Serie A 2010/2011

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Serie A?

• Вкупно гласачи
    417
Стално се нервозни. Пеналот не е проблем пишав и прееска, секој допир на топка со рака може да се дискутира и да се бара пенал. Ама дали ја запримети ситуацијата со „лактот“? Пред некое коло Де Санктис доби здрав лакт по што им беше поништен гол, полудеа по форумов. Ни со слики, стрелки и цртежи не можевме да ги убедиме дека голманот е удрен. За дадената прилика се измисли ново правило, дека голманот задоцнил во скокот и се акнал во Лука Тони кој не бил крив што бил висок. Татко му и мајка му биле криви. Тоа што постои правило дека голманот е неприкосновен во пет метри за истата прилика не важеше.

Денес бараат лакт од Миљачо при голот :pos2:

Irony rules in fan-club Juve :)
Koja ista prilika?

Иосоно не се буни за џабе она е типичен пенал..едноставно е играчот ја смире топката со помош на неговата рака и не смее да не се досуди но работата е тоа што Јувентус ионака постигна гол после тоа па бесмислено е што дотолку Јувенташите креваат паники!
Не се бунам ништо ако мислат дека е намерна играта со рака ондак е пенал. Тие тврдат дека и намерно и ненамерно, влијаело или не влијаело на игра, се е пенал. Затоа им пишав дека правилата не се баш такви. Иако јас сум за се да биде пенал и да нема тупење :)

^Па не е муабетот дека било нешто нерегуларно,туку дека во никој случај не заслуживте да победите (според мене) и место да плукате по судијата да си ја видите реалната ситуација во вашиот тим.Од управа преку тренер па до играчки кадар.Вакви ситуации имало милион пати и мислам дека џабе се праи непотребна фама на форумов за судиските грешки.
Без лутење

Стално се нервозни. Пеналот не е проблем пишав и прееска, секој допир на топка со рака може да се дискутира и да се бара пенал. Ама дали ја запримети ситуацијата со „лактот“? Пред некое коло Де Санктис доби здрав лакт по што им беше поништен гол, полудеа по форумов. Ни со слики, стрелки и цртежи не можевме да ги убедиме дека голманот е удрен. За дадената прилика се измисли ново правило, дека голманот задоцнил во скокот и се акнал во Лука Тони кој не бил крив што бил висок. Татко му и мајка му биле криви. Тоа што постои правило дека голманот е неприкосновен во пет метри за истата прилика не важеше.

Денес бараат лакт од Миљачо при голот :pos2:

Irony rules in fan-club Juve :)
Не е во тоа работата. Работата е што ако тоа од Тони е фаул над голманот на Наполи, тогаш е фаул и ова од Паљачо. ... или обратно :toe:

^Па не е муабетот дека било нешто нерегуларно,туку дека во никој случај не заслуживте да победите (според мене) и место да плукате по судијата да си ја видите реалната ситуација во вашиот тим.Од управа преку тренер па до играчки кадар.Вакви ситуации имало милион пати и мислам дека џабе се праи непотребна фама на форумов за судиските грешки.
Без лутење
Abe da,palermo zasluzi da pobedi.4 sansi 2 gola.

Па и ставрно вие јувенташите ја претерувате понекогаш..добро ајде денес бевте оштетени но гледајте си ја малце и екипата не само овај ,туку и на секој можен натпревар судијата да го обвинувате..зарем не гледате дека немате никаква средина и Красич кутриот сам се труди нешто да направи..а Дел Пјеро со неговиот 30 и кусуро години мора да се враќа поназад за да ги креира акциите бидејќи Маркизио и Аквилани се неспособни за тоа..па она ситуацијата против Наполи кога ви го поништија голот беше најсмешното нешто што го имам прочитано дека требало да се признае голот на Тони ..мислам како што напиша Иосоно се измислило ново правило демек голманот се удрил во Тони итн.....глупости на кубен мислам

Da ne zboram za eden kup fauli so ne bea dosudeni.ali toa.Morganti koa sudi ni ebe mamata.so roma taka,sea taka.....so slednite pak taka.I ubavo rece Marotta."Sudiite ne sudat fauli nad krasic,iako se fauli,radi simuliranjeto so penalot"!!!!!!

Не е во тоа работата. Работата е што ако тоа од Тони е фаул над голманот на Наполи, тогаш е фаул и ова од Паљачо. ... или обратно :toe:
Точно тоа ми е поентата: повеќето таму на фан-клубот треба да ги разлистаат правилата, а не да ги толкуваат по потреба. Колку жестоко се бранеше ставот дека тоа не било фаул за сега одеднаш да еволуираат :) Се фаќа страна и се брани се без разлика дали им постираш правило, дали им црташ слика, ништо не помага...

Еве Неразуро вика дека она било пенал и јас се согласувам ако е намерно играњето со рака. Ако судијата оценил дека не е намерно, тогаш не е пенал, зошто не влијае на играта. Тоа е тоа...

IOsono експерт за пенали .. дали влијае или не си играл со рака во шеснаесетник, а играње со рака не е дозволено во фудбалот. Било каков контакт со рака треба да се суди, освен ако ја удри со рака а притоа раката му е залепена за телото.

Јас ќе ви кажам тука од судиски аспект дека очигледната ирга со рака се окарактеризирва како пенал...тоа што морганти не запримети е друга работа..топката паѓа и играчот на палермо елегантно си ја смирува топката со рака што не смее да не се свири...но ете Јувентус даде гол веднаш после тоа па и не гледам од каде толкава нервоза кај фановите на Јувентус само за еден недосуден пенал!
Сега сваќам, требаше да не ни досудат 2 пенали па да бидеме нервозни, 1 малку е :pos:

Ах бе, златен Амаури го дадовте за овој Матри, 18 милиони дури...
Како ја шутна топката кога искочи сам, ни во 4 Македонска лига не шутираат така, а не па играч платен 18 милиони.

Па и ставрно вие јувенташите ја претерувате понекогаш..добро ајде денес бевте оштетени но гледајте си ја малце и екипата не само овај ,туку и на секој можен натпревар судијата да го обвинувате..зарем не гледате дека немате никаква средина и Красич кутриот сам се труди нешто да направи..а Дел Пјеро со неговиот 30 и кусуро години мора да се враќа поназад за да ги креира акциите бидејќи Маркизио и Аквилани се неспособни за тоа..па она ситуацијата против Наполи кога ви го поништија голот беше најсмешното нешто што го имам прочитано дека требало да се признае голот на Тони ..мислам како што напиша Иосоно се измислило ново правило демек голманот се удрил во Тони итн.....глупости на кубен мислам
Вака сега брат,
Јас уште од лани се помирив со ситуацијата во Јуве и дека со нивниот играчки кадар толку им се можностите. Сезонава, на почетокот ми влеаја (лажна) надеж дека ќе ги биде ама многу брзо ми ја уништија таа надеж. Јас сум свесен дека се далеку од титула ама не се согласувам дека немаат шанси за ЛШ. Вакви судиски грешки многу ја менуваат работата за тим каков што е Јуве. Отсекогаш сум викал дека ако тимот е голем, не може ни судијата против нив. Во случајов, да беше Јуве доволно моќен ќе дадеше други два гола и ќе го свртеше мечот. Арно ама Јуве во моментов не е толку моќен за да може да се бори против судиски одлуки. Затоа мене лично ми боде очи недосудениот пенал со кој ќе извадевме за нас во моментов големи 2-2 а можеби во финишот ќе бркавме и 2-3.

IOsono експерт за пенали .. дали влијае или не си играл со рака во шеснаесетник, а играње со рака не е дозволено во фудбалот. Било каков контакт со рака треба да се суди, освен ако ја удри со рака а притоа раката му е залепена за телото.
Почни да гледаш фудбал па дојди да пишувам во подфорум за фудбал.

Затоа мене лично ми боде очи недосудениот пенал со кој ќе извадевме за нас во моментов големи 2-2 а можеби во финишот ќе бркавме и 2-3.
Грешка си, пеналот не го досудија на 2-0, неколку минути подоцна веднаш дадовте гол. Ништо не менува резултатски.

Грешка си, пеналот не го досудија на 2-0, неколку минути подоцна веднаш дадовте гол. Ништо не менува резултатски.
Od kaj znaes kakov ke ebse tekot na igrata????Moze 2-2 ke bese na poluvreme,taka???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom