Сендвичи!

• Креатор на темата Креатор на темата mary_jane
  • Време на започнување Време на започнување
го сечам крајот од лебот и во него салама,кашкавал,крставички,патлиџан,сирење и со тоа мора и јогурт мх,мх

Ако освен пингвинот во фрижидер ( :icon_lol: ) начекам и нешто друго ондак иде вака:
Пилешко филе и кашкавал (сецкани на мали коцки),павлака и едно јајце се тоа го мешам,вадам плех сечам еден леб на кришки ги редам и ги покривам со смесата,малку кечап,оригано,ги ставам у рерна и за 5 мин почнувам да ги редам у стомак :icon_lol:
Доколку ме мрзи ова да го правам зимам крајшник (така поголем) мачкам мајонез,па саламче,па сиренце,краставичка и патлиџан (ова обично летно време),додека зимски период мајонез,ајвар,салама,сирење :icon_lol:

Сега се префрлам на тема за благо ми фали :icon_lol:

Ако некој сега ми донесе сендвич дома, откако се начитав на темава, ќе ми е вечен пријател и ќе му дадам да спие со жена ми - еден ден :)

Aјм хангри :(

И ја си го начукав што упаднав у подфорумов почнаа црева да ми играат :icon_lol:

Еурокрем на 2 кришки и трошки од беровско сиренце меѓу нив...мхмхмх...

Ти ова серизно:bilokojzbot::bilokojzbot::bilokojzbot::bilokojzbot: еурокрем и сирење??? не можам да замислам како е али браво

Моите се воглавно соодржат две кришки леП маргарин или павлака(да не е суво) и разноразни сувомеснати меса чајна,салама(строго пилешка),врат свински,кулен во (најубава комбинација) и кашкавал било каков,се служи со јогурт по можност да е Идеал Шипка пошто Битолскиот е за никаде
Летен сендвич се знае класиката леб патлиџан и сирење и е најубав со вода или сок на растварање Степ од лимон.

Две тенки парчиња леб(едното намачкано со кечап а другото со мајонез)меѓу нив парче сувомеснато(зависи што има)и кашкавал

моментно јас си го викам зимски сендвич значи смеса мајонез ајвар чадено пилешко и кашкавал сето тоа ставено во еден голем краишник од леб ммммммммммммммммммммммммммммммммммм

Лебче, салама, кашкавал, патлиџан, пршута и мајонез.

Ја обично ќе си стаам салама, краставичка, ќе намачкам со кремсир, патлиџанче настрана, чашка кока - кола и бутам :)

врат, кашкавал(растопен по вратот) краставици, кечап и мајонез,и кока-кола

Пола кило леб сечен во средина...внатре маргарин строго Добро утро,кашкавал 3-4 парчиња,пршута,чајна или некој друг сувомеснат производ исто 3-4 парчиња и томи мајонез одозгора....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom