Сендвичи!

• Креатор на темата Креатор на темата mary_jane
  • Време на започнување Време на започнување
Едно од најомилените јадења ever (thanks to the earl of Sandwich). Најчесто купувам оние како погачи - мали лепчиња залепени едно до друго како свет.две се доволни за еден оброк, ги сечам на половинки, измеѓу ставам маргарин (путер само со тост јадам), сувомеснато, кашкавал (битолски/кумановски мешан - најдобри се) и домата. Од сувомеснато најчесто врат или печеница, поретко чајна. Мајонез не, го баталив (само во салати го конзумирам).

најчесто си купувам, ама се десило некад да си напраам или да ми напраат блиски приајтели/ки. :) најчесто има едно лепче ко за тост мегу него сланина, кашкавал, марула и мајонез и уште едно лепче од другата страна... м....м..м.... :)

Сега си направив еден сендвич со обичен бел леб, туршија, кашкавал и печеница да ми оди во комбинација со пивото и пивскиот стомак. Шо да прам естета сум.:pos:

sendvici kaj bombata vo bitola ela da probate dobar e i cicko stoilko vo skopje ama bombata e hitt mislam deka legendarni mu se tostovite i sendvicite cela bitola od kaj nego kupva

добро топло лепче, врат, кашкавал, го ставам во микрото го топлам додека не се разлее кашкавалот, порција помфрит со ного сирење

Мој сендвич стандард сега ќе го пишам, а за тие летно време зимно друг пат.
Зимате округло лепче и го пуните со слама краставички патлиџанче сиренце може и кашкавал после и некој друг зеленчук. Абе тоа сочно колку ќе биде немате појма

Си зиам најчесто тост со компири, шунка и кашкавал.
Понекад мајка ми прави и домашни и мислам дека се поубави.
А некад знам и сам да си направам еден вид сендвич: ќе исечам пола леб, ќе го расечам, и ќе го наполнам, некад со ајвар и сирење, некад со маргарин, сирење и патлиџани/краставички(зимно време од туршијата зиам).

Ја користам оваа прилика да ги поздравам Акаша, ImperatoR и Scarface34!

Attachments

• salty-30.jpg
    salty-30.jpg
    135,1 KB · Прегледи: 46
Znaci vaka pravis palacinka ali da bide podebela i vnatre majonez , obavezo domat , vrat ili slicno ali najdobro e spored mene so onaa Ptujska salama mislam slovenska e so majka mi neke da mi ja kupuva imala hormoni ke mi niknele cic..... posle obavezno origano ako jades luto malku bukovka i stavas rendano sirenje
u spat zimas fiferonka mormalno ako jades luto. palcinkata se vitka na cetiri. Dobar apetit (lele kako mi se jade)

Одамна немам јадено домашен сендвич...Кога јадам ставам мајонез или маргарин, шунка или свински врат или чајна, кашкавал или сирење, краставица и патлиџан

Скоро секогаш кога ќе ми дојдат пријатели навечер правам сендвичи, не се нешто посебно, што се нашло дома. Најомилен ми е оној со кружна погачка и наполнет со печеница/пршута, кашкавал/сирење и задолжителни домати и краставица, често додавам и некоја друга салата (зелка марула). А исто така сакам и сендвич со пилешки стек, сенф и кари-сос, или лесковачка скара мфмфмфмф... плескавица со домати и многу сенф. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom