го обвинуваат Пирло за неговото заминување од Милан. Па уште ради пари отишол... лол.

Дечкото сакаше подолг договор (3 годишен да бидам попрецизен, кој реално го заслужуваше), не едногодишен како тој што Милан му го нудеа. Кој се не доби нови долгогодишни договори кај Милан во тој период а на Пирло му беше понуден едногодишен па уште со помала плата... Капак на се, Алегри преферираше Ван Бомел и Амбросини да играат пред Пирло, а Андреа да дреме на клупа или да ротира на некоја друга позиција (ова била една од главните причини поради која го напушти Милан, самиот тој тоа го има изјавено). Епа простете му на човекот што не сака да бите третиран како гомно после се што стори за вас. :)

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
Не ми се верува дека сеуште има такви кои го обвинуваат Пирло за неговото заминување од Милан. Па уште ради пари отишол... лол.
Да играше во Јуве лошо колку што играше во Милан во последната сезона, и вие немаше да го играте....
--- надополнето: 23 септември 2012 во 11:45 ---
CAGLIARI - The match between Cagliari and Rome, scheduled for today at 15 stadium Is Arenas, do not play. The decision came in the middle of the night, after 1 .30, the prefecture of Cagliari, after an emergency summit convened in the evening, due to the resounding statement released on the club's official website rossoblù and signed by the president Cellino. The number one of Sardinian society had invited fans to show up at the stadium, however, despite the denial of access established by the authorities. THIS PRESS - At that point it was inevitable that the meeting was closed with this statement: "The Prefect of Cagliari, at the conclusion of the meeting of the coordination of police forces, ordered that the match Cagliari-Rome, scheduled at the stadium Is Arenas behind closed doors, is postponed to another date. This decision was necessary for the urgent and serious need to prevent any form of disruption of order and public safety resulting emotional reactions, irrational and reckless engendered by the invitation made ​​by the President of Cagliari Calcio " . VICTORY IN TABLE - very likely at this point that a federal investigation is open and there is also the possibility of a 0-3 desk, after a possible appeal of Rome, accertassero the responsibility of the Sardinian club. Trigoria SUMMIT - After the postponement of the race against Cagliari decided on the night by the Prefecture, Roma came back this morning in the capital with a scheduled flight. The coach Zdenek Zeman has given the players a day off. The training of the Giallorossi will reopen tomorrow with a double session work. A Trigoria, however, will be held this morning, an emergency meeting between the leaders to discuss what happened in Sardinia (Rome was not even initially advised of the meeting at the Prefecture) at the end of which will be taken an official position of the company. ATTORNEY FIGC OPENS INQUIRY - The Federal Prosecutor of the Italian Football Federation has opened an investigation into the story of the return of Cagliari-Rome and " the conduct that led to the decision . " It is learned in federal environments, in which it noted "the shock for a case unacceptable, even more so given that Cellino is represented the League in the council . " The federal prosecutors tomorrow will get to work to acquire facts and evidence in coordination with the authorities of public security and judicial authorities.
http://www.corrieredellosport.it/calcio/serie_a/2012/09/23-267060/Cagliari-Roma rinviata. Motivi d'ordine pubblico

R

Rigel Kent

Гостин
Official: Cagliari-Roma called off
Today’s Cagliari-Roma match has been called off by local authorities due to public order concerns after the club invited fans to attend the closed doors game.
The decision was made deep into the night in an emergency meeting of the Cagliari Prefecture and local police.
The Serie A tie was set to kick off at 14.00 UK time, 15.00 local, at the Is Arenas in Sardinia.
It was to be played behind closed doors, as the stadium again failed security checks amid restructuring work.
However, Cagliari President Massimo Cellino released a statement on the club website inviting all supporters with season tickets to attend anyway, as he considered the stadium to be perfectly adequate to host a crowd.
This prompted a late night emergency meeting and the decision to call off the game due to public order concerns, as authorities feared a riot if fans turned up to the stadium and were not allowed in.
“This decision was forced by the urgent and grave need to prevent any form of public order concern caused by the emotive, irrational and ill-advised reaction of the Cagliari Calcio President,” read a statement.
It is possible the game will not go ahead at all, as Cagliari could be awarded a 3-0 defeat for stopping the match.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Пескара ми се чини дека е најслабата екипа од кога го пратам Калчово
Не си ја гледал Венеција. Една година освоија нешто како 12-13 бода не се сеќавам. Рекоба беше на позајмица кај нив, од 21 гол колку што дадоа цела сезона Рекоба имаше 11 гола и 9 асистенции, само во еден гол не учествувал :pos:
--- надополнето: 23 септември 2012 во 12:08 ---
Каљари пак ќе игра во Трст по се изгледа, и лани побегнаа заради проблеми со градските власти.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom