Scream Music Festival @ Метрополис Арена - 18.02.2011

• Креатор на темата Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување Време на започнување
Супер, го почитувам тоа и те сфаќам, тоа се се артисти од твојата младост :)
Кажи ми што бара таму некој 16годишњак ?

Со временска машина се вратил во осумдесетите или слуша музика што ја слушал неговиот поголем брат (наметнат стил) хехе.

Требит нова посебна тема за ова ... хехе
Значи ако некој ја слуша оваа музика му ја наметнал неговиот постар брат?Да сигурно,според тебе некој сам не може да одбере да ја слуша оваа музика зошто му е убава?Eве на пр јас имам 20 години и ја оваа музика ме исполнува и сакам да ја слушам а никој не ми ја наметнал...Многу се исфантазиравте со темава искрено да збориме и на крај ај сите ке одиме....

Значи ако некој ја слуша оваа музика му ја наметнал неговиот постар брат?Да сигурно,според тебе некој сам не може да одбере да ја слуша оваа музика зошто му е убава?Eве на пр јас имам 20 години и ја оваа музика ме исполнува и сакам да ја слушам а никој не ми ја наметнал...Многу се исфантазиравте со темава искрено да збориме и на крај ај сите ке одиме....
Те спомна некој тебе или спомнав дека сите се такви ?
Мислам молим те, да не вадиме постови од контекст.

Може од некаде да се симне цела дискографија на Негатив, да поднаучам некоја песна од нив? Ги има на домачи.де ама песна по песна ме мрзи да ги симнувам...

Може од некаде да се симне цела дискографија на Негатив, да поднаучам некоја песна од нив? Ги има на домачи.де ама песна по песна ме мрзи да ги симнувам...
Ааа... ќе применам насилство. Негатив се еден од двата бенда што вредат на настанов, и ти сакаш готовански цела дискографија. Верувај ми дека вреди песна по песна да ги симнуваш.

Со временска машина се вратил во осумдесетите или слуша музика што ја слушал неговиот поголем брат (наметнат стил) хехе.

Ако збориме дека песните , бар повеќето од песните ради кои идеме се песни од нашата младост мислам дека и тоа не е вистина зашто ова може да се песни од малдоста на тие што имаат преку 30 години. Бар тоа важи за Дивите Јагоди и дел од песните на Прљаво. Ама тоа не е ни битно. Па колку групи дошле во МК што всушност не биле најактивни во периордот на нашата малдост туку порано ама сепак би оделе на нивни концерт зашто ни се свиѓа музиката. За нешто ако ти се свиѓа не е битно дали е музика на твоето време, на твојот постар брат или пак на твоите родители.

А ако дискутираме генерлано за ноќниот живот тоа е веќе дикусија за посебан тема. Генерлано ноќниов живот отиде за нигде последниве 4 5 години можда и генерацииве станаа по т фолк.

^Едно е дискусија,друго е наметнување на став дека ништо не чини.Џоле не чини,рок не чини,Сергеј не чини,Тиесто крш,овој шлагер,оној досаден,епа што чини?

Епа се' чини, само некој треба да го мрдне дебелиот задник (мислам на мојот нали) од пред компјутер, што е многу напорен процес и факт нема да зажали. Интересно е тоа што кога овие групи би биле од англиско говорно подрачје би биле многу послушани и попризнати ... веројатно зошто би останале неразбрани, но не во смисол на квалитетни несватени артисти туку буквално неразбрани од младите кои би кубеле коса на нивните текстови без притоа истите да ги разберат (жалосно честа појава). Како и да е, јас карти купив, останува само да дојде денот ... а во свирката гарант ќе уживам.

И патем, некој спомна дека ова е музика за оние од 30? Гледано по времето на појавување и доминирање на сцената, поточно би било дека два бенда се за оние на возраст помеѓу 30-40, 2 се за 40-50, и само еден за 20-30 ... што во просек би било 37, пасент за мене :)

Игноририрајте ги злите коментари :)

Иначе кој сака друштво за концертов нека каже.Ја идам со цела клапа во Скопје за ивентов :)

Само за Bei the Fish ќе одам. Ама битно, ќе одам.
Останува карта да средам само. Некој да биде услужлив да зеде една повеќе, или од Струмица што оди во Скопјето деновиве, ќе ја договориме што како за плаќање на ПП?

На овие од Јован Рекордс па ни картите не им чинат! Види ги какви се жолти, да беше авалон 100% сини ќе ги направеше....

Kidding, see you there.....

picture001asa.jpg

Лорде, ово со 16ката мислам дека просекот ти е како за мене/нас ? 17/18/19 ??

Не ми е јасно, зошто така говорите. Ти спомна дека на тебе не ти се допаѓаат овие и викаш да бојкотираме за ваквите артисти и слично срања, па зошто тогаш (ТВРДАМ) дека ке се наполни цела сала? Дека ке има многу народ што ја обожаваат оваа музика, не само што било поголеми и се разбирале од ова, туку и на нас ни се пружело, имаме слушнато дека вредат за некои, сега знам дека си посовремен со музиката, али вкусот е тука.
Ти и натаму можеш да бојкотираш за ваквите настапи да се укинат, но кога нема фајде, кога ке видаш дека повеќето сакат вака?

Еве го Архангел, ваљда ке одиш ? :)

Од 2000та наваму избегаа критериумите за убава музика. И да, ние бојкотиравме вакви работи.

Alen им беше најдобар вокал, но не признава Зеле, не го сака.
Тифа беше исто така добар.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom