Sense8

• Креатор на темата Креатор на темата џимеј
  • Време на започнување Време на започнување
Ја мислам дека Лито и Номи не се ставени само ради квота којашто мора да биде исполнета и други мулти-култи причини. Верувам дека има и друга поента околу тоа зашто е таква комбинација од карактери кои го прават колективот али ова ми е више став којшто може и врска да нема.
Таа психосфера во којашто се сите ликови и таа групна свест, се комплетира со нивните уникатни и изолирани особини кои го создаваат „совршениот ум“ според дизајнот на Вачовски. Таков поларитет и диверзитет се забележува и во верувањата, интровертноста/екстровертноста и други темпераментни карактеристики, физичкиот изглед, стварите што им се свиѓаат и ред други работи.
Причината поради која на пример Рајли и Вил идат у пар, зашто Сан иде у комбинација со Ван Дам, зашто Вулфганг со Кала, а овие двајца се со спротивен сексуален поларитет од физичкиот изглед, е концепт за „комплетирана групна свест“.

Интересно, глумецов шпански ставиле актер со изразен сексапил па глуми геј во серијава.
Некако тоа ми е пренагласено, пренашминкано, пренабилдано..

Интересно, глумецов шпански ставиле актер со изразен сексапил па глуми геј во серијава.
Некако тоа ми е пренагласено, пренашминкано, пренабилдано..
Tренди е да има гејови во серии.
И по некој црнец/црнкиња со обратен стереотип.

Па секоја серија почна истото. Како калапот однапред утврден да е.
Тренди нека е, ама нека личат пореално малку.

Само шо ја изгледав прва епизода и е ултра досадна. Не ми изгледа како серија која може маратонски да се изгледа ќе мора лагано по една две епизоди дневно. Не сфатив кој со кој е поврзан ама уште првава епизода приметив дека сите се истра возраст и мислам дека тоа има некаква улога.
Корејката :pipi:

Ептен споро им е дејството у приказнава, но како и да е добра сезона :D

Немате утка со препоракиве за серии, секоја чест!

Ова беше тоа што ми фали да ја изгледам Six Feet Under до крај. SFU е супер квалитетна драма со одлични ликови, ама нема некој фактор што те тера и понатака да гледаш, да те копка што ќе се случи следно. Баш во Sense8 некако го добив тоа, супер драма (добро можеби не на рамниште со SFU), ама и ова со BPO, сенсатите и цела таа работа ти прави thrill и сакаш да гледаш уште и уште. Eдвај чекам нова сезона.

Еден флешбек додека чекаме нова сезона

Sense8.2016.Christmas.Special.720p.NF.WEBRip.x264.AC3-EVO
неам глеано

Супер беше и божиќново издание, цели два саати да си искулираш нараат.

Епизодите од втора сезона почнуваат од 5 мај. Јас едвај чекам.

Јас скроз имам заборавено се` од прва сезона. Го симнав специјалов за по колоквиумска и уште 3 дена ќе се чекаа. :D

Јас скроз имам заборавено се` од прва сезона. Го симнав специјалов за по колоквиумска и уште 3 дена ќе се чекаа. :D
И јас имав заборавено, ама ќе ти текне на се додека гледаш.

Ја дочекавме втора сезона! :jeeee:
Проверив, ги има епизодите по торенти, но јас од утре/заутре и се спремам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom