Serie A 2011/2012

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    463
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.878
Наполи, Лацио и Удинезе од 15:00 две од нив сигурно ќе освоат по 3 бода со местење.
А последно коло сите играат од 20:45.
Интер 3.45 Х 3.60 2.00 Милан

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ако го дадат 2.00 коефициентот на Милан тогаш тоа е премија..не верувам дека ќе дозволат уплата сингл..само во врзано ливче претпоставувам

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Јувентус треба да им ветат премија на Интер, нема веќе да си ја бараат титулата која е кај Интер и таа која е неутрална. Па можеби ќе вроди со плод ова:icon_lol:

п.с. Има некој песимист околу ситуацијава до крај на сезона, или сам сум во тоа(со толкава доза)?

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.923
Поени од реакции
8.801
Незнам зошто, ама имам некој осечај дека Милан ќе бидат шампиони, вчера ја играв Јуве x2 и планирам наредните две да ги играм да не победат ..

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Фановите на Интер сакаат пораз од Милан, на Морати му е сеедно!

Екипата на Интер игра разочарувачка сезона која навивачите многу брзо сакаат да ја заборават, но во недела се игра градското дерби со Милан, па ’нероаѕурите’ се свесни дека можат директно или индиректно да влијаат на исходот за Скудетото.

Во моментов во Серија А се води мртва трка помеѓу Милан и Јувентус, бидејќи после последното коло разликата на табелата е само еден бод. Токму поради тоа Интер може да игра главна улога во исходот на титулата, па кога се во прашање фановите на ’нероаѕурите’ тие повеќе би сакале таа да заврши кај Милан, отколку кај нивниот најомразен ривал Јувентус.

На официјалните фан страни на Интер фановите испратија недвосмислени пораки и порачаа дека најмногу од се сакаат да видат како Јувентус ја губи титулата.

„Најголемо задоволство ќе биде да го видам Јуве како ја губи титулата. Тоа е единствениот начин да ја спасиме сезоната“, напиша еден фан.

„Да му го подариме дербито на Милан. Подобро да не играме во Европа отколку Јувентус да го освои Скудетото“, пишува друг фан, а познато е дека најголем антагонизам во Италија постои помеѓу Интер и Јувентус.

Поради ваквата ситуација во медиумите се огласи и првиот човек на Интер, Масимо Морати кој изјави дека е свесен дека неговиот тим може да влијае на исходот но дека му е сеедно дали ќе му направи услуга на Милан или на Јувентус.

„Се чини дека оваа сезона ќе треба да му направиме услуга или на Милан или Јувентус. Што би било подобро? Навистина не знам, мислам дека е сеедно“, изјави првиот човек на ’нероаѕурите’.

Од тука

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Абе гледаше некој што се случи на мечот Фиорентина со тренерот и Лајиќ, значи иако сум Србин и овој дегенов игра за Српска репрезентација ама од такви играчи ми се сере, јас да сум тренер крв ке просере од мене некој да ми се испонаша така, зема милиони од фудбал што игра и има обврска да го почитува стручниот штаб и играчите па дури и навивачите на клубот, е се ова фино го оправдувам Роси овој Лајиќ е сељак, но не ми е сватлива одлуката Роси да добие отказ поради овој инцидент?!:confused:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.923
Поени од реакции
8.801
Абе гледаше некој што се случи на мечот Фиорентина со тренерот и Лајиќ, значи иако сум Србин и овој дегенов игра за Српска репрезентација ама од такви играчи ми се сере, јас да сум тренер крв ке просере од мене некој да ми се испонаша така, зема милиони од фудбал што игра и има обврска да го почитува стручниот штаб и играчите па дури и навивачите на клубот, е се ова фино го оправдувам Роси овој Лајиќ е сељак, но не ми е сватлива одлуката Роси да добие отказ поради овој инцидент?!:confused:
таа одлука на некој начин е морална, во секој клуб постои кодекс на однесување на играчите, но кога е во прашање тренер тоа би требало да биде поригорозно, тренерот треба да биде пример за играчите и таков испад е неоправдан, замисли се случи на сред натпревар, цел свет ја виде оваа случка, затоа челниците на Фиорентина немаа избор, а знам дека доколку не се случеше ова, Роси имаше големи шанси да остане, бидејќи според мене ќе го стабилизираше тимот за наредната година .. од друга страна оној малиот, 20 годишниот супер стар ме извади повеќе од контакт ..

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Јувентус треба да им ветат премија на Интер, нема веќе да си ја бараат титулата која е кај Интер и таа која е неутрална. Па можеби ќе вроди со плод ова:icon_lol:

п.с. Има некој песимист околу ситуацијава до крај на сезона, или сам сум во тоа(со толкава доза)?
За што си песимист ? Ако не успееме да ги победиме последните 2 кола значи дека не заслужуваме да бидеме шампиони.
Ма да 100% сум сигурен дека последните 2 ке ги победиме а Интер колку и да сака да ја намести мислам дека таа ке заврши нерешено :)

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.757
Поени од реакции
3.794
Па и не баш.

Како ке игра Интер зависи од Наполи. Затоа и реков погоре дека треба и тој натпревар да се премести од 20:45. Ако Наполи победи, тогаш шансите на Интер тука и теоретски умираат. Аналогно, Интер ке нема за што да игра освен за Милан.

Ако сите натпревари кој одлучуваат за титула и излез во Европа се стават во ист термин, ондак викендов и следниот ке гледаме мега фудбал.

Али јбг, ова е Серија А, првенство каде што ултраси прекнуваат натпревари, играчи буткаат судии, тренери се тепаат со играчи. . .

Хаос лига.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.452
Поени од реакции
87.195
Јас се мислам дека Наполи и Лацио ќе кикснат, многу незгодни противници се Болоња и Аталанта

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
Па и не баш.

Како ке игра Интер зависи од Наполи. Затоа и реков погоре дека треба и тој натпревар да се премести од 20:45. Ако Наполи победи, тогаш шансите на Интер тука и теоретски умираат. Аналогно, Интер ке нема за што да игра освен за Милан.

Ако сите натпревари кој одлучуваат за титула и излез во Европа се стават во ист термин, ондак викендов и следниот ке гледаме мега фудбал.

Али јбг, ова е Серија А, првенство каде што ултраси прекнуваат натпревари, играчи буткаат судии, тренери се тепаат со играчи. . .

Хаос лига.

Па ниту во англиско нема да бидат во ист термин натпреварите од последните 2 кола, а и во другиве првенства не верувам дека ќе се играат во ист термин. Италија практикуваше вака после калчополито, меѓутоа на финансиски план клубовите изгубија пари заради лошиот распоред на телевизиски преноси. Дури и Sky се изјаснија дека се против тоа Каљари - Јуве да се премести во ист термин со натпреварот Интер - Милан.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Jуве ке ги уништи Каљари а Милан нека кршат глава што сакаат нека прават со Шинтер.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.757
Поени од реакции
3.794
OMG

И јас сум за да не се менува распоредот на натпреварите. Но од Федерација го сменија Каљари - Јувентус поради тоа што одлучува за титула. Затоа реков дека и Наполи треба да биде ставен во исти термин затоа што тој натпревар индиректно одлучува за титула, но и за излез во Европа.

Затоа алудирам на тоа, ако веке тргнале да ги преместуваат битните натпревари тогаш треба да ги преместат сите, а не одредени.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Во случај да киксне Наполи, мислам дека Интер во тој случај би играле нормално на овој натпревар, би се бореле до крај за ЛШ. Со победа на Наполи, Интер 99% ќе изгуби од Милан.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom