Serie A 2011/2012

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    463
Статус
Затворена за нови мислења.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Па убаво ви кажа вајсмилер а и ја пред него неколку страни пишав дека срам ми е да гледам калчо ради наместените утакмици и кога веќе ќе знаеш кој како ќе изигра и кој на кого ќе му ја пушти .. Факт е дека Јуве си го има на ти го дај ми го со Сиена, Милан со Киево а Интер со Џенова ... толку од мене
--- надополнето: 6 февруари 2012 во 00:23 ---
Ако ви текнува пред неколку години кога играа Јуве - Сиена кога јуве водеше со 3-0 до 10 мин (на крај 3-3) тогаш дел пиеро даде 2 гола и тие му беа 300 и 301 и тие од публиката одма извадија транспарент дел пиеро честито 300 погодок и после вториот гол честито 301 погодок али после се избаци шутот на Кандрева од 20 метри и "несреќно" погоди за 3-0 .. Во второ полувреме на почетокот за 5 мин (до 50та) сиена дава 2 гола (мало сутра што у друг случај би дала сиена на јуве 2 гола за толку кусо време) и после негде при крајот памтам Григера згреши односно прекус пас назад до манингер (тогаш бранеше) и тој напаѓачот од сиена си ја прибра топката и 3-3 си остана до крајот ... Интер во времето на Мурињо (кога беа веле сила) им ја пушти на Џенова (бод на меаца, тогаш џенова се бореше за излез во европа) а еве и сега сезонава џенова им ја даде на интер (0-1) кога беше во криза интер и од тогаш почна серијата на интер ...
Работата е во тоа што Јуве си го има само на то го со Сиена и нема дај ми го:). Јуве од 2006 немаат земено 6 бода во сезона со Сиена. Или Јуве се овци во случајов или Сиена не им лежи како тим, трето нема. Според мене ако една сезона ги одиграле двата меча нерешено, следната Јуве треба да земе 6 бода (тоа е на ти го-дај ми го) ама еве како што реков 6 години Јуве не освоил 6 бода со Сиена во една сезона.

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Абе како можите да си викате, така дај ми го нати го, за мене се тоа глупости, ја гледавте вие играта Јуве:Сиена? или пак само на резултати.ком па значи јуве ги згаси едноставно сиена топка не фати е сега тоа што не влезе, не влезе! Добро рече конте, некогаш не е доволно и кога даваш се Максимум!

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Абе како можите да си викате, така дај ми го нати го, за мене се тоа глупости, ја гледавте вие играта Јуве:Сиена? или пак само на резултати.ком па значи јуве ги згаси едноставно сиена топка не фати е сега тоа што не влезе, не влезе! Добро рече конте, некогаш не е доволно и кога даваш се Максимум!
Јуве за газење ги згази ама поентата на "на ти го- дај ми го" е во тоа голманот на Сиена да се направи на триипол на некој од шутевите. Наместо тоа тој бранеше ко последен меч да му е, ко да нема утре.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Ќе се обидам да останам неутрален. Би сакал, а и се надевам дека Јуве навистина не можеле гол да дадат.
Кога се работи за Сиена ова е малку веројатно, и би сакал само на веројатност да остане.

Друго: Ако требало Х да заврши, тогаш и Сиена некако би постигнала гол доколку Јуве го направел тоа прв. Зошто да не би се случило и обратно.
Пример: и Милан(или Интер) да игра со Тревизо, ако треба да заврши Х натпреварот, истиот ќе заврши како и да е. Чудо ќе се случи ако треба.

p.s. Кименти бранеше на натпреварот кој заврши 3-3, а григера направи пенал.

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Јуве за газење ги згази ама поентата на "на ти го- дај ми го" е во тоа голманот на Сиена да се направи на триипол на некој од шутевите. Наместо тоа тој бранеше ко последен меч да му е, ко да нема утре.
Па во тоа мие поентата, дека немат натиго дајми го! Е сега голамонт нормално дека бранеше како последна утакмица дамуе, не знам дали порчитавате ден пред натпреварот тренерот на сиена изјави дека ќе си заминат непоразени и дека сите играчи ќе гинеле на терен и така беше 10 играчи играа стопери и гинеаа на терен само да не пробие јуве!

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.280
Поени од реакции
3.312
Uuuuf...ama dobro ni dojde ovaa pobeda nad Inter so 4-0 ... Koga site izigraja nereseno odnosno izgubija nie tepavme...Sega uste za tie 30 min vo vtornik da dademe brzo gol so Katanija i da se prillepime do samiot vrv...Ednostavno da ima brkanica do 38 kolo:D FORZA ROMA !!!

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Треба да разберите некои работи кои не ги знаете..уште верувате во реален фудбал тоа е проблемот во вас повеќето а и изненаде сум од Бјанконеро кој е постар од повеќето и сеуште верува дека не се мести а вчера со Сиена беше брука невидена..сите пишувате дека сте имале 56565656 шанси а не размислувате дека во случај на 1-0 за Јувентус лесно можеше да биди 1-1 и тогаш повторно ќе имаше бод за Сиена....повеќето можеби и не сте инволвирани во кладилниците но сигурно бет енд вин и вилијам хил не се будали што даваат 1.35:eek::eek: коефициент за Јувентус против Сиена на домашен терен:cenzura:..тоа е преголем за таква екипа против тотален аутсајдер..а знаете зошто дадоа толку голем коефициент??..за да се исилат народот да ја изиграат да внесат повеќе пари во кладилниците ама ако вие мислете си дека бодот на Сиена е заслужен...исто и Милан со Наполи...сите тука си мислите дека се играше реално а зошто Ибра го направи црвениот картон и зошто Робињо го промаши целиот гол од таа ситуација и зошто Наполи не нападна воопшто???...и плус зошто вкладилница го даваат 1.7 коефициент(толку голем за на домашен терен???) а реално треба да биди 1.5 или 1.6??..за истото да му се случи како на Јувентус..ама ако вие верувјте си во бајки дека фудбалот што се игра е реален..кладилниците мораат да ги враќаат парите од нова година и божик кога традиционално типсерите се погодуваат....
не мора да ми верувате туку само ви претставувам како стојат работите..а ваша работа е дали ќе се сложувате..

и Рома ни ја издупила глата бе:pos:..ццц..е оваа сигурно не беше местена да не речите дека така пишувам дека сум фан на Интер..Рома моментално за Интер е Барселона и то е то од реалноста нема бегање:D

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
изненаден сум од Бјанконеро кој е постар од повеќето и сеуште верува дека не се мести
Кој еднаш се изгорел од млеко и на јогурт ќе дува:) . После се што им се случи на Јувентус во минатото не ми се верува да има некој морон во управата или помеѓу играчите кој би се осмелил на нешто вакво без разлика дали тоа го побарала некоја кладилница или Господ се симнал и лично наредил да се намести натпреварот. Да бидеме реални, Јуве во целиот скандал го извлече најдебелиот крај а казните на другите беа детска шега во споредба со казната на Јуве. Последиците на Калчополи Јуве и ден денес ги чувствува (тим во чии редови играа Зидан, Недвед, Трезеге, Канаваро, Турам, Дел Пиеро, Давидс сега се моли за добар меч на Џакерини, Бориело, Бонучи, Де Чеље, Кваљарела, Естигарибиа итн) и мора да се тешки идиоти за пак да се осмелат да помислат на местење а не навистина да наместат меч.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
UFFICIALE - TRE GIORNATE AD IBRAHIMOVIC PER LO SCHIAFFO AD ARONICA!

Сега или никогаш за Јувентус :)

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
мора да се тешки идиоти за пак да се осмелат да помислат на местење а не навистина да наместат меч.
Чоек местењето го имало и секогаш ќе го има не трескај глупости..Јувентус не ги прашва некој дали ќе местат утакмица туку од ''горе'' му наредваат да заврши натпреварот и така ќе биди без разлика дали се Јувентус,Милан или Лече ме разбираш??..без ртазлика дали се казнети..не гледаш Турција што прават??..таму има милион скандали со местени натпревари па повторно по старо си ги наредваат утакмиците и никој од надлежните нема да дознае(ако веќе знаат) бидејќи местенњето на натпревари мора да го има а Јувентус се нула фактор како и било кој друг клуб во светот бидејќи се работи за огромна сума на пари..страмота е те знам постар си и знајш како одат работите дека со пара нема играње!

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Чоек местењето го имало и секогаш ќе го има не трескај глупости..Јувентус не ги прашва некој дали ќе местат утакмица туку од ''горе'' му наредваат да заврши натпреварот и така ќе биди без разлика дали се Јувентус,Милан или Лече ме разбираш??..без ртазлика дали се казнети..не гледаш Турција што прават??..таму има милион скандали со местени натпревари па повторно по старо си ги наредваат утакмиците и никој од надлежните нема да дознае(ако веќе знаат) бидејќи местенњето на натпревари мора да го има а Јувентус се нула фактор како и било кој друг клуб во светот бидејќи се работи за огромна сума на пари..страмота е те знам постар си и знајш како одат работите дека со пара нема играње!
Во ред е некој од 'горе' да нареди да местат ама дали тој од "горе" ќе им го вади гзот во случај на нов скандал? Дали ќе рече тие не се виновни, јас така барав? Не ме заебавај, како што го изедоа 2006 така би го изеле и сега без разлика дали местат во своја корист или шиткаат бодови.

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
UFFICIALE - TRE GIORNATE AD IBRAHIMOVIC PER LO SCHIAFFO AD ARONICA!

Сега или никогаш за Јувентус :)
Не бе друже немаме карактер, имавме годинава доста прилики да се одлепиме, не е прв пат ова до сега реално требаше да им бегаме 6 бода минимум, али тоа е тоа!

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Во Италија се мести тоа е несомнено, но Јуве го јадеше дебелиот крај со калчополи, ниедна екипа друга не испадна во Б. И Интер и Рома и Милан сите местеа тогаш но Јуве го папаше зошто секоја година освојуваше сериа а и да не биде монотоно го наместија.. Беше испратен во Б, Милан стартуваше со -10 и автоматски му се пружа на Интер да освои титула која ја немаше освоено 30 години.. И некој фан на Интер кога ќе ми рече местевте ве пратија во Б, он не знае дека така е кажано од "горе" за да може Интер да освои .. Еве сега гледате Интер пак си е како пред 2006 се бори за излез во Европа и се додека не направат ново калчополи и јуве и милан да стартуваат со - или да ги пратат во Б они титула нема да видат ...
--- надополнето: 6 февруари 2012 во 19:22 ---
И уште нешто ... Ако Јуве киксне против болоња или Парма односно одигра нерешено гарант е местено да земе Милан ... Нема теоретски шанси да биде поинаку, погледнете ја само ситуацијата во Милан...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom