Сендвичара "Седмица"

  • Креатор на темата Креатор на темата IvicaPunK
  • Време на започнување Време на започнување
Јас едно 30 години се чудам како се одлучуваат луѓе да јадат комбиниран кога ќе влезат во сендвичара.
Едно време во Седмица и јас јадев комбиниран, ама тогаш во плескавицата се паѓаа едно 20 гратис рскавци. Сеа се подобри...
 
Јас едно 30 години се чудам како се одлучуваат луѓе да јадат комбиниран кога ќе влезат во сендвичара.
E што е чудно?
Па џабе ли га има на мени. Да е добра плескавица наравно дека не би еделе комбиниран. Бш е симпатичан комбиниран, и сс врат и сс шунку.

А што као демек за паре ли е работа?
Демек не се исплати комбиниран?
Боље ке дам паре за шунку него чфаркасти конци да ми галиф непце.
 
Да, ама ја ву викам стаи ми малце кечап и мајонез а она ми гу удави пирошку, шљакатарник ми гу направи.
Сто салфетке потроши.

Без кечап и мајонез, не е тоа тоа. Услуга ти направила, а ти се жалиш :D
 
Без кечап и мајонез, не е тоа тоа. Услуга ти направила, а ти се жалиш :D
Абе знам дека не е тој тој, ама нека стаи со усул ко што викате ви,а не да се бања пирошка како кумуњар одсабајле пред избори. Џакузи ми се дешаваше.

@beneamata брат кажи ти ако сакаш еве ја и јеботегрл ке обеќамо дека нема више да едемо комбиниран. Еве и Коби ке фаќа врске да се избаци од мени. Еве нека има само хамбургер и ништо друго.
Само ти да не се чудиш.
 
Od pleskavicata kiselini, od stekot ne daj boze, edino neso sho I'm delit piroskata kao podobra. @Stefan-kobe si imaat svoja klanica, a znam od toa sho go dobavuvaat e edno od pokvalitetnite na market ama problemot e sho go meset I zato imas ne konstantnost vo finalniot produkt sho go serviret
 
Батали, не сфаќаш што ти зборам.
Затоа и те прашувам де, да ми објасниш, како побистар и поупатен. Ти дојде да ми кажеш дека немам појма, ај еве објасни ми за да имам и да јадам само чисто месо.

Mislam, zaso bi ti daval dokaz za cisto meso. Ne deka negova e sendvicarata. Slusnal od muabet, a istiot muabet go ima od poise mesta.
Абе ако слушнеш муабет не одиш наоколу и да му викаш на другите дека немаат појма, туку дека се зборува наоколу дека е чисто.

Уште и гарантира дека други имале нечиста, а овие чиста плескавица, ама оти тој така си помислил :tapp:

Ниту видел како ја прават, ниту видел налози што набавуваат, ниту разбира каков е вкусот на една или на друга, а уште помалку може да разбере во случајот на седмица каде самиот кромид ќе извади и скапано месо да е јадливо.
 
Затоа и те прашувам де, да ми објасниш, како побистар и поупатен. Ти дојде да ми кажеш дека немам појма, ај еве објасни ми за да имам и да јадам само чисто месо.


Абе ако слушнеш муабет не одиш наоколу и да му викаш на другите дека немаат појма, туку дека се зборува наоколу дека е чисто.

Уште и гарантира дека други имале нечиста, а овие чиста плескавица, ама оти тој така си помислил :tapp:

Ниту видел како ја прават, ниту видел налози што набавуваат, ниту разбира каков е вкусот на една или на друга, а уште помалку може да разбере во случајот на седмица каде самиот кромид ќе извади и скапано месо да е јадливо.
Не сум побистар, не ни ми беше тоа намерата да докажувам, ама барем не зборувам на памет. Зошто би кажувал невистина и лага објасни ми? Која би ми била целта? Ти кажувам дека го знам лично човекот што им носи месо и на нив и на 80% од сендвичарите и рестораните во Скопје и тој ми кажува од каде да земам квалитетно месо и каде да јадам поквалитетни работи. Ако одиме во ситници не постои здрав хамбургер, не постои здрава сендвичара и крај на приказната. Ама, ако знам дека месото што го набавуваат не е од пцовисан коњ и е високо квалитетно тогаш не би се двоумел да јадам таму. Едноставно е ти кажав 30 000 пати, не ја знам точната смеса, ама знам дека плескавицата од аспект на тоа колку % на чисто и квалитетно месо има во нејзе е на број 1 во Скопје, толку. Зашо нели, покрај тоа што другарчево знае какво месо набавуваат, се знае и со шефовите од таму па има и плус инфо. Јас не ти тврдам дека не ставаат пример лебни трошки и додатоци во плескавицата, далеку од тоа, а и не ми ни беше поентата да ги рекламирам или правдам, само споделив инфо што го знам и што е сигурно точно, а не лупнав од памет дека користат РАНДОМ ТЕРМИЧКИ ОБРАБОТЕНО МЕСО. Значи ова твоево не е точно тоа со сигурност ти тврдам и не биди упорен да докажеш нешто што не е така, ко сеа јас да речам во Вива соковите ставаат краставици, а поима немам ни како ги прават ни што ставаат во нив.

Пак ќе ти кажам, зошто не искоментирав за Ројал, за Тетекс, за Бејкинг Бред, за некои трети? Мислам, знам и по некое инфо и за дел од овие ама темата беше 7ца и знам дека се најдобри од аспект на квалитет. И уште еднаш ќе кажам, јас не реков дека ако имаат најдобар квалитет дека мора да јадеш таму или да ти се допаѓа истото, хамбургерот не е само плескавица, битно е и лепчето, компирите, кечапот, мајонезот итн..., така да секој си има свој вкус и си јаде тоа што му се допаѓа. Ете има луѓе што им смета плескавицата од 7ца и тоа е тоа, што го боли стапот тој некој што е плескавицата квалитетна кога него му пречи и му ствара мачнина? Ај сеа стварно толку од мене, моја да беше 7ца немаше волку да се изнапишам за нив, и кога ќе дојдеш од Австралија на гости за казна ќе частиш еден сендвич од 7ца. :D
 
Последно уредено:
Ја мешале плескавицата со лебни трошки и кромид.. е не бе, за 220 денари ако сакате rib-eye ќе ви стават у лепчето...
 
Плескавица не е еднакво на чисто мелено месо. Плескавица ти е мешавина од месо, зачини, кромид и други додатоци што ја прават плескавицата таква каква што е. Некој става лебни трошки и јајце како би се соединила смесата и би била полесна за оформување. Затоа и кебапите не се само мелено месо оформено во вид на кебап, туку имаш еден куп додатоци во нив што ги прави кебапи. Стефан кажа само дека месото од кое што прават плескавици е со најдобар квалитет во Скопје, а не како ги прават плескавиците. Тоа што ставаат после во месото од кое прават плескавици е друга работа.

За вкусови не се разговара, затоа на некој му се допаѓа, на некој не. За мене лично пре би јадел од Лесковачка кај Мајчин Дом, имам слушнато дека директ од Лесковац му го носат меленото месо, и најмногу ми се свиѓа.
 
Абе знам дека не е тој тој, ама нека стаи со усул ко што викате ви,а не да се бања пирошка како кумуњар одсабајле пред избори. Џакузи ми се дешаваше.

@beneamata брат кажи ти ако сакаш еве ја и јеботегрл ке обеќамо дека нема више да едемо комбиниран. Еве и Коби ке фаќа врске да се избаци од мени. Еве нека има само хамбургер и ништо друго.
Само ти да не се чудиш.
Е де не се вреѓај, имам право да се чудам, јади што сакаш, чим не ти е убава плескавицата немој да менуваш сендвичара.
 
Е де не се вреѓај, имам право да се чудам, јади што сакаш, чим не ти е убава плескавицата немој да менуваш сендвичара.
Епа тој ти збору, сфиѓа ми се комбиниран. А за бургери еду од други места.
Не е само Седмица у Скопје нели.

Не се вреѓам, само се чуду што се чудиш хахахах
 
Седмица ХАК тенк ми лејтер e.PNG:D
Автоматски споено мислење:

ss.PNGss.PNG
 
Последно уредено:
Сега го гледам менито. Хамбургерот што рековте дека има најквалитетно месо им е 220 денари, додека чикен бургер е 240 денари.
Којзнае колку месо има во смесата кога плескавицата е поефтина од стекот со оглед на тоа дека никаде во светот пилешкото не е поскапо од јунешкото. :icon_lol:
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom