Тоа неможеш да знаеш, но сигурно на Јувентус повеќе му одговараше да се одигра вчера. И тутоспорт е весник како и кориере и газета ако не ти се допаѓаат сликите не мора да ги гледаш.ете и вашиот спортски директор Марота изјавил дека добро постапиле што го одложиле мечот, што дигате фама сега ... па на крај на краишта зборувате како Јуве доколку го одиграл мечот вчера сигурно ќе победил ... кој кретенизам ... ти @ИвицаЈуве или како беше, ти бладаш нешто изгледа ???
... а кога постирате слика тука во оваа тема од наслов од Тутоспорт ми се иде да повратам а камоли да читам ...
Не е Јувентус тука тој што треба да бара и да дава, си има процедура кој треба да го направи тоа. Не е проблемот во тоа што беше одложен натпреварот, проблемот е во дрскоста на самиот клуб потпомогнати од општината сами да одлучуваат, па дури да не ја известат и FIGC, кај го има тоа, ако прават сите вака како Наполи незнам во кој правец би одел фудбалот.Па нека бараат ондак Јуве службен резултат, што чекаат ? 3 бода гага од ваков терен и те како добро ќе им дојдат.![]()
Прво никој не побара службени бодови ние не плачиме како некој па да ги добиваме работите по административен пат, али скандалозно е да се одложи меч и при тоа да бараш термин каде што само на Наполи каде што му одговара на 14 декември бидејќи ќе ги завршеле натпреварите во ЛШ и сега ниту јас ниту ти знаеме дали клубот бил замешан или не! Ако они не се способни да организираат натпревар не е крив ниту Јувентус ниту некој други клуб, е сега не им е прв пат таму да имат 70 000 навивачи па да не можат да ги контролираат.Дај ти се молам кажи ми каква врска има ова со фудбалскиот клуб Наполи па они да бидат казнети со тоа што ќе го загубат овој меч службено ?
Дека е скандалозно одлагањето на мечот, да, е, ама тоа нема никаква врска со овој фудбалски клуб, други институции од Неапол решиле мечот да не се игра така да не се бламирајте со барање на службени бодови бидејќи основа за тоа нема.
Затоа се таму каде што се во фудбалска Европа.
Така е.Прво никој не побара службени бодови ние не плачиме како некој па да ги добиваме работите по административен пат
Нема многу полемика тука, 0-3 службен резултат и чао пријатно.
поштено ќе биди ако му се доделат бодовите на Јувентус,а Наполи нека си одмараат до в година...
Вака сега ние дебатираме за клубовите, прво јас и ти или некој други што побарал нас никој не, прашува јас потенцирав дека Јувентус официјално такво нешто не побара и за мене што е легитимно пошто Јувентус не плачи и победите ги добива на терен! А ние можеме тука да посакаме СЕ! Ама нема!Така е.
![]()
Доколку имаат основа Јуве да бараат службени 3 бода, ќе ги бараат одма, не се секирај ти, и било кој клуб на планетава ова ќе го направи поготово ако планираат да ги стават да играат у згуснат период со тешки гостувања, башка и можат да им се повредат клучни играчи а сега се скоро и комплетни.Вака сега ние дебатираме за клубовите, прво јас и ти или некој други што побарал нас никој не, прашува јас потенцирав дека Јувентус официјално такво нешто не побара и за мене што е легитимно пошто Јувентус не плачи и победите ги добива на терен! А ние можеме тука да посакаме СЕ! Ама нема!
Ете пак во некој случај федерацијата испадна фер и даде термин да се игра на 29 овој месец! Али што беше скадалозна вчерашната одлука беше! Понатака нема што да се коментира!Доколку имаат основа Јуве да бараат службени 3 бода, ќе ги бараат одма, не се секирај ти, и било кој клуб на планетава ова ќе го направи поготово ако планираат да ги стават да играат у згуснат период со тешки гостувања, башка и можат да им се повредат клучни играчи а сега се скоро и комплетни.
Meне токму повредите и ми се тема на муабет. Што правиме ако на 29 ти Ноември или 14 Декември (кога и да се игра мечот), во Јуве биде повреден некој играч. Дали ќе може и тие да го одложат мечот на своја рака со некој безвезен изговор од типот " се претпоставува дека вечер ќе има магла па не може да полетаме" ?Доколку имаат основа Јуве да бараат службени 3 бода, ќе ги бараат одма, не се секирај ти, и било кој клуб на планетава ова ќе го направи поготово ако планираат да ги стават да играат у згуснат период со тешки гостувања, башка и можат да им се повредат клучни играчи а сега се скоро и комплетни.
и треба да го сторат тоа,зошто мечот се одложи на НЕВИДЕНО !Погоре бев сериозен, ако имаат основа Јуве да побараат 3 бода нека побараат, т.е., ако имаат основа тоа да го направат и ќе го направат, не може некој туку така да им одлага натпревари и кога ќе му прдне да им ги тутне со тоа што истото ќе му одговара на Наполи, а не и на Јувентус.
Не дека Јуве вчера ќе тепаа 1000%, имаа поголеми шанси за тоа, во форма се, немаат пораз сеуште, Наполи се уморни, ама ни тоа реално денес не им гарантира победа, поготово не на таков терен каде последниве неколку гостувања и не поминувале нај-нај.
Како и да е, одлагањето на натпреварот е направено на глуп и несериозен начин за првенство кое сака да си го поврати оној сјај од порано, никој не го негира тоа но и не треба одма под дифолт да се фрла со дрва и камења кон Наполи, не верувам да се до толку па и полицијата да ја натераат да се огласи за одлагањево и тоа да го подржи.
Редно беше, дури ова е и задоцнет потег. Фиорентина сигурно има состав на рамниште на Удинезе, само што додека овие се борат на врвот, Фиорентина со овој тренер ќе се бореше за опстанок. А и добра замена донесоа, може Роси да им обезбеди Европа...Официјално Михајлович е отпуштен од тренерското место на Фиорентина, експресно на негово место е назначен Делио Роси
http://www.tuttosport.com/calcio/serie_a/fiorentina/2011/11/07-153640/Mihajlovic esonerato. Fiorentina a Delio Rossi
што бладам бе?????Кажи дали беше фер тоа што наполитанките го направија?????И оправете си го тимот таму не дрндај тука за јуве,има кој да се грижи за Јувентус.ете и вашиот спортски директор Марота изјавил дека добро постапиле што го одложиле мечот, што дигате фама сега ... па на крај на краишта зборувате како Јуве доколку го одиграл мечот вчера сигурно ќе победил ... кој кретенизам ... ти @ИвицаЈуве или како беше, ти бладаш нешто изгледа ???
... а кога постирате слика тука во оваа тема од наслов од Тутоспорт ми се иде да повратам а камоли да читам ...