Не го убија сигурно, Туку Аллах го дигна кон Себе. Аллах е Силен и Мудар!....Сурах 4 ред 157
ТУКА УЛОГА ИГРА ЗБОРОТ ..............ВОЗНЕСЕН ...ПОДИГНАТ .....
2 Царства 2 - ред 1 Еве што се случи кога Господ го ВОЗНЕСЕ Илија НА НЕБО во виор: Илија и Елисеј тргнаа од Галгал.
ИЛИЈА БИЛ НЕЛИ ЖИВ (но дали физички ) КОГА БИЛ ВОЗНЕСЕН
Евангелие по Марко 16 ред 19... А Господ Исус, откако им го рече тоа, се ВОЗНЕСЕ НА НЕБО и седна оддесно на Бога.
Дела на апостолите 1 ред 2 до денот кога се ВОЗНЕСЕ , откако ПРЕКУ Светиот Дух им даде заповеди на апостолите, кои ги беше избрал,
ред 9 - И кога го рече тоа, се ВОЗНЕСЕ пред нивните очи, и еден облак Го зеде од пред нивните погледи.
ИСТО КАКО ИЛИЈА ШО БИЛ ВОЗНЕСЕН ПРЕД ОЧЕВИДЕЦ ЕЛИСЕЈ
НО ШТО ТОЧНО ВИДЕЛЕ ?
Евангелие по Лука 24
ред 36 - И додека тие уште зборуваа за тоа, Сам Исус застана меѓу нив и им рече: „Мир вам!” ( пази никој не приметил дека однекаде дошол туку наеднаш се појавил )
ред 37 - А тие збунети и уплашени мислеа дека гледаат дух.
ред 38 - А Тој им рече: „Зошто сте збунети? И зошто се јавуваат СОМНЕЖИ во вашите срца?
ред 39 - Погледајте ги Моите раце и Моите нозе - Јас Сум Истиот! Допрете Ме и видете, зашто духот нема месо и коски, а како што гледате Јас имам.”
ред 40 - И кога го рече тоа, им ги покажа рацете и нозете.
ред 41 - А бидејќи тие од радост уште не веруваа, туку се чудеа, им рече: „Имате ли тука нешто за јадење?”
ред 42 - И Му дадоа парче печена риба и МЕД СО САЌЕ .
ред 43 - Тој го зеде и јадеше пред нив.
( ако било физичко тело физичко присуство тогаш и да јадел ....нели КРВ ДА МУ СЕ СТОРИ .....ама раните ушто не биле затворени ..........ќе имало крв насекаде )
ред 44 - И им рече: „Тоа се зборовите што ви ги зборував додека уште БЕВ ( МИНАТО СВРШЕНО ВРЕМЕ ) со вас, дека треба да се исполни сè што е напишано за Мене во Мојсеевиот Закон, во Пророците и во Псалмите.”
ред 45 - Тогаш им го отвори умот, за да ги разберат Писмата,
46 и им рече: „Така е напишано дека Христос треба да пострада и да воскресне од мртвите во третиот ден,
.
.
.
.
ШТО ЈАДЕЛ ИСУС
Книга мудри Соломонови изреки Пословици
16 - ред 24 Љубезните зборови се МЕД ВО САЌИ, сладост на ДУШАТА и лек на коските.
Евангелие по Јован 4 - ред 8 Зашто учениците Негови беа отишле во градот да купат храна.
ред 32 - Но Тој им рече: „Јас имам ДУШЕВНА храна за јадење, што вие не ја знаете.”
ред 34 Исус им рече: „Мојата ДУШЕВНА храна е да ја исполнувам волјата на Оној, Кој ме прати и да го завршам Неговото дело.
Евангелие по Јован 6 - ред 27 Работете не за ДУШЕВНА храна што се расипува, но за храна што останува за вечен живот, а што ќе ви ја даде Човечкиот Син, зашто Бог Таткото Го потврди Него за тоа!”
ред 55 - Зашто Моето ДУШЕВНО тело е вистинска храна, и Мојата крв - вистински напиток .
УСТВАРИ ЦЕЛО ВРЕМЕ ИМ ЗБОРЕЛА ЛИЧНОСТА ИСУС КОЈА БИЛА ВО БИОЛОШКОТО ТЕЛО НА ПРОРОКОТ ЕМАНУИЛ
..
.
.
Книга Јов 12 - ред 8 Земните гуштери ќе ти го протолкуваат тоа, РИБИТЕ во морето ќе ти раскажат.
риби - снаодливост во морето од народи , во морето од информации , фактор , значение
народни изреки ...Големите риби ги јадат малите ....ситни риби = небитни невлијателни непричински фактори
Книга Јов 37 - ред 19 Де, поучи ме што да Му речеме: не се СНАОЃАМЕ веќе заради темнината.
Петта Кнога Мојсеева - повторени закони Второзаконие 31 - ред 17 И тогаш Мојот гнев ќе се излее на него. Тогаш ќе ги оставам и ќе го скријам Своето лице од нив, за да бидат ГОЛТАНИ . ...........( ЌЕ СТАНАТ СИТНИ РИБИ НЕБИНИ ФАКТОРИ )