Scream Music Festival @ Метрополис Арена - 18.02.2011

• Креатор на темата Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување Време на започнување
Moral bea odlicni od blizu gi gledav i publikata okulu mene gi peese nivnite pesni.Neznam kakov bil zvukot odpozadi ama mene odlicno mi zvucea !Ne znam zosto tolku go mrazat vlatko..ljubomorni mu se na izgledot ili na uspehot?Do sega ne sum cula negde ili procitala toj nekogu da navredi?On e gradsko dete i ne im se svigja na seljacive so koi e polno skopje.I mene ne mi se dopagja toa sto go pravi kako solo kariera no so MORAL E TOP i mu lici takva muzika.I za onie koi gi falea Divlje Jaghode deka bile predgrupa na Wajtsnejk,tragicno e da ne znae deka Moral bea predgrupa na Deep Purple i na Iron Maiden mnogu pogolemi grupi od wsnejk,a esenoska trebase da nastapat pred Scorpions vo Sofija..(se odlozi toj i atinskiot koncert radi bolest na peacot na Skorpions)znaci tragicno e sto tuka se pisuva za muzika a nitu se znae nesto nitu se prati taa scena!I B the fish bea super!LONG LIVE MK ROCK A DUSMANITE NEKA CRKNAT ILI NEKA SE PRESELAT V O BELGRAD ILI SARAJEVO!!!!!BEDI!!DEMEK ROKERI A NE MRDNALE POGORE OD NIS NITU SLUSAT PRAV ROCK ZOSTO NISTO NE razbiraat

Наместо болдираното да имаше напишано „гласот и гласовните можности“ тогаш коментарот ќе ти беше потполно на место. А се друго што си напишала е тотална утка, нафрлани глупости со цел да одбраниш некој од реална критика.

Mnogu si smesen benamata!razglasot ima edni krugcinja sto se vikaat potenciometri!so niv mozes da go pojacas ,namalis,podobris ili sjebes zvukot!Zosto i za makedonskite grupi razglasot ne bese na 9??ili barem 7??pa posle imale mlak nastap??

Во право си, не дека не си. Ќе објаснам и подолу зошто така мислам, само да ти воочам дека намалувањето на јачината на разгласот неможе да го направи полош гласот на Влатко, туку само да го замаскира и подобри :)
Прочитај ги моите постови и ќе видиш дека никаде немам напишано ништо лошо за Беи Д Фиш затоа што нема зошто, дечките секогаш имаат квалитетни настапи без 5-6 фалширања на секоја песна. Јас не сакам таква музика, но никогаш не сум кажал дека не се квалитетни ... напротив, вредат, страшно се добри, верувам дека ќе бидат лидери на цел нов звук за кој ќе можеме да се пофалиме дека е наш, домашен производ. Но тоа повторно не значи дека јас ќе ги пуштам дома уз кафе да ги слушам, едноставно не ми вари добро храната со таков звук.

За озвучувањето, точно е дека има едни кругчиња кои верувам дека биле подзавртени за Беи Д Фиш и Морал, но и за Негатив. Факт е дека кога влегов за време на настапот на Беи Д Фиш можев нормално да разговарам без напрегање, не осетив ниту еднаш дрмање во стомакот од исвирените басови, слабо беше ... факт. Јачината на звукот на Морал и Негатив беше слична, но во секој случај послаба на пример од Дивље јагоде.
Во право си за јачината, но тоа не значи дека некој ги саботирал, не верувам дека на ваков настан некој може да те саботира. Секоја група од калибар на овие кои настапуваа има и придружни членови, меѓу кои и луѓе задолжени за звукот, кои гарант доколку јачината не е договорена и испробана ќе реагираат не само со вртење на едно фамозно копченце туку со многу поозбилни чекори кои произлегуваат од договорите на организаторот и бендот. Тука е и тимот на организаторот кој нема ама баш никаков интерес да дозволи некој да си игра со округлите копченца и со тоа да го наруши општиот впечаток за настанот. Зошто биле послабо пуштени веројатно нема да одговори никој, ако не ги праша никој. Но ...
... но тоа нема никаква врска со гласовните (не)можности на Влатче :)

се беше најсупер ама што не ја свиреа Ту ноч кад си се удавала.. со тоа никако неможам да се помирам

Наместо болдираното да имаше напишано „гласот и гласовните можности“ тогаш коментарот ќе ти беше потполно на место. А се друго што си напишала е тотална утка, нафрлани глупости со цел да одбраниш некој од реална критика.

Во право си, не дека не си. Ќе објаснам и подолу зошто така мислам, само да ти воочам дека намалувањето на јачината на разгласот неможе да го направи полош гласот на Влатко, туку само да го замаскира и подобри :)
Прочитај ги моите постови и ќе видиш дека никаде немам напишано ништо лошо за Беи Д Фиш затоа што нема зошто, дечките секогаш имаат квалитетни настапи без 5-6 фалширања на секоја песна. Јас не сакам таква музика, но никогаш не сум кажал дека не се квалитетни ... напротив, вредат, страшно се добри, верувам дека ќе бидат лидери на цел нов звук за кој ќе можеме да се пофалиме дека е наш, домашен производ. Но тоа повторно не значи дека јас ќе ги пуштам дома уз кафе да ги слушам, едноставно не ми вари добро храната со таков звук.

За озвучувањето, точно е дека има едни кругчиња кои верувам дека биле подзавртени за Беи Д Фиш и Морал, но и за Негатив. Факт е дека кога влегов за време на настапот на Беи Д Фиш можев нормално да разговарам без напрегање, не осетив ниту еднаш дрмање во стомакот од исвирените басови, слабо беше ... факт. Јачината на звукот на Морал и Негатив беше слична, но во секој случај послаба на пример од Дивље јагоде.
Во право си за јачината, но тоа не значи дека некој ги саботирал, не верувам дека на ваков настан некој може да те саботира. Секоја група од калибар на овие кои настапуваа има и придружни членови, меѓу кои и луѓе задолжени за звукот, кои гарант доколку јачината не е договорена и испробана ќе реагираат не само со вртење на едно фамозно копченце туку со многу поозбилни чекори кои произлегуваат од договорите на организаторот и бендот. Тука е и тимот на организаторот кој нема ама баш никаков интерес да дозволи некој да си игра со округлите копченца и со тоа да го наруши општиот впечаток за настанот. Зошто биле послабо пуштени веројатно нема да одговори никој, ако не ги праша никој. Но ...
... но тоа нема никаква врска со гласовните (не)можности на Влатче :)

Фала богу некој да ја казе вистината дека насите бендови имаа многу потивок звук!Хард рок бенд како морал мора да има јак звук за да повлеце музиката !затоа ван гог го одврна разгласот за 300%појако!не само сто имасе тивок звук него на морал се слусасе само вокал и бубанј,а на беи д фис воопсто не се слусасе вокалот.А ЗА ВОКАЛОТ НА ВЛАТКО НЕ БИ КОМЕНТИРАЛ но факт е дека има специфицен глас и дека она сто го пее во морал захтева голем распон,на многумина им звуци фалс но факт е дека и роберт плант и мик дзегер се усте им звуцат фалс на оние сто не сакаат рок музика..а овде има многу такви! ако пеат подобро нека градат кариера па и нив да ги видиме во метрополис а не да плукаат само....

Не се фалите колку луѓе ви го посетија концертот?

Повеќе отколку на Архангел. Значи разминувањето со народ до кај 1 по полноќ беше невозможна мисија. Потоа имаше скроз на крај на арената простор за пешачење.

Повеќе отколку на Архангел. Значи разминувањето со народ до кај 1 по полноќ беше невозможна мисија. Потоа имаше скроз на крај на арената простор за пешачење.

Шта зна раја шта је добар филм ( у овој случај песна/музика).

Негатив пишаа на фејсбук дека Збуњена била планирана да се свирина крај, ама организаторите им го скратиле настапот.
NEGATIVE (Srbija) izvinjavamo se svima u Skopju,zbunjena je planirana da se svira poslednja, ali su nam organizatori skratili nastup zato sto je sve kasnilo.

Негатив пишаа на фејсбук дека Збуњена била планирана да се свирина крај, ама организаторите им го скратиле настапот.
NEGATIVE (Srbija) izvinjavamo se svima u Skopju,zbunjena je planirana da se svira poslednja, ali su nam organizatori skratili nastup zato sto je sve kasnilo.

Со каков само елан другарка ми ја чекаше Збуњена не сте свесни! Кога не и ја свиреа ни требаа 6-7 минути да ја вратиме во нормала :vozbud:

Си поминавме незаборавно, уште недела дена ме држеше еуфорија од прв ред на Негатив. Браво за Ивана и момците..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom