Serie A 2010/2011

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Serie A?

• Вкупно гласачи
    417
IOsono експерт за пенали .. дали влијае или не си играл со рака во шеснаесетник, а играње со рака не е дозволено во фудбалот. Било каков контакт со рака треба да се суди, освен ако ја удри со рака а притоа раката му е залепена за телото.
ОК, имам едно прашање ама сериозно да ми одговориш:

Ти постирав линк со правила за досудување пенал, така? Дали сериозно мислиш дека за 5 минути го составив текстот на англиски, направив сајт, го регистрирав на сервер, го објавив, само за да те излажам тебе?

Точно тоа ми е поентата: повеќето таму на фан-клубот треба да ги разлистаат правилата, а не да ги толкуваат по потреба. Колку жестоко се бранеше ставот дека тоа не било фаул за сега одеднаш да еволуираат :) Се фаќа страна и се брани се без разлика дали им постираш правило, дали им црташ слика, ништо не помага...

Еве Неразуро вика дека она било пенал и јас се согласувам ако е намерно играњето со рака. Ако судијата оценил дека не е намерно, тогаш не е пенал, зошто не влијае на играта. Тоа е тоа...
Абе јас, ти или било кој може да кажеме што сакаме и како ни одговара ама ако тоа од Тони било окарактеризирано како фаул над голманот, значи се држи до тој критериум и такви се правилата според некој меродавен односно судиите во Италија. Затоа ми е чудно како во денешниов случај тоа не беше критериум и му беше дозволено на Палермо да го удвои водството. Не може така за едни мајка за други маќеа.

Od kaj znaes kakov ke ebse tekot na igrata????Moze 2-2 ke bese na poluvreme,taka???
Брат, те разбирам, ама смешно е верувај, две минути се во прашање, имавте 60 и кусур да изедначите...

Грешка си, пеналот не го досудија на 2-0, неколку минути подоцна веднаш дадовте гол. Ништо не менува резултатски.
Голот беше две минути подоцна затоа што Палермо ја изнесоа топката од шеснаесетникот после жолтиот картон на Маркизио.

Dali ke vikase vaka ako vo 30 minuta ne vi se dosudese penal vo nedelata i izgubevte?????

Прво им се досуди НЕпенал на Палермо ... Јбг , не сме криви шо ХУЛИОНЕ е ЗАКОН :D

пс: Не се секирај против Интер ке играте ко препородени ...и вие и Рома Мердашите ....

2-1,2-2 па макар и 2-3 нема да сменат многу , јувентус се многу бедни сезонава,.Лани се крстеа во Диего оваа година во Красич но мора да сватите дека со еден играч неможе да се постигне многу,во тимот имаат многу играчи кој не заслужуваат да играат фудбал а камо ли да освојат нешто,,, прост пример ти е Милан беа бедни купија цел тим од 11 души од кој 5-6 врвна класа играчи ,сменија тренер кој има голем потенцијал и сега се први на табела.Јувентус што направи последниве години ? ,, додека не превземат поголеми чекори во реконструкција на тимот уште долго време ке се борат за 4 место ,квалификации за лига шампиони.Реално гледано , така е.

Ах бе, златен Амаури го дадовте за овој Матри, 18 милиони дури...
Како ја шутна топката кога искочи сам, ни во 4 Македонска лига не шутираат така, а не па играч платен 18 милиони.

Почни да гледаш фудбал па дојди да пишувам во подфорум за фудбал.

Овие фановите на Интер, многу паметни стана во скоро време.

Друже, една шанса не значи дека мора да се реализира и дека е нов мора да погоди и бидејки не погоди е лош трансфер.
Вакви како тебе стварно ми се сера. Се кажеш сега оти се заебаваш, ама во моментов те читам и гледам како се глупоираш. Матри изигра многу подоборо од Амаури што играше цела сезона, знае да се движи и да влегува во шанси, Амаури тоа не ни го правеше (освен фаул у напад).
Да не зборам понатаму, се гледа колку пратите.

Dali ke vikase vaka ako vo 30 minuta ne vi se dosudese penal vo nedelata i izgubevte?????
Аман бе, нема што да викам: не беше во 30 минута, беше 15 минути пред крај, на 2-2.

Размисли малку, викаш дека ако ви досуделе пенал можеби ќе било 2-2 заради тие фамозни две минути. Што има веројатност, признавам. Исто така има веројатност дека ќе го промашевте пеналот и немаше повеќе да направите шанса за гол и полувремето ќе завршеше 2:0. Не можеме да правиме што би било кога би било муабети...

Не се бунам ништо ако мислат дека е намерна играта со рака ондак е пенал. Тие тврдат дека и намерно и ненамерно, влијаело или не влијаело на игра, се е пенал. Затоа им пишав дека правилата не се баш такви. Иако јас сум за се да биде пенал и да нема тупење :)

Дали е ова пенал? (1:25)

Овие фановите на Интер, многу паметни стана во скоро време.

Друже, една шанса не значи дека мора да се реализира и дека е нов мора да погоди и бидејки не погоди е лош трансфер.
Вакви како тебе стварно ми се сера. Се кажеш сега оти се заебаваш, ама во моментов те читам и гледам како се глупоираш. Матри изигра многу подоборо од Амаури што играше цела сезона, знае да се движи и да влегува во шанси, Амаури тоа не ни го правеше (освен фаул у напад).
Да не зборам понатаму, се гледа колку пратите.
Матри е добар играч, подобар од Амаури (а кој не е :pos:)

--- надополнето ---

Дали е ова пенал?
Војни имаше за оваа ситуација :pos:

кога веќе се боцкаме, дали било или не.....
pretty fly for a white guy!

Аман бе, нема што да викам: не беше во 30 минута, беше 15 минути пред крај, на 2-2.

Размисли малку, викаш дека ако ви досуделе пенал можеби ќе било 2-2 заради тие фамозни две минути. Што има веројатност, признавам. Исто така има веројатност дека ќе го промашевте пеналот и немаше повеќе да направите шанса за гол и полувремето ќе завршеше 2:0. Не можеме да правиме што би било кога би било муабети...
Ne me svati.ti vikam u 30 minuta da ne dosudea penal,karikiram sea,i da izgubevte 1-2 dali ke vikase da bil penalot ke smenel mngu od tekot na igrata????

Почни да гледаш фудбал па дојди да пишувам во подфорум за фудбал.
Не сум јас крив ако си ти слеп или незнаеш да дочиташ некој пост, извини вака.

boy%20at%20movies%20eat%20popcorn.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom