Bianconero vero
Il Capitano
- Член од
- 10 ноември 2008
- Мислења
- 9.237
- Поени од реакции
- 8.135
Работата е во тоа што Јуве си го има само на то го со Сиена и нема дај ми го. Јуве од 2006 немаат земено 6 бода во сезона со Сиена. Или Јуве се овци во случајов или Сиена не им лежи како тим, трето нема. Според мене ако една сезона ги одиграле двата меча нерешено, следната Јуве треба да земе 6 бода (тоа е на ти го-дај ми го) ама еве како што реков 6 години Јуве не освоил 6 бода со Сиена во една сезона.Па убаво ви кажа вајсмилер а и ја пред него неколку страни пишав дека срам ми е да гледам калчо ради наместените утакмици и кога веќе ќе знаеш кој како ќе изигра и кој на кого ќе му ја пушти .. Факт е дека Јуве си го има на ти го дај ми го со Сиена, Милан со Киево а Интер со Џенова ... толку од мене
--- надополнето: 6 февруари 2012 во 00:23 ---
Ако ви текнува пред неколку години кога играа Јуве - Сиена кога јуве водеше со 3-0 до 10 мин (на крај 3-3) тогаш дел пиеро даде 2 гола и тие му беа 300 и 301 и тие од публиката одма извадија транспарент дел пиеро честито 300 погодок и после вториот гол честито 301 погодок али после се избаци шутот на Кандрева од 20 метри и "несреќно" погоди за 3-0 .. Во второ полувреме на почетокот за 5 мин (до 50та) сиена дава 2 гола (мало сутра што у друг случај би дала сиена на јуве 2 гола за толку кусо време) и после негде при крајот памтам Григера згреши односно прекус пас назад до манингер (тогаш бранеше) и тој напаѓачот од сиена си ја прибра топката и 3-3 си остана до крајот ... Интер во времето на Мурињо (кога беа веле сила) им ја пушти на Џенова (бод на меаца, тогаш џенова се бореше за излез во европа) а еве и сега сезонава џенова им ја даде на интер (0-1) кога беше во криза интер и од тогаш почна серијата на интер ...