Сендвичара "Седмица"

• Креатор на темата Креатор на темата IvicaPunK
  • Време на започнување Време на започнување
mnogu prosto stef.... sakas da naplakas provizii za tranzakcija licenca za banka ke te kosta milrda evra plus godisno. ne naplakas nema. pa ako ima nekoja budala neka ja plati taa miljarda i neka naplaka provizija. ne e problem da go srusis kartelot na balkanskite lihvari sto se narekuvaat banki ako se saka. imat dovolno biznis i prostor da rabotat bez da naplakaat i ova.

drzavite i vladite prvo treba da mu sluzat na narodot i vo nikoj slucaj ne treba da im se dozvoli da profitiraat od prosta, sekojdnevna tranzakcija. slobodno ako ne im odgovara neka ne go nudat "servisot" sekako ima drugi sto go nudat besplatno niz svetot za da privlecat i zadrzat musterii.
Ама ова не е забрана да го наплаќаат, него зголемување на тарифата на банката на износ кој нема допирна точка со реалноста. Тоа е исто како на Мерцедес да им кажат дека треба да продадеш А класа наместо за 100.000 евра за 2 милијарди евра.

Нема шанса некогаш да се случи ова, некој некому да забрани да наплаќа провизија за услуга што ја нуди како компанија. Сепак терминалот не е само апарат, има и за него 300 трошоци, одржување, материјалот за набавка, хартии, курци палци.

Ама ова не е забрана да го наплаќаат, него зголемување на тарифата на банката на износ кој нема допирна точка со реалноста. Тоа е исто како на Мерцедес да им кажат дека треба да продадеш А класа наместо за 100.000 евра за 2 милијарди евра.

Нема шанса некогаш да се случи ова, некој некому да забрани да наплаќа провизија за услуга што ја нуди како компанија. Сепак терминалот не е само апарат, има и за него 300 трошоци, одржување, материјалот за набавка, хартии, курци палци.

jas ti kazav kako da go sprovedat bez da ima tuzenja, inace najlesno e so zakon kako vo aus od pocetok na ovoj mesec, samo sto ovde im zabranija na biznisite da ja prfrlaat bankarskata provizija, mesto na bankite da im se zabrani.

ne vikaj nema sansi, i te kako ima sansi, koga moze u azija da ima platformi sto funkcioniraat moze i ke ima sekade, prasanje na vreme e.

Една во трилион ситуации е ова. (за Европа зборам)

Јас сум бил во многу странски земји, освен во Турција во ниту една друга земја сум немал проблем со картично плаќање. Башка избегавам да носам кеш во странство и гледам тоа да го сведам на минимум од типот 100тина евра во помали банкноти за плаќање нешто набрзина како такси, воз, метро, трафика итн. И во Турција немав проблем, ама плаќав кеш ради попуст. :D
Една во трилион ситуации во поголеми локали, а во мали дуќани или мали локални ресторанчиња кај што не идат многу туристи е почеста појава.

Back
На врв Bottom