Сендвичара "Седмица"

  • Креатор на темата Креатор на темата IvicaPunK
  • Време на започнување Време на започнување
Колко и да е најкфалитетно месо што га откупуе Седмица, можда после они праиф некои срања за да се зголеми кванитет и наравно за овој не смее никој да писне.
Епа ова не може да го разбере дечкото што ме цитира упорно. Јас нигде не пишав дека они имаат 100% чиста телешка плескавица, него дека од сите попознати сендвичари или ресторани имаат најчисто месо. Сеа на пример во Ројал може да е 20% чисто месо, а 80% срања, а во 7ца обратно, не го знам точниот сооднос, само знам дека месото што го зимаат и го ставаат во плескавицата е чисто и не е шлајм како на повеќето други места. Стварно немам една причина на памет да го зборам ова али ајде пак ќе кажам се е ствар на вкус, ете има луѓе не им се допаѓа и не јадат таму, небитно дали е најдобрата плескавица во универзумот или најголемиот шлајм, едноставно не им се допаѓа и тоа е тоа.

Глеам Курајбер ја спомнал лесковачката кај Мајчин дом, немам едно 200 000 години јадено таму, мора да се потсетам на старите добри времиња кога после тренинг деревме немилосрдна лесковачка со сите можни сосови.
 
сите можни сосови. Еднаш така пробав и за малце не се исповратив. Пола сендвич го фрлив.
 
само знам дека месото што го зимаат и го ставаат во плескавицата е чисто и не е шлајм како на повеќето други места.
Бидејќи ми се истрча клизачи ќе те цитирам пак, љубопитен сум како знаеш дека е чисто месо?
Верувам дека и останатите ќе сакаат да го дознаат начинот за процена на чисто месо.
 
Бидејќи ми се истрча клизачи ќе те цитирам пак, љубопитен сум како знаеш дека е чисто месо?
Верувам дека и останатите ќе сакаат да го дознаат начинот за процена на чисто месо.
Прво и основно битно е какво месо и од каде набавуваат. Второ, битно е што ставаат во смесата. Е сеа ако ти мислиш дека они набавуваат високо квалитетно говедско месо и после го фрлаат у канта а во плескавиците ставаат срања тогаш не знам што да ти кажам. Точната смеса не ја знам искрено, знам дека во месото не ставаат желудници од пилиња, нокти, рскавци и остали гомнарии што други сендвичари ги ставаат. Нормално дека додаваат лебни трошки и други додатоци јер освен во домашни услови не постои чиста плескавица без додаток. Затоа и ти спомнав дека во ДМ на пример ставаат такви работи, во 7ца не, понатаму не можам да ти кажувам.

Стварно не сфаќам што не ти е јасно, ако мислиш дека ќе ти го кажам рецептот за плескавицата во 7ца тогаш жалам, ни јас не го знам, ти кажувам само дека набавуваат високо квалитетно месо и дека најчистата плескавица од сендвичарите е во 7ца, толку.
 
@Stefan-kobe @VardarVoSrceto Дека користат квалитетно месо во плескавиците би ви верувал. Но дека самата плескавица им е квалитетна? ШАНСА НЕМА! Единствена плескавица до ден денес што откога ќе ја изедам, душата ми смрди 2 дена :pov:
 
Последно уредено:
Vo poslednava godina moze 3-4 imam jadeno od Sedmica i samo ednas imam uspeano do kraj da go izedam nivniot hamburger. Ne znam dali e epten kaloricen, ili ima nekoja sostojka sto zeludnikov ne ja podnesuva ama bukvalno poslednata cetvrtina mi ide gadenje i sekako ne go jadam do kraj. A ne sum nekoj slab sto nema apetit, nakaj 90kg sum :)
 
Само ја ли наручују помалце компири?
Увек ми се чудиф вработени а и тија у ред што стоиф. Бегај бе скроб до гушу.
А и мрзу пренатрупани едења. Не сам Пепа пиг, човек сам.
Ја најчесто си наручују комбиниран. Знаете гу причину нели, тешка е бе плескавица, зној на чело ми искача, пармезан на пете хахаха
Ја увек ги викам помалце кечап, поише мајонез. Иако мајонез е тешко едење, мора да се стиснеф зуби да се издржи. Седмица по тој е позната. Мајонез.
Купете кари дома и томи, вуала. Ама сооднос е тајна.

Е, а знае ли некој зшто се вика Седмица?
Значење некое или?
 
Прво и основно битно е какво месо и од каде набавуваат. Второ, битно е што ставаат во смесата. Е сеа ако ти мислиш дека они набавуваат високо квалитетно говедско месо и после го фрлаат у канта а во плескавиците ставаат срања тогаш не знам што да ти кажам. Точната смеса не ја знам искрено, знам дека во месото не ставаат желудници од пилиња, нокти, рскавци и остали гомнарии што други сендвичари ги ставаат. Нормално дека додаваат лебни трошки и други додатоци јер освен во домашни услови не постои чиста плескавица без додаток. Затоа и ти спомнав дека во ДМ на пример ставаат такви работи, во 7ца не, понатаму не можам да ти кажувам.

Стварно не сфаќам што не ти е јасно, ако мислиш дека ќе ти го кажам рецептот за плескавицата во 7ца тогаш жалам, ни јас не го знам, ти кажувам само дека набавуваат високо квалитетно месо и дека најчистата плескавица од сендвичарите е во 7ца, толку.
Ама дупиш работа, прво се истрчуваш и ни две ни три ми кажуваш дека немам појма, после дека имаш пријател што знае за нивното месо, па дека препознаваш дали некој става добро или лошо месо, и на крај ми раскажа муабет за пред кооперација со твои претпоставки.

Еве бидејќи знаеш како им одат оперативните работи, веројатно си свесен дека имаат и нивна фарма чие производство не може да им покрие ни месец. Ако знаеше троа повеќе, ќе знаеше и дека набавуваат месо како што ти пишав на страните претходно.

И никој не ти бараше рецепт за плескавицата, туку доказ дека купуваат чисто месо, особено после тоа што ни две ни три омаловажуваш некој дека немал појма.

И за крај, дали им светеше на ДМ или на други што ставаат па да гарантираш за еден дека става, а за друг дека не става?
 
не е можно да е чисто пошто тоа е плескавица, не е 100% биф бургер. Значи нема само месо него е смеса од месо и соја/лебни трошки со зачини. Тоа и по цената се гледа, хамбургерот 220 денари а кило месо јунешко ти е 500 денари.
 
Последно уредено:
Е, а знае ли некој зшто се вика Седмица?
Значење некое или?

На 7 септември 87та имаат почнато со работа, затоа.
Не многу креативно :D
 
Ама дупиш работа, прво се истрчуваш и ни две ни три ми кажуваш дека немам појма, после дека имаш пријател што знае за нивното месо, па дека препознаваш дали некој става добро или лошо месо, и на крај ми раскажа муабет за пред кооперација со твои претпоставки.

Еве бидејќи знаеш како им одат оперативните работи, веројатно си свесен дека имаат и нивна фарма чие производство не може да им покрие ни месец. Ако знаеше троа повеќе, ќе знаеше и дека набавуваат месо како што ти пишав на страните претходно.

И никој не ти бараше рецепт за плескавицата, туку доказ дека купуваат чисто месо, особено после тоа што ни две ни три омаловажуваш некој дека немал појма.

И за крај, дали им светеше на ДМ или на други што ставаат па да гарантираш за еден дека става, а за друг дека не става?
Батали, не сфаќаш што ти зборам.
 
Ама дупиш работа, прво се истрчуваш и ни две ни три ми кажуваш дека немам појма, после дека имаш пријател што знае за нивното месо, па дека препознаваш дали некој става добро или лошо месо, и на крај ми раскажа муабет за пред кооперација со твои претпоставки.

Еве бидејќи знаеш како им одат оперативните работи, веројатно си свесен дека имаат и нивна фарма чие производство не може да им покрие ни месец. Ако знаеше троа повеќе, ќе знаеше и дека набавуваат месо како што ти пишав на страните претходно.

И никој не ти бараше рецепт за плескавицата, туку доказ дека купуваат чисто месо, особено после тоа што ни две ни три омаловажуваш некој дека немал појма.

И за крај, дали им светеше на ДМ или на други што ставаат па да гарантираш за еден дека става, а за друг дека не става?
Mislam, zaso bi ti daval dokaz za cisto meso. Ne deka negova e sendvicarata. Slusnal od muabet, a istiot muabet go ima od poise mesta.
 
Фала многу шо ја активиравте темава баш коа сум на диета. :cautious:

Вкусови се во прашање, ама искрено не се мери денешна 7ца со 7ца пред 17-18 години, летоска бев со братучедиве.

Инаку и јас ко Парва, комбиниран 4ева со разлика што јас за компирите не се бунев и така еднаш у сто години сум јадела од таму. Пред едно 7,8 години почна да ми смета саламата и претежно барав да ставаат печурки наместо сувомесно.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom