Џони Вајсмилер
Don't share my food
Мене ме интересира дали можеш да ми најдеш линкови со овие правила, затоа што со свои уши го имам слушано Гоце Попев како ги толкува поинаку. Не е дека не ти верувам да се разбереме. Само сакам да ги прочитам, што е во домен на убедување а што се суди задолжително?
Вака другар..друга е работата во практика, а друга е во теорија....јас не ти го напишав тоа дотолку концизно и совршено како што е напишано во книгата но проблемот е тоа што не се суди секогаш според книгата и се калкулира во зависност од резултатот,времето,екипите и целокупните околности на натрпеварот..во овој случај и да свирнеше пенал главниот судија ќе се вадеше со тоа дека имало рака во шеснаесетникот, но и вака рпавилно постапи со тоа што таа рака и немаше некоја влијание врз играта и моментот...многу битен сегмент на фудбалскиот судија е како ќе изреагира во секундата во било кој момент бидејќи баш тој момент може да биди критичен за неговата кариера и за него воопшто.....можиш да одиш на ffm.com.mk и да прошараш низ страната за ПФИ бидејќи моментално ме мрзи да ги барам..поентата ми е дека судијата неможе секогаш туку така да свирни пенал во секој контакт во шеснаесетникот!