Serie A 2010/2011

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Serie A?

• Вкупно гласачи
    417
Тој Мело, фејлот невиден... Тој нека дојде... Ни сами не сте свесни какво ѓубре имате у екипа. Каков очај му беше изјавата на почеток на сезона кога сам праша “Сега колку вредам, а?“
Као, пуздер направи со игрите, па ќе се курчи уште... И Киелни го мрзам ко карактер, пргав, никаков, ама одличен во дефанзива, тоа што треба... Топ играч, стварно. : )

Не знам сеа зошто на темава го грабнав Мело, али ете, ми тежело од негде и иам чувство дека безвезе го фалите, едноставно преценет е ко играч. Сисоко (ако му подаде вчера на Салихамиџич додека се загреваше) да добива повеќе шанса може и повеќе ќе покаже. Нема мотив човекот, у секоја трампа го ставаат... :)

Глеам за пеналот од вчера зборите.... Стварно ќе ја рогнеше Бово (или кој и да беше), него му паѓаше на нога. Кире не го перцепирате многу, али убаво кажа, некој од позади го сопна, па овој затоа изгуби рамнотежа и му удри у рака на тој начин. Не беше пенал тоа, искрено. Се слагам со ИоСоно, не ми се јасни за од федерација италијанска околу истрагиве и сл. Може за некоја друга ситуација на мечот, али тоа не се суди...

Денес требаше на Маикон да му свирнат пенал, коа ја чукна со рака, така? (може не треба да ви отварам уста со муабетов, али ај) Ако беше до гол-аут линија и немаше играч на Бари у радиус од 10 метра :)

Мое мислење... Али и да ви свирнеа пенал, не е до тоа бе луѓе... Друго мањка у овој Јуве, Буфон кога го гледам мене ми се плаче, а кујзнае него како му е... Греота...
Треба јак ремонт кај вас летово, со надеж дека ќе бидете у топ 4 за нешто повеќе кеш од ЛШ.

Не мора да чујам од навивач на Јуве, си има суд, си има снимки. Се работи за докажана шема на местење. Ако некогаш во иднина се докаже нешто за било која друга екипа, вклучително и Интер, нема проблем. Јас барем лично, нема да викам дека црното е бело.

Се дотогаш ова останува во домен на судиски грешки. Има еден куп екипи кои во одделни сезони биле повеќе пати оштетувани. Може да е завера. Може да е грешка. Може Морганти да чека пари од кладилница. Може Морати да стои зад се. Може да се илуминатите.

Се си е тоа гимнастика за умот. Но факт е една работа: Јувентус не се бори за титула, и со оваа екипа нема шанси да се бори и со златно судење. Во битката за титулата, кај Милан и Интер (и Наполи) горе долу е нормално судењето. Еднаш ќе ги заебат едните, еднаш другите. Еднаш ќе ги помогнат едните, еднаш другите. Судиите не го решаваат скудетото оваа година.
Небитно дали ќе го решат скудетото, сепак убеден сум дека ќе не исфрлат од трката за ЛШ. Како што реков, ако не одговара веќе некоја екипа за тие лакрдии и ако од таа страна е се чисто, тогаш бе забрани му да суди до крај на живот и завршена приказна. Тие негови грешки тимот го чинат милиони евра на крајот на сезоната и премалку е да добие суспензија од 2-3 натпревари. Или на крајот нека ја покрие загубата на Јуве при евентуално неиграње во ЛШ па нека греши до мила воља.

--- надополнето ---

Тој Мело, фејлот невиден... Тој нека дојде... Ни сами не сте свесни какво ѓубре имате у екипа. Каков очај му беше изјавата на почеток на сезона кога сам праша “Сега колку вредам, а?“
Као, пуздер направи со игрите, па ќе се курчи уште... И Киелни го мрзам ко карактер, пргав, никаков, ама одличен во дефанзива, тоа што треба... Топ играч, стварно. : )

Не знам сеа зошто на темава го грабнав Мело, али ете, ми тежело од негде и иам чувство дека безвезе го фалите, едноставно преценет е ко играч. Сисоко (ако му подаде вчера на Салихамиџич додека се загреваше) да добива повеќе шанса може и повеќе ќе покаже. Нема мотив човекот, у секоја трампа го ставаат... :)

Глеам за пеналот од вчера зборите.... Стварно ќе ја рогнеше Бово (или кој и да беше), него му паѓаше на нога. Кире не го перцепирате многу, али убаво кажа, некој од позади го сопна, па овој затоа изгуби рамнотежа и му удри у рака на тој начин. Не беше пенал тоа, искрено. Се слагам со ИоСоно, не ми се јасни за од федерација италијанска околу истрагиве и сл. Може за некоја друга ситуација на мечот, али тоа не се суди...

Денес требаше на Маикон да му свирнат пенал, коа ја чукна со рака, така? (може не треба да ви отварам уста со муабетов, али ај) Ако беше до гол-аут линија и немаше играч на Бари у радиус од 10 метра :)

Мое мислење... Али и да ви свирнеа пенал, не е до тоа бе луѓе... Друго мањка у овој Јуве, Буфон кога го гледам мене ми се плаче, а кујзнае него како му е... Греота...
Треба јак ремонт кај вас летово, со надеж дека ќе бидете у топ 4 за нешто повеќе кеш од ЛШ.
Пишував вчера за ова. Јуве сега не е толку моќен па да направи пресврт и покрај некоја судиска одлука која го оштетила и на крај да рече "пак не ми суди пенал". На јуве сезонава му играат голема улога такви "ситници" и крајниот резултат му зависи од нив. Бод во Палермо ќе беше голем како планина. Можеби ќе им дадеше дотатен мотив за другиот дел од првенството, можеби ова, можеби она... Сега останува само да нагаѓаме што би било кога би било.

Овие Јувенташиве ми се најинтересни, со исклучок на Бјанконеро и 2-3ца кои барем знаат што зборат. А од тој фан клуб, дечково подоле треба признание да добие од Кајгана за најбрзо менување на мислење во рок од 2 минути.

Повелеле:

ДЕМОНСФАЛЛ напиша:
Браво за Буфон !!! се гледа дека е во срце Јувентин.А за другово одлично се надевам дека Манигнер ке биде продаен ...

Добра теза, издржана, нели?

KikoMC напиша:
Воопшто нема потреба од продавање на ниту еден голман, освен ако Манингер не побара сам трансфер.

И по прашањево си мислиш дека ќе ти даде некоја опасна контра-реплика и следи ова:

ДЕМОНСФАЛЛ напиша:
да се сложувам со тебе знаеме лани што се деси и буфон и манингер и кименти беа повредени ако добро се секавам

И то.:)

П.С. Извинете за ОТ, ама морав.

Друже вчера 100 страни се напишаа заради ова,да не отвараме пак дискусија.Пенал имаше.
Повели во фан клуб Јуве имаш клип,слики кај што ќе видиш дека никој него сопна,туку намерно си ја удри со рака

Дека имаше пенал потврди и тренерот на Палермо Делио Роси и претседателот на судиите Марчело Ничи

Hacket Man, овие судииве не ги ебаваат ни 2% твоите правила за игра со рака у шеснаесетник а? Нцнцнцнц...

aии абе овој Киву будала бил.. сеа видов на гоал хахаа како го удри онака чисто из љубави :)

aии абе овој Киву будала бил.. сеа видов на гоал хахаа како го удри онака чисто из љубави :)
Остај тоа има и втора епизода: Остави сузе за крај... :pos2:
Читни кај нас во фан-клуб...

Hacket Man, овие судииве не ги ебаваат ни 2% твоите правила за игра со рака у шеснаесетник а? Нцнцнцнц...
Абе што да ти кажам освен дека се глупирате сите .. немало влијание на играта, ќе му паднела на нога .. абе и на к*р да му паднела важно ја удрил со рака и тоа ти е чист пенал. Ама нели вие интерашите си бркате по свое и никој неможе ништо да ви докаже. Гледате на вас да ви одговара и стално да се одело контра иако не сте прави. Не вреди да се расправам повеќе со вас, пошо неможе човек да излезе на крај!!

Абе што да ти кажам освен дека се глупирате сите .. немало влијание на играта, ќе му паднела на нога .. абе и на к*р да му паднела важно ја удрил со рака и тоа ти е чист пенал. Ама нели вие интерашите си бркате по свое и никој неможе ништо да ви докаже. Гледате на вас да ви одговара и стално да се одело контра иако не сте прави. Не вреди да се расправам повеќе со вас, пошо неможе човек да излезе на крај!!
А овие шо ги напишале правилата и тие се Интераши или...?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom