Serie A 2011/2012

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    463
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.574
Убава изјава имаше Бранка, спортскиот директор на Интер:
-Секако дека сакаме да имаме италијанци во екипата, но на пример Де Роси кој многу ни се допаѓа никогаш не бил на продажба.

Се е кажано тука. Порано имаше избор, порано можеше да се купи играч италијанец, сега кој да го купиш? Ајде фанови на Јувентус кажете ми кој играч вреди да игра за Светскиот шампион? Кој може да игра во ЛШ од младите италијанци? Кој???

Факт е дека италијанското тоне ли тоне, по онаа генерација на Тоти, Дел Пиеро, Виери, најдобар е Де Роси и после него ништо.

Тоа дека Интер не инвестира во младите категории и италијанци си нема благе везе. Интер има многу талентирани млади играчи, но скокот од Примавера во Прв тим е премногу голем залак за сите играчи. Зашто една Шпанија напредуваше толку? Кај нив имате втори тимови кои се натпреваруваат во втора лига, простор за напредување на младите играчи и добивање на искуство.

Интер воопшто не е крив за репрезентацијата, не знам како може еден клуб од 20 во првата лига да е крива за репрезентацијата.

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998

Ни Кристијано Роналдо,ни Меси не се понашаат како размазени дегенчиња,а се најдобри фудбалери у свет.Ова невоспитаниов после прв настап за Интер тврдеше дека е број 2 у свет после Меси.Од овој фудбалер не бидува и помирете се со тоа .Првпат во живот гледам еден фудбалер вака да се понаша.Овој е клинички случај и не се оправа.У НАЈДОБАР случај ќе заврши како Касано,слушајте ми го зборов.;)

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.907
Поени од реакции
23.317
Oстајте го детето има 20 години фор гад сејк, на било кој 20-годишњак да му дадеш 20 милиони евра и 2190905 најаки пичке да му се пуштаат има да се понаша исто !!

Ќе праемо муабет за 2-3 сезоне, иначе само онака ради реда да кажем дека Балотели без ноге е подобар од тој просекот до вчера у Каљари што играше !!

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Italiancite ke imaat dobri mladi igrachi, koga ke si dozvolat primavera timovite da moze da igraat vo Serie B. Koga ke ima pravilo deka od 11 pocetni igraci od primavera timot 6 mora da se italijanci. E togas ajde de... Vaka so ova tempo, Italija rizikuva da stane kako Belgija, Svajcarija itn itn.

Ф

Фил Ајви

Гостин
Се потсмири малку Балотели, играше на последната за Сити ем збрца и голче а не покажуваше ни малку знаци на ретардираност и недолично однесување, а и за приватниот живот одамна не сум читнал такво нешто.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
http://www.youtube.com/watch?v=lYU-SeVofHs
Глејте го клипот,од овој човек не бива,алооо!:P
Добро бе другар..сите знаеме каква личност е Балотели и не мора да ни повторуваш..факт е дека за тој твојот матри е измислен во секој можен фудбалски сегмент и секој ќе ти го потврди тоа..

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Балотели одкажал за со Србија повикан е Освалдо а и Роси е повреден :confused:

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Ајде фанови на Јувентус кажете ми кој играч вреди да игра за Светскиот шампион? Кој може да игра во ЛШ од младите италијанци? Кој???
Нагатомо да не е подобар од Сантон?
...или Пандев, Пацини, Зарате од Балотели?
Интер го имаше и Пирло па го замени за Џулиеминпјетро (ваљда така се викаше анонимусов). Интер имал одлични италијани во својот состав ама секогаш предност им давал на странците. Многу се нафурани со тоа името Интернационале. Јувентус е во превод Младост, па тоа не значи дека за Јуве треба да играат само млади играчи и дека Дел Пиеро е вишок:)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Многу се нафурани со тоа името Интернационале. Јувентус е во превод Младост, па тоа не значи дека за Јуве треба да играат само млади играчи и дека Дел Пиеро е вишок:)
Лоша аналогија. Сме објасниле незнам колку пати го има податокот по интернет. Интернационале е формиран со идеја која е составен дел на клубот од формирањето до денес. Да не го барам сега видеото од прославата на 100 годишнината, самообјаснувачко е.

Тоа не значи дека секој клуб е формиран со име кое има идеолошка позадина или дека во секој клуб треба да има некаква идеологија. Големото мнозинство клубови едноставно се формирани за да се тркала топката, повеќето имаат имиња на населено место или област, река, планина итн...
--- надополнето: Oct 6, 2011 12:54 AM ---
Тоа дека Интер не инвестира во младите категории и италијанци си нема благе везе. Интер има многу талентирани млади играчи, но скокот од Примавера во Прв тим е премногу голем залак за сите играчи. Зашто една Шпанија напредуваше толку? Кај нив имате втори тимови кои се натпреваруваат во втора лига, простор за напредување на младите играчи и добивање на искуство.
Де Лаурентис ја турка оваа идеја за Италија, наместо да ги праќаат играчите таму-ваму по c1 и c2 лиги, да се формираат Б-тимови, каде ќе имаат многу поголема минутажа и ќе се види лесно кој отскокнува од групата.

Знам ова пошто сум нов фан на Наполи. Се додека Базел не ме израдува. :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.574
Нагатомо да не е подобар од Сантон?
...или Пандев, Пацини, Зарате од Балотели?
Интер го имаше и Пирло па го замени за Џулиеминпјетро (ваљда така се викаше анонимусов). Интер имал одлични италијани во својот состав ама секогаш предност им давал на странците. Многу се нафурани со тоа името Интернационале. Јувентус е во превод Младост, па тоа не значи дека за Јуве треба да играат само млади играчи и дека Дел Пиеро е вишок:)
Ова може да го пише само некој што не го прател ич Сантон. За мене Нагатомо е антиталент, освен просечна брзина нема ништо друго. Сепак, јас според моменталната форма би го играл него пред Сантон. Да си го прател Сантон ќе знаеш зашто го пишувам ова.

Балотели си е приказна самиот за себе, не знам како ќе биде во јуве ако Маркизио земе да облекува дрес од Интер и да вика дека е фан на Интер. И на важна утакмица да го фрли дресот од Јуве... Размисли за тоа...

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Од друга страна Јувентус ja има далеку најдобрата младинска школа во Италија,на тоа и се должи што низ историјата секогаш сочинува минимум 60% од Италијанската репрезентација.

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
Од друга страна Јувентус ja има далеку најдобрата младинска школа во Италија,на тоа и се должи што низ историјата секогаш сочинува минимум 60% од Италијанската репрезентација.
Во последните 10 години младинскиот тим на Јуве има освоено една примавера и 2 примавера куп титули. Односно муабетот во вода ти пропаѓа

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Прогуглај малку кој се најдобрите младински школи во светот па ќе видиш;).Мислам ако споредиш кои играчи ги има извадено Juventus Youth Academy низ историјата,и да споредиш со играчите кои ги дале школите на Интер,Милан е просто смешно.Да погледнеме и малку поблиску,таленти како Џовинко,Маркисио,Џандонато...,a вие Црнотели..???!!!WTF?:vozbud:
--- надополнето: Oct 6, 2011 11:50 AM ---
Хаха,и сантон и СЛАВКОВСКИ да не заборавам:icon_lol:

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Лоша аналогија. Сме објасниле незнам колку пати го има податокот по интернет. Интернационале е формиран со идеја која е составен дел на клубот од формирањето до денес. Да не го барам сега видеото од прославата на 100 годишнината, самообјаснувачко е.

Тоа не значи дека секој клуб е формиран со име кое има идеолошка позадина или дека во секој клуб треба да има некаква идеологија. Големото мнозинство клубови едноставно се формирани за да се тркала топката, повеќето имаат имиња на населено место или област, река, планина итн...
Не сум премногу компетентен да зборам за историјата на Интер и за целта на неговото формирање ама веројатно идеологијата на клубот била освен домашни играчи во тимот да играат и странци. Тие тоа со текот на годините премногу буквално го сватиле и сега во тимот има само странци а чат пат се провлекува по некој домашен играч кој многу ретко е битен дел од составот односно обично тоа се трети резерви кои мораат да чекаат да се повреди некој од клупата за да седат на истата на натпревар.
--- надополнето: Oct 6, 2011 12:20 PM ---
Ова може да го пише само некој што не го прател ич Сантон. За мене Нагатомо е антиталент, освен просечна брзина нема ништо друго. Сепак, јас според моменталната форма би го играл него пред Сантон. Да си го прател Сантон ќе знаеш зашто го пишувам ова.

Балотели си е приказна самиот за себе, не знам како ќе биде во јуве ако Маркизио земе да облекува дрес од Интер и да вика дека е фан на Интер. И на важна утакмица да го фрли дресот од Јуве... Размисли за тоа...
Сантон го следев искрано само на почетокот на неговата кариера кога Мурињо почна да му дава шанса. Првите впечатоци ми беа, " еве Интер обезбеди бекче за репрезентацијата". Играта на малиот ми фаќаше око а после тоа не знам што толку лошо направил кога можел да биде исфрлен од тимот од еден Нагатомо.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom