Serie A 2010/2011

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Serie A?

• Вкупно гласачи
    417
Мене ме интересира дали можеш да ми најдеш линкови со овие правила, затоа што со свои уши го имам слушано Гоце Попев како ги толкува поинаку. Не е дека не ти верувам да се разбереме. Само сакам да ги прочитам, што е во домен на убедување а што се суди задолжително?

Вака другар..друга е работата во практика, а друга е во теорија....јас не ти го напишав тоа дотолку концизно и совршено како што е напишано во книгата но проблемот е тоа што не се суди секогаш според книгата и се калкулира во зависност од резултатот,времето,екипите и целокупните околности на натрпеварот..во овој случај и да свирнеше пенал главниот судија ќе се вадеше со тоа дека имало рака во шеснаесетникот, но и вака рпавилно постапи со тоа што таа рака и немаше некоја влијание врз играта и моментот...многу битен сегмент на фудбалскиот судија е како ќе изреагира во секундата во било кој момент бидејќи баш тој момент може да биди критичен за неговата кариера и за него воопшто.....можиш да одиш на ffm.com.mk и да прошараш низ страната за ПФИ бидејќи моментално ме мрзи да ги барам..поентата ми е дека судијата неможе секогаш туку така да свирни пенал во секој контакт во шеснаесетникот!

Иначе да те информирам јас сум фудбалски судија и полагав дури пред една година за категорија...20 прашања беа во тестот и да ги постирам тука во форумот 5 ако договорите точно што гледате сите фудбал тука јас ќе го избиршам профилот..да знаете само уште какви правила и ситуации постојат што и се свират и не се свират..ехе!

Кој регион судиш или општинска ?

Ќе ти кажам едно нешто за нашава си државичка а и пошироко..за да успееш како судија, треба да играш како што ти кажуваат тие над тебе ...секогаш успевале судиите што местат !!
Ако играш чесно и по правила, тешко да успееш ..односно да одиш некој ранг погоре.

Ќе ти кажам едно нешто за нашава си државичка а и пошироко..за да успееш како судија, треба да играш како што ти кажуваат тие над тебе ...секогаш успевале судиите што местат !!
Ако играш чесно и по правила, тешко да успееш ..односно да одиш некој ранг погоре.
Абе кај нас можеш и да изедеш ќотек. Остај таа работа, во Македонија тешко е да бидеш судија:toe:

Судам и регион и општинска....додуша општиснка лига е задолжително ....а за второто комплетно си во право бидејќи таква ние државата:toe:..додуша кај нас нема судии што местат ,тоа го прават само екипите а тешко скоро никогаш кај нас во МКД се нема случено да мести судија бидејќи за местење играчите се полесни да ги поткупиш!

--- надополнето ---

Абе кај нас можеш и да изедеш ќотек. Остај таа работа, во Македонија тешко е да бидеш судија:toe:

Зависи во кои делови од државата наша се игра натпреварот..ако се сите како Прилепчани отиде јабана фудбалот....

Судам и регион и општинска....додуша општиснка лига е задолжително ....а за второто комплетно си во право бидејќи таква ние државата:toe:..додуша кај нас нема судии што местат ,тоа го прават само екипите а тешко скоро никогаш кај нас во МКД се нема случено да мести судија бидејќи за местење играчите се полесни да ги поткупиш!
Жива вистина е, клубовите договараат не им требаат судии. Заради ова престанав да гледам пред некоја година, а инаку бев редовен на утакмици во сите лиги дури и на тренинзи одев онака да гледам...

Но тоа е друга тема...

[/COLOR]

Зависи во кои делови од државата наша се игра натпреварот..ако се сите како Прилепчани отиде јабана фудбалот....

Кривогаштани, Обршани, Мало Коњари, Големо Коњари ! :)

туку дај некој нека отвори една тема за Судии и Фудбалски Правила да не ја валкаме темава ..

Сте ја утнале темата за судии, местење, договарање и слично.

Повеќе во фан клуб: Јувентус. :wink:

--- надополнето ---

П.С Ќе ги замолам модераторите да го префлат оф-топикот во соодветната тема.

Благодарам.

Пријатно.

@Smert каде си бе момче??? како беше онаа сликата на Спалети со 4-те прста??
еве една нова, повторно 4-ри прста:pos:

2mbq5j.jpg

@Smert каде си бе момче??? како беше онаа сликата на Спалети со 4-те прста??
еве една нова, повторно 4-ри прста:pos:

2mbq5j.jpg

Ма боли ме курац и да бидат пет прста на наредна утакмица, сезонава гајле ми е за Рома, во моментов битен е Милан, мора да се победи против Милан за 2 недели и да се престигне на табелата. Ако треба и 10 утакмици да се изгубат по ред од Рома, само да се освои скудето. Како контраст на ова, еден дечко има изјавено дека би ги изгубил сите други утакмици во сезоната само да го победи два пати Лацио. Значи би испаднал во Серија Б само да го победи два пати Лацио вио сезона. Дечкото изгледа има некаков комплекс.

Иначе имавте ненормална среќа вчера, прво полувреме Рома беше фудбалски прегазена, штета што тоа не се реализираше и резултатски. Во второто полувреме со влегувањето на Менез и Вучиниќ Рома играше подобро отколку во првото и според мене двата тима беа изедначени во второто полувреме. Два пенала, по еден на двете страни, после грешка на Раду и ете ти 2:1. При тој резултат Лацио имаше уште 2-3 шанси кои не беа искористени. Да заклучиме, Лацио имаше неколку шанси од кои искористи само една, а Рома имаше две кои ги искористи, така да може да се каже дека е заслужена победата. Честито нека ви е и со среќа понатаму, знам колку му се радувате на купот :) Али тоа е, мора да се освои барем нешто кога не може трофеј во Европа :)

Не се бламирај и сам знаеш дека на крај ќе завршите позади Рома :wink:

Kолку вредноста на мојот аватар :wink:

Од почетокот на сезонава цело време читам тука дека ќе падне Лацио, ама еве никако да падне.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom