Serie A 2011/2012

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    463
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Раниери од отказиве сигурно има заработено над 10м. :D

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Кој бе не е до него, неда е до него али слабо ги пратеше очигледно, 7 по ред победи имаа, Милан ги тепаа во меѓувреме, бољи ветер у грб не можеа да добијат, на -5 беа од Јуве, далеку од тоа дека тој период беа залежани само стратегот не знаеше што да прави со тактиката кога се врати Снајди и почна да се губи начисто, експериментираше во најделикатниот дел од сезоната а имаше добитен формат и нормално, доживеа колапс.
ништо од формата и убедливоста која ја поседуваа,јес дека таа серија можеше и повеќе да значи,арно ама.....после Му тешко дека некој би го водел и зауздал тој тим одново,повеќе среќа наредната декада :D

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Кој бе не е до него, неда е до него али слабо ги пратеше очигледно, 7 по ред победи имаа, Милан ги тепаа во меѓувреме, бољи ветер у грб не можеа да добијат, на -5 беа од Јуве, далеку од тоа дека тој период беа залежани само стратегот не знаеше што да прави со тактиката кога се врати Снајди и почна да се губи начисто, експериментираше во најделикатниот дел од сезоната а имаше добитен формат и нормално, доживеа колапс.
Она 7 победи поред се пореди некако, али у тој момент сами фанови на интер се изнапишаа дека не беа задоволни од играта вистина имаше резултат, не се знаеше само кога ќе доживеат колапс и тоа се случи по враќањето на снајдер, со милан играта тотално интер беше надигран од една шанса т.е грешка на абате Милан прима гол!

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Она 7 победи поред се пореди некако, али у тој момент сами фанови на интер се изнапишаа дека не беа задоволни од играта вистина имаше резултат, не се знаеше само кога ќе доживеат колапс и тоа се случи по враќањето на снајдер, со милан играта тотално интер беше надигран од една шанса т.е грешка на абате Милан прима гол!
COOL STORY, BRO.

Ти го имаш гледано Македонија ракометот, па си помисли црвените се Милан, а по дифолт, жолтите Интер. Каде бе не надигра Милан? Ај шо сме трупој цела сезона, ама на тој меч бевме најмалце рамноправен противник. Поништениот чисти гол на Мота, од Алварез шансата и голот од Милито наспроти пречката на Ван Бомел и на крајот ми теквит имаше една шанса Ел Шарави. И една Сидорф шо ја удри од 30-35 метри (не дека беше опасно нешто, ми текна на еден гол шо му даде на Интер кога Толдо пливаше :)). И толку беше. После дадениот гол на Милито, нормално се повлече Интер ама во никој случај не беа надиграни. Види си на ју туб да се потсетиш, ама не пиши "Macedonia - Sweden handball" туку "Milan - Inter 0-1" така нешто.

Друго ми беше муабетов, имаме нов тренер, па доџите сада! :D

Според неофицијални извори, тие назад тимовите шо се на таблото, биле заинтересирани да го донесат во прв тим одма после успехот со младинците!

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
замислете Морати си го сакал Мурињо назад :pos:

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
COOL STORY, BRO.

Ти го имаш гледано Македонија ракометот, па си помисли црвените се Милан, а по дифолт, жолтите Интер. Каде бе не надигра Милан? Ај шо сме трупој цела сезона, ама на тој меч бевме најмалце рамноправен противник. Поништениот чисти гол на Мота, од Алварез шансата и голот од Милито наспроти пречката на Ван Бомел и на крајот ми теквит имаше една шанса Ел Шарави. И една Сидорф шо ја удри од 30-35 метри (не дека беше опасно нешто, ми текна на еден гол шо му даде на Интер кога Толдо пливаше :)). И толку беше. После дадениот гол на Милито, нормално се повлече Интер ама во никој случај не беа надиграни. Види си на ју туб да се потсетиш, ама не пиши "Macedonia - Sweden handball" туку "Milan - Inter 0-1" така нешто.

Друго ми беше муабетов, имаме нов тренер, па доџите сада! :D

Според неофицијални извори, тие назад тимовите шо се на таблото, биле заинтересирани да го донесат во прв тим одма после успехот со младинците!
Јас многу добро го следев натпреварот Милан Интер, колку за информација едно другарче страсен навивач на Интер си прзина рече фановите на Милан треба гордо да излезат и да бидат задоволни зашто на Интер го потисна во 16-тик и не можеше да излези.. и што беше така... Друго исто Јувентус го победи на Интер лани, ама фановите на интер беа горди што на Јувентус го надиграа и го потисна во 16-тик каде што не можеше да излези, но сепак резултатот е најбитен и бодовите.... Но, некогаш треба да бидеме и реални, не само еднострано да ги гледаме работите!

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.924
Поени од реакции
8.801
тие 7 победи те натераа да мислиш дека имате добра игра, добар ветер грб и услови за продолжување на поволните резултати хх ... нема веза враќањето на Снајди, јас пишав во тој период без разлика што победувате, игравте и тогаш лошо, а имавте и среќа, без Снајди или со Снајди се гледаше дека натака нема да има среќни денови за Интер, со Раниери или без Раниери ... не е Раниери во глобала крив, крива е управата(незнам сега кој конкретно одлучува или како се носат одлуките во Интер), значи можда звучи смешно, но на Раниери треба да му заблагодарите и што тепавте некое време како така :D .. значи како што кажав, управата е крива за СЕ, донасаа толку погрешни тренери, ги мењаа и повторно правеа лош избор, тоа ги оштети играчите .. доколку оваа моја теорија не е точна со погрешните тренери од страна на лошиот избор на управата, тогаш друга теорија е да овие играчи се заситени со успеси, немаат мотиви или веќе влегуваат во години и играат послабо.

-Значи две варијанти се .. или е до лошите избори кои ги правела управата во врска со тренерската позиција или е до играчите кои ради различни причини(кој од заситеност, кој од старост) продолжиа полошо да играат, тоа е мое мислење ;)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.295
Да не го барам мојот пост по победата на Милан кога ме опоменаа на тема да не ширам песимизам, знаев дека со таков пристап од Раниери прашање на време е кога ќе почнат да губат, се изјаснив тогаш што мислев за играта но сепак убеден сум дека доколку останеше на тој стандарден 442 формат без истиот да трпи драстични промени ( нешто од кое секој тим под дифолт пати, ако сред сезона наеднаш се менува целиот тактички пристап ) дека немаше ова да се случи и ако ништо друго сигурно ќе беа моментално трети после сите овие киксови на тимовите пред нив ( оние до третото место ).

Ја искрено волкав хаос не очекував, очекував да истапи на површина лузерското во него ама до толку не.

И далеку од тоа дека не е крив, крив е и тоа како, сите услови ги имаше за да продолжи со добри резултати а он се изгуби по враќањето на Снајдер кој е може и најдобар фудбалер во Интер, индивидуално ако гледаме, 4 тактики смени во рок од 2 недели во најделикатен дел од сезоната, нешто што е недозволиво за еден тим, поготово ако веќе си имале испробан формат кој им донесе 7-8 победи, од кои една и над Милан ко гости.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.924
Поени од реакции
8.801
ОК ти си знаеш ... да не изигравам јас експерт за вашиот тим :D .. сепак мислам дека е мизерно покрај толку кривци овие неколку години, на Раниери да му ја истуриш каленицата и да го направиш виновен за се, нема потреба толку го збориш, како и другите тренери што ја забрљаа така и Раниери :)

btw .. сега ги гледав головите на Бориело во Јувентус ..

... :pos::pos::pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom