Serie A 2011/2012

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    463
Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.247
Поени од реакции
46.607
Па нека бараат ондак Јуве службен резултат, што чекаат ? 3 бода гага од ваков терен и те како добро ќе им дојдат. ;)

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
ете и вашиот спортски директор Марота изјавил дека добро постапиле што го одложиле мечот, што дигате фама сега ... па на крај на краишта зборувате како Јуве доколку го одиграл мечот вчера сигурно ќе победил ... кој кретенизам ... ти @ИвицаЈуве или како беше, ти бладаш нешто изгледа ???

... а кога постирате слика тука во оваа тема од наслов од Тутоспорт ми се иде да повратам а камоли да читам ...
Тоа неможеш да знаеш, но сигурно на Јувентус повеќе му одговараше да се одигра вчера. И тутоспорт е весник како и кориере и газета ако не ти се допаѓаат сликите не мора да ги гледаш.
--- надополнето: Nov 7, 2011 6:26 PM ---
Па нека бараат ондак Јуве службен резултат, што чекаат ? 3 бода гага од ваков терен и те како добро ќе им дојдат. ;)
Не е Јувентус тука тој што треба да бара и да дава, си има процедура кој треба да го направи тоа. Не е проблемот во тоа што беше одложен натпреварот, проблемот е во дрскоста на самиот клуб потпомогнати од општината сами да одлучуваат, па дури да не ја известат и FIGC, кај го има тоа, ако прават сите вака како Наполи незнам во кој правец би одел фудбалот.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Читам нешо, у стил
SLUZBENO: Napoli - Juventus (29 Novembar u 20.45h)

p.s. Наполи игра на 26 у 20:45, a Јуве во ист термин со Лацио.

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Дај ти се молам кажи ми каква врска има ова со фудбалскиот клуб Наполи па они да бидат казнети со тоа што ќе го загубат овој меч службено ?

Дека е скандалозно одлагањето на мечот, да, е, ама тоа нема никаква врска со овој фудбалски клуб, други институции од Неапол решиле мечот да не се игра така да не се бламирајте со барање на службени бодови бидејќи основа за тоа нема.

Затоа се таму каде што се во фудбалска Европа.
Прво никој не побара службени бодови ние не плачиме како некој па да ги добиваме работите по административен пат, али скандалозно е да се одложи меч и при тоа да бараш термин каде што само на Наполи каде што му одговара на 14 декември бидејќи ќе ги завршеле натпреварите во ЛШ и сега ниту јас ниту ти знаеме дали клубот бил замешан или не! Ако они не се способни да организираат натпревар не е крив ниту Јувентус ниту некој други клуб, е сега не им е прв пат таму да имат 70 000 навивачи па да не можат да ги контролираат.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.247
Поени од реакции
46.607
Прво никој не побара службени бодови ние не плачиме како некој па да ги добиваме работите по административен пат
Така е.
Нема многу полемика тука, 0-3 службен резултат и чао пријатно.
поштено ќе биди ако му се доделат бодовите на Јувентус,а Наполи нека си одмараат до в година...
:place:

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Вака сега ние дебатираме за клубовите, прво јас и ти или некој други што побарал нас никој не, прашува јас потенцирав дека Јувентус официјално такво нешто не побара и за мене што е легитимно пошто Јувентус не плачи и победите ги добива на терен! А ние можеме тука да посакаме СЕ! Ама нема!

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.247
Поени од реакции
46.607
Вака сега ние дебатираме за клубовите, прво јас и ти или некој други што побарал нас никој не, прашува јас потенцирав дека Јувентус официјално такво нешто не побара и за мене што е легитимно пошто Јувентус не плачи и победите ги добива на терен! А ние можеме тука да посакаме СЕ! Ама нема!
Доколку имаат основа Јуве да бараат службени 3 бода, ќе ги бараат одма, не се секирај ти, и било кој клуб на планетава ова ќе го направи поготово ако планираат да ги стават да играат у згуснат период со тешки гостувања, башка и можат да им се повредат клучни играчи а сега се скоро и комплетни.

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Доколку имаат основа Јуве да бараат службени 3 бода, ќе ги бараат одма, не се секирај ти, и било кој клуб на планетава ова ќе го направи поготово ако планираат да ги стават да играат у згуснат период со тешки гостувања, башка и можат да им се повредат клучни играчи а сега се скоро и комплетни.
Ете пак во некој случај федерацијата испадна фер и даде термин да се игра на 29 овој месец! Али што беше скадалозна вчерашната одлука беше! Понатака нема што да се коментира!

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.246
Поени од реакции
8.149
Meне токму повредите и ми се тема на муабет. Што правиме ако на 29 ти Ноември или 14 Декември (кога и да се игра мечот), во Јуве биде повреден некој играч. Дали ќе може и тие да го одложат мечот на своја рака со некој безвезен изговор од типот " се претпоставува дека вечер ќе има магла па не може да полетаме" ?

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.247
Поени од реакции
46.607
Погоре бев сериозен, ако имаат основа Јуве да побараат 3 бода нека побараат, т.е., ако имаат основа тоа да го направат и ќе го направат, не може некој туку така да им одлага натпревари и кога ќе му прдне да им ги тутне со тоа што истото ќе му одговара на Наполи, а не и на Јувентус.
Не дека Јуве вчера ќе тепаа 1000%, имаа поголеми шанси за тоа, во форма се, немаат пораз сеуште, Наполи се уморни, ама ни тоа реално денес не им гарантира победа, поготово не на таков терен каде последниве неколку гостувања и не поминувале нај-нај.

Како и да е, одлагањето на натпреварот е направено на глуп и несериозен начин за првенство кое сака да си го поврати оној сјај од порано, никој не го негира тоа но и не треба одма под дифолт да се фрла со дрва и камења кон Наполи, не верувам да се до толку па и полицијата да ја натераат да се огласи за одлагањево и тоа да го подржи.

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
  • Ми се допаѓа
Reactions: Xak
Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
Погоре бев сериозен, ако имаат основа Јуве да побараат 3 бода нека побараат, т.е., ако имаат основа тоа да го направат и ќе го направат, не може некој туку така да им одлага натпревари и кога ќе му прдне да им ги тутне со тоа што истото ќе му одговара на Наполи, а не и на Јувентус.
Не дека Јуве вчера ќе тепаа 1000%, имаа поголеми шанси за тоа, во форма се, немаат пораз сеуште, Наполи се уморни, ама ни тоа реално денес не им гарантира победа, поготово не на таков терен каде последниве неколку гостувања и не поминувале нај-нај.

Како и да е, одлагањето на натпреварот е направено на глуп и несериозен начин за првенство кое сака да си го поврати оној сјај од порано, никој не го негира тоа но и не треба одма под дифолт да се фрла со дрва и камења кон Наполи, не верувам да се до толку па и полицијата да ја натераат да се огласи за одлагањево и тоа да го подржи.
и треба да го сторат тоа,зошто мечот се одложи на НЕВИДЕНО !

кога првпат видов за одлагањето,а тоа беше претпладне одма проверив неколку метеоролошки сајтови каде немаше никаква најава за невреме......Наполи треба да биде казнет и поригорозно заради ова(одигрување пред празни трибини) зошто самоволно (демек градските власти не дозволиле - ПИХ) откажуваат натпревар од официјален карактер,а нема вистински причини за тоа(освен не-спортски),ако не гарантираат за стадионот тогаш како воопшто пуштаат 60 илјади фанови на секој натпревар ?? нека си го ограничат на 30тина за колку што можат да гарантираат(не зборам само за овој одложениот натпревар,ами за воопшто сите натпревари)

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.497
Поени од реакции
14.942
Официјално Михајлович е отпуштен од тренерското место на Фиорентина, експресно на негово место е назначен Делио Роси
http://www.tuttosport.com/calcio/serie_a/fiorentina/2011/11/07-153640/Mihajlovic esonerato. Fiorentina a Delio Rossi
Редно беше, дури ова е и задоцнет потег. Фиорентина сигурно има состав на рамниште на Удинезе, само што додека овие се борат на врвот, Фиорентина со овој тренер ќе се бореше за опстанок. А и добра замена донесоа, може Роси да им обезбеди Европа...

Ивица ЈМК

Forza Juve Per Sempre!!!!
Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
ете и вашиот спортски директор Марота изјавил дека добро постапиле што го одложиле мечот, што дигате фама сега ... па на крај на краишта зборувате како Јуве доколку го одиграл мечот вчера сигурно ќе победил ... кој кретенизам ... ти @ИвицаЈуве или како беше, ти бладаш нешто изгледа ???

... а кога постирате слика тука во оваа тема од наслов од Тутоспорт ми се иде да повратам а камоли да читам ...
што бладам бе?????Кажи дали беше фер тоа што наполитанките го направија?????И оправете си го тимот таму не дрндај тука за јуве,има кој да се грижи за Јувентус.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.897

Поради големото невреме во Италија, дербито помеѓу Наполи и Јувентус, како и средбата на Интер со Џенова беа одложени.
Раководното тело на Серија А ги објави новите датуми за одигрување на овие средби.
Наполи ќе го пречека Јувентус на 29. ноември, додека Интер ќе гостува во Џенова на 13. декември.

Овие комшиките ако се извлечат добро ќе биде :icon_lol:
3,7,11,13,18,21,23(1коло) густо густо :pos: а оние пак 3 дерби за 9 дена :icon_lol: сега му е мајката мафија ради:drk:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom