СДСМ да се забрани со закон

• Креатор на темата Креатор на темата Makedon_20
  • Време на започнување Време на започнување
сите србомани, сите бугарофили како тебе, сите гркофили, албанофили да се спопалат на плоштад Македонија еве на пример. Ептем јака симболика ќе биде. И конечно ќе си речам во себе барем имало ГОСПОД и барем ГОСПОД ја сака Македонија.
МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ. СМРТ ЗА ПРЕДАВНИЦИТЕ!
Taka e prvo da pocnime od branko crvenkovski javno da go zapalime na sred plostad.:toe:

Еве ја изјавата на Заев во вчерашниот весник.

СДСМ го продаде името за власт!
Заев претстави предлог за промена на уставното име, побара референцата ПЈРМ да се замени со име со географска одредница, што значи во меѓународната заедница светските организации да не нарекуваат под друго име. Тој оди и понатаму и вели "тоа значи дека во билатералните односи сите држави ќе имаат право на избор кое име ќе го користат" (Која идиотка роди таков изрод како тебе зајчо наш)

F66AF200D5CB1B41857EA62CCF7CB9C2.jpg
Социјалдемократите презентираа предлог за промена на уставното име Република Македонија. Лидерот на СДСМ, Зоран Заев вчера и официјално се огласи. Тој побара референцата ПЈРМ да се замени со име со географска одредница, што значи во меѓународната заедница, светските организации, да не ословуваат под друго име. Заев оди и понатаму и вели дека сите држави, меѓу кои и земјите кои не признале под уставното име, а станува збор за 124 држави од околу стодеведесетина членки на Обединетите нации, да одлучат како ќе не ословуваат.
-Се согласуваме со решение во однос на замена на досегашната референца ПЈРМ со име со географска одредница кое ќе биде прифатливо за двете страни во разговорите. Опфатот на компромисното решение треба да е идентичен со опфатот на сегашната референца ПЈРМ. Тоа значи дека во билатералните односи, сите држави ќе имаат право на избор кое име ќе го користат, вели Заев кој по ова наведува дека "за вакво решение не е потребна промена на Уставот на Македонија. Тоа значи дека во пасошите ќе стои уставното име и притоа нема да има потреба од компромис во однос на идентитетот, културата, јазикот и нашата национална посебност".
Според в.д. лидерот на социјалдемократите двојната формула по Букурешт не е реалност. Заев ја објаснува и разликата меѓу двојната формула и нивниот предлог. Разликата вели е во тоа што, "двојната формула значи другото име да е само за билатералните односи со Грција, а предлогот на СДСМ, употреба на новото име во меѓународната заедница". Тоа значи дека земјава во меѓународните организации ќе биде под евентуално договореното ново име. Тука станува збор за НАТО, Европската унија, ОБСЕ и слично. За владиниот став за референдум, Заев укажува дека тоа е одлука на Владата, пред се на Собранието. Преодниот социјалдемократски лидер вели "неговата партија е за брзо решавање на ова прашање".
Ставот на владата пак за спорот со името одамна е јасен. Премиерот Никола Груевски по последната лидерска средба одржана во четвртокот повтори дека двојната формула е единствениот прифатлив компромис. "Во исчекување сме да го видиме новиот предлог на Метју Нимиц. Компромисот на кој сме подготвени е двојната формула. Тоа е предвидено и во програмата на ВМРО-ДПМНЕ. Според двојната формула, уставното име на Република Македонија ќе важи за меѓународна комуникација со сите останати држави, а со Грција да се преговара за компромисно решение во билатералната комуникација", изјави Груевски. За постигнатото решение со Грција последниот збор ќе го имаат граѓаните на референдум.
За спорот со Грција ќе се разговара во понеделник на лидерска средба во присуство и на претседателот Бранко Црвенковски, министерот за надворешни работи Антонио Милошоски и преговарачот Никола Димитров. Лидерската средба ја свика премиерот Никола Груевски
- Имајќи го предвид барањето на СДСМ за свикување на нова лидерска средба и фактот дека партијата одбива да разговара за Изборниот законик и уставните измени без да се свика лидерска средба за името, а во контекст на очекуваниот предлог од медијаторот Метју Нимиц, премиерот Груевски одлучи да излезе во пресрет на барањето на СДСМ, се вели во владиното соопштение.
Лидерската средба се одржува во пресрет на состанокот на посредникот во спорот Метју Нимиц со преговарачите од македонската и грчката страна. Средбата во Њујорк е закажана за во среда, а на неа според најавите се очекува посредникот да претстави формален предлог.

Дефинитивно немат ни грам патриотизам во нив. Би си го продале и газот, само да влезат во ЕУ и НАТО. Ваквите луѓе што размислуваат така треба на бесилка на плоштад.

www.vecer.com.mk

ПРЕДАВНИЦИ !

Подобро би било од мислењата на глаучите во СДСМ да се заштитиме и оградиме со закон,мислам како Македонски народ и држава Македонија.:toe:

Na 15-ti Septemvri narodot ke odluci se derese BC pred nekolku godini i budalite glasaa za nego,kako sega SDSM da se zabrani so zakon koga taa partija e zakonot,ako vie znaete nekoj drug sto zakon vo ovaa drzava kazete mi go ama se somnevam?Kucinjata si laat,karavanite si vrvat,BC&SDSM CO pak ke se vratat na vlast kako nagrada sto go smenija imeto a nie uste ke si pisuvame na forumot i ke si svirkame,ebati zivotot smesen...

Na 15-ti Septemvri narodot ke odluci se derese BC pred nekolku godini i budalite glasaa za nego,kako sega SDSM da se zabrani so zakon koga taa partija e zakonot,ako vie znaete nekoj drug sto zakon vo ovaa drzava kazete mi go ama se somnevam?Kucinjata si laat,karavanite si vrvat,BC&SDSM CO pak ke se vratat na vlast kako nagrada sto go smenija imeto a nie uste ke si pisuvame na forumot i ke si svirkame,ebati zivotot smesen...

Ако и него не ни го затворат уште во првите денови по власта.:toe:

Актот да оди отприлика овака......Се прогласуваат сите членови на СДС за граѓани од втор ред поради антимакедонско и предавничко дејствување.Нејзините водачи се осудуваат на смрт со каменување итн итн.
Како само ќе и олекне на земјава шо ја газиме.

Нажалост будалите се сеуште тука и сеуште такви..очигледно толку им сече „бојлерчето„
:toe:

Актот да оди отприлика овака......Се прогласуваат сите членови на СДС за граѓани од втор ред поради антимакедонско и предавничко дејствување.Нејзините водачи се осудуваат на смрт со каменување итн итн.
Како само ќе и олекне на земјава шо ја газиме.

Ами ас викам и врховистите да ги прогласиме за граждани од втор ред.
И оние кои тежнеат накај маика Блгариа, и оние кои јавно пропагираат един народ, две држави.....
Па и оние квази-патриоти кои ко пи**и се кријат позади референдуми и разни к**ци палци.

Шо велиш ?
Моит ?

Јас мислам дека темава треба да оди во КАНТА. Како модераторот ќе постапеше ако наместо СДСМ пишеше ВМ'О???? Сигурно поинаку.

Ами ас викам и врховистите да ги прогласиме за граждани од втор ред.
И оние кои тежнеат накај маика Блгариа, и оние кои јавно пропагираат един народ, две држави.....
Па и оние квази-патриоти кои ко пи**и се кријат позади референдуми и разни к**ци палци.

Шо велиш ?
Моит ?

Најдобро ќе биде на референдумот да се додаде и точка два ,во која ВМРО ДПМНЕ ке гласаат и за забранување со закон на СДСМ. Ионака повеќе од јасно е дека членството и симпатизерите на ликот и делото на Грујо војвода повеќе се загрижени за СДСМ одколку за она што допрва ке ни следи.:toe:

Taka e prvo da pocnime od branko crvenkovski javno da go zapalime na sred plostad.:toe:

Хахахаха...супер идеја...и јас сум за да се отарасиме од тоа второкласно суштество со иницијали Б.Ц.кое НЕспособноста за водење на држава и народ ја демонстрира веќе 18 години.

Докога вака ќе си игра со народот?

Иначе Бранче не ми смета заради нешто друго,туку само поради тоа што 18 години се обидува на народецот да му продава ефтини трикови,на кои веќе не паѓаат ни првоодделенците.

браво за темава и во право сте дека треба да се забрани сдс:helou:

se jasnovidci prognozeri :)) breeeeeeeeee sto pameten narod ke bevmeeee:))):pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom